avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
As vrea sa trag pe nas (sau cum s-o spune), din curiozitate, niste marijuana. Nu stiu cum e. O ameteala, acolo! Ce poate fi?
elga50 a scris:

Eu ma intristez mereu cand aud despre cineva care s-a lasat de fumat, ca din cine stie ce motiv, s-a apucat din nou :( [...]

Elga, trebuie sa recunosc, sunt o pacoste pentru cei din jur. De ce? Nu-mi cumpar tigari si, daca nu se intampla sa intalnesc pe cineva cu tigari, stau linistit fara sa trag un fum. Exceptie: ocaziile speciale, gen nunta sau botez, cand mi-e jena sa cer o tigara si imi cumpar dinainte un pachet.
ªi eu am renunţat la fumat brusc. Adevărul e că la mine a fost mai uşor, nu aveam decât vreo 5 ani de fumat în spate. Aveam în gând de ceva vreme să mă las, iar într-o seară am găsit ocazia: mai aveam o ţigară în pachet, iar afară nu era vreme de ieşit. ªi i-am spus persoanei de lângă mine: uite, e ultima ţigară, ultima! M-a pus să-i promit şi am promis. E persoana pe care nu aş dezamăgi-o niciodată minţind sau făcând un lucru pe ascuns. Cred că lucrul acesta m-a motivat. E adevărat că mai poftesc ţigările din când în când, dar îmi piere pofta instantaneu când simt miros de fum şi da, fumul vine mereu pe nefumători :P
Pentru cei care nu au destulă tărie să se lase brusc cred că e o soluţie amăgirea.. mai întâi se reduc la 15, apoi la 10, la 5... aşa, din 2 în 2 luni sau chiar şi de pe o lună pe alta.
Succes! şi cred că cel mai important e să ne gândim la deranjul provocat nefumătorilor :D
Luxie a scris:

ªi eu am renunţat la fumat brusc. Adevărul e că la mine a fost mai uşor, nu aveam decât vreo 5 ani de fumat în spate. Aveam în gând de ceva vreme să mă las, iar într-o seară am găsit ocazia: mai aveam o ţigară în pachet, iar afară nu era vreme de ieşit. ªi i-am spus persoanei de lângă mine: uite, e ultima ţigară, ultima! M-a pus să-i promit şi am promis. E persoana pe care nu aş dezamăgi-o niciodată minţind sau făcând un lucru pe ascuns. Cred că lucrul acesta m-a motivat. E adevărat că mai poftesc ţigările din când în când, dar îmi piere pofta instantaneu când simt miros de fum şi da, fumul vine mereu pe nefumători :P
Pentru cei care nu au destulă tărie să se lase brusc cred că e o soluţie amăgirea.. mai întâi se reduc la 15, apoi la 10, la 5... aşa, din 2 în 2 luni sau chiar şi de pe o lună pe alta.
Succes! şi cred că cel mai important e să ne gândim la deranjul provocat nefumătorilor :D

Sunt de acord cu tine, dar pentru ca ti-ai permis o argumentatie atat de bine pusa la punct sau de OK sau de cool sau de "The Best" din punctul meu de vedere, as vrea sa-mi permiti s-o disec.
Mi-am permis o gluma mai sus legat de cazul fericit al lui @Luxie. Nu-i cazul sa disec experienta nimanui; nu-i treaba mea. Insa, rautacios, nu pot sa nu remarc fraza de final: "cel mai important e să ne gândim la deranjul provocat nefumătorilor". Care este deranjul? Mai e putin si fumatorii vor fi expulzati.

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)