avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce este democratia ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce este democratia ?

Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. Procedeaza in acest fel , mai ales cand este pornit sa faca cele mai bombastice acte de nedemocratie. Ceea ce se intampla la noi , numai democratie nu este . Interesul personal , de grup este mult mai important decat soarta acestui popor multincercat . Circumstantele probeaza , daca mai era nevoie , ca in realitate este la modelarea soartei noastre aceeasi putere egoista , hedonista , indiferent de numele carui " politician" este reprezentata . Pare superficiala definitia , pentru ca este ,posibil, valabila numai partial , in intelesul careia democratia nu este rezultatul vointei membrilor unei sociatati sanatoase , care se gandesc in mod corect , mai mult dominarea majoritatii incapabile de conducere , care intotdeauna alege conducatori incapabili de a reprezenta in toate actiunile lor numai interesele obstei . Natiunea are ( ar vea ) nevoie de conducatori intelepti sub tote aspectele , de dreptate reala , de o bunastare modesta , dar sigura , de securitatea dezvoltarii .
Daca nenorocirile saracilor nu sunt produse de legile naturii , ci de institutiile noastre , suntem nespus de pacatosi - Charles Darwin .
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:31, 14 Decembrie 2009
marius cioca a scris:

Pareti tanar. Oricum se vede ca nu stiti ce inseamna comunism. Din acest punct de vedere puteti sa fiti linistit. La noi este democratie. Exista constitutie democratica, rezultatele alegerilor au fost conforme cu optiunile electoratului; manipulare exista peste tot si in orice regim politic( deci este ceva normal). Doar Traian Basescu a a inceput sa incurce putin lucrurile. Relele de care avem parte nu- s din cauza lipsei democratiei.

Nu sunt din cauza lipsei democratiei,ba din contra.Oricum scuzele mele daca nu m-am exprimat corect..dar cred ca este evident faptul ca am folosit cuvantul "comunism" in sens metaforic.
Din pacate la noi in tara se profita cam mult de pe urma "democratiei" asteia.
Sigur ca traim intr-un stat democratic,insa din pacate doar teoretic.Practic noi suntem manipulati cu o marsavie crasa.
O fi existand manipulare in orice regim politic,dar la noi in tara trebuie sa recunoastem ca se abuzeaza de acest lucru.
Cu stima,
Eu am incredere in tinerii care spun ca la noi este o democratie distorsionata, lasata la voia intamplarii pentru ca unii sa profite de multimea drepturilor pe care le au fara sa le pese de obligatii in acelasi timp..... in care legile inzorzonate, impopotonate, peticite nu mai ajung sa fie cunoscute si talmacite cumsecade nici macar de specialisti...in care unele categorii de cetateni sunt mai cu mot decat altele.
Am incredere in tinerii care isi pun problema daca la noi ceea ce traim se cheama ca e democratie......
O democratie ideala nu exista in nici un stat, cel putin nu inca. Chiar si in democratiile liberale politica presupune o doza mare de inselaciune, manipulare mediatica si abuzuri. Situatia Romaniei nu e f rea prin comparatie chiar cu democratiile cele mai solide.

Ma bucur ca mai apar si mesaje nefataliste.
Democartia reala este un sistem politic in care poporul are puterea suprema . In schimb sistemul parlamentar al zilelor noastre de mult a dat dovada , ca este doar caricatura democratiei . Democratia este opozabila cu toate formele ale dictaturii si ale oligiocratiei (puterea unei minoritati ) . Sistemul democratic modern in realitate este oligarchie , mai precis plutocratie , dominata de o clasa politica corupta si carierista , puterea adevarata nu apartine reperezentantilor poporului , ci technocratiei iverificabile , factori decizionali economici si financiari , lobiuri supranationale . In spatele paravanei pluralitatii se ascunda un totalitarism mascat ; dreapta si stanga parlamentara in realitate formeza un cvazi-unipartid , o "bolta constitutionala" in care isi gasesc existenta doar programele "corecte politic" , adica cele care se nasc in interesul ideologiei dominatoare si in interesul oligocratiei .
In regimurile parlamentare intotdeauna puterea este in mainile unei elite , pe care pune in slujba poporului in numele acestuia - se declara -, ,dar toata lumea (aproape) stie , ca forma democrtica statala acopera domnatia capitalului .
Este clar , traim intr-un regim oligarchic , in care puterea este in mainile celor putini in numele majoritatii prostite .
Legile au devenit instrumentele guvernarii , care fapt devine dovedit nu numai prin cresterea lor numerica permanenta , dar si prin instabilitatea cronica a textelor acestora .

Alte discuții în legătură

Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)
Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete! Ana Muntianu Ana Muntianu Un film care merita vazut: http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7 (vezi toată discuția)