avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce este democratia ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce este democratia ?

Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. Procedeaza in acest fel , mai ales cand este pornit sa faca cele mai bombastice acte de nedemocratie. Ceea ce se intampla la noi , numai democratie nu este . Interesul personal , de grup este mult mai important decat soarta acestui popor multincercat . Circumstantele probeaza , daca mai era nevoie , ca in realitate este la modelarea soartei noastre aceeasi putere egoista , hedonista , indiferent de numele carui " politician" este reprezentata . Pare superficiala definitia , pentru ca este ,posibil, valabila numai partial , in intelesul careia democratia nu este rezultatul vointei membrilor unei sociatati sanatoase , care se gandesc in mod corect , mai mult dominarea majoritatii incapabile de conducere , care intotdeauna alege conducatori incapabili de a reprezenta in toate actiunile lor numai interesele obstei . Natiunea are ( ar vea ) nevoie de conducatori intelepti sub tote aspectele , de dreptate reala , de o bunastare modesta , dar sigura , de securitatea dezvoltarii .
Daca nenorocirile saracilor nu sunt produse de legile naturii , ci de institutiile noastre , suntem nespus de pacatosi - Charles Darwin .
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:31, 14 Decembrie 2009
N- ati facut altceva decat sa descrieti societatea umana( de cand a aparut si pana acum).Sa nu va asteptati sa fie alfel pana nu vor fi altfel oamenii( adica eu, dvs....). Adica pe o alta treapta de evolutie.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator
Democratia este o pregatire pentru dictatura.
Daca nu va vine sa credeti, studiati ce s-a intamplat in SUA in ultimul secol si mai ales in ultimii 10 ani.
Nu are legatura. Dictatura poate sa apara in orice societate( democratica sau nu). Totusi, deocamdata democratia este cea mai eficienta forma de aparare.
marius cioca a scris:

N- ati facut altceva decat sa descrieti societatea umana( de cand a aparut si pana acum).Sa nu va asteptati sa fie alfel pana nu vor fi altfel oamenii( adica eu, dvs....). Adica pe o alta treapta de evolutie.

Ce anume intelegeti pe " o alta treapta de evolutie" , care ar influenta benefic democratia ?
S- ar putea sa nu aiba legatura una cu alta. Pe o alta treapta a evolutiei termenii politici ar putea fi altii. Ce inteleg prin aceasta din urma? Ceea ce se intelege teoretic prin evolutie. Practic, probabil ca am ridicat problema mult, mult prea devreme( sau mai stii?)
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)
Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete! Ana Muntianu Ana Muntianu Un film care merita vazut: http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7 (vezi toată discuția)