avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce este democratia ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce este democratia ?

Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. Procedeaza in acest fel , mai ales cand este pornit sa faca cele mai bombastice acte de nedemocratie. Ceea ce se intampla la noi , numai democratie nu este . Interesul personal , de grup este mult mai important decat soarta acestui popor multincercat . Circumstantele probeaza , daca mai era nevoie , ca in realitate este la modelarea soartei noastre aceeasi putere egoista , hedonista , indiferent de numele carui " politician" este reprezentata . Pare superficiala definitia , pentru ca este ,posibil, valabila numai partial , in intelesul careia democratia nu este rezultatul vointei membrilor unei sociatati sanatoase , care se gandesc in mod corect , mai mult dominarea majoritatii incapabile de conducere , care intotdeauna alege conducatori incapabili de a reprezenta in toate actiunile lor numai interesele obstei . Natiunea are ( ar vea ) nevoie de conducatori intelepti sub tote aspectele , de dreptate reala , de o bunastare modesta , dar sigura , de securitatea dezvoltarii .
Daca nenorocirile saracilor nu sunt produse de legile naturii , ci de institutiile noastre , suntem nespus de pacatosi - Charles Darwin .
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:31, 14 Decembrie 2009
Va referiti la ceva paranormal , transcendentar ? Fiti , Va rog , mai explicit !:((
Nu cred ca este importanta continuarea dezbaterii pe acest subiect. Totusi. pe scurt: poate vom evolua atat in gandire, cat si in spirit( poate fi cat de cat mai apropiat momentul decat varianta cu paranormalul). Hai sa si glumesc: o varianta poribila de interpretare a evenimentului maia- 2012 ar putea fi ca vom deveni brusc paranormali.
Democratia este lupta pentru putere intre grupurile de interese , mai mult sau mai putin legitime !
marius cioca a scris:

Nu are legatura. Dictatura poate sa apara in orice societate( democratica sau nu).

Vorbesc de situatia curenta, nu de una 'pe hartie' sau teoretica.

marius cioca a scris:

Totusi, deocamdata democratia este cea mai eficienta forma de aparare.

Da...apararea hotilor impotriva oamenilor de rand.
Notiunea de democratie , lipsita de cea mai elementara esenta , a fost intotdeauna un mijloc de a induce in eroare masele . Dictatura poate sa apare si intr-o societate democartica ? Poate , in parerea unora . "Democratia" comunista ,de exemplu , a pornit si ramas tot acolo , la dictatura , cea ,zisa proletara . In realitatea a fost dictatura emanatiilor , a noii "aristocratii ". ( J.J. Rousseau )

Alte discuții în legătură

Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)
Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete! Ana Muntianu Ana Muntianu Un film care merita vazut: http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7 (vezi toată discuția)