avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce este democratia ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce este democratia ?

Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. Procedeaza in acest fel , mai ales cand este pornit sa faca cele mai bombastice acte de nedemocratie. Ceea ce se intampla la noi , numai democratie nu este . Interesul personal , de grup este mult mai important decat soarta acestui popor multincercat . Circumstantele probeaza , daca mai era nevoie , ca in realitate este la modelarea soartei noastre aceeasi putere egoista , hedonista , indiferent de numele carui " politician" este reprezentata . Pare superficiala definitia , pentru ca este ,posibil, valabila numai partial , in intelesul careia democratia nu este rezultatul vointei membrilor unei sociatati sanatoase , care se gandesc in mod corect , mai mult dominarea majoritatii incapabile de conducere , care intotdeauna alege conducatori incapabili de a reprezenta in toate actiunile lor numai interesele obstei . Natiunea are ( ar vea ) nevoie de conducatori intelepti sub tote aspectele , de dreptate reala , de o bunastare modesta , dar sigura , de securitatea dezvoltarii .
Daca nenorocirile saracilor nu sunt produse de legile naturii , ci de institutiile noastre , suntem nespus de pacatosi - Charles Darwin .
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:31, 14 Decembrie 2009
Democratia inseamna puterea poporului , si daca avem in vedere faptul ca parlamentul este garantul democratiei , impreuna cu celelalte 2 puteri ale statului , putem spune ca la noi este semidemocratie , pentru ca poporul nu poate vota uninominal fiecare parlamentar .
Adevaratul sens al sintagmei puterea poporului este ceea ce in mare chiar asa este si in realitate: reprezentarea diferitelor optiuni, ideologii, interese, caractere ale noastre( lumea reala) la nivel de conducere pornind de la gupuri pana la nivel de tara/tari.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator
Dupa dictatura, e haos, iar haosul dispare doar cu dictatura. :((

Intr-o democratie normala functioneaza perfect prezumtia de nevinovatie si nici un cotidian, radio, tv etc, nu poate sa faca linsaj mediatic pe care il vedem zilnic la stiri.
Hai sa fim seriosi! Nu- i deloc valabil. Eventual ne trebuie un Big- Bang.
Este vorba de setea de spectaculos a jurnalistilor nu de linsaj. Eu zic sa nu- i bagam in seama. Cu cat insista mai mult cu atat se dilueaza si se banalizeaza totul.
mi se pare mie sau in ziare, la Tv si radio in numele democratiei :

prezinta declaratii ale unor membri de partide care nu vorbesc in numele lor ci al partidului; nu am inteles de ce nu se face asta prin purtatorul de cuvint,.

este un progrem tv care tot invita politici si "discuta" de iti da impresia ca se intimpla iar revolutie, si nu discuta idei ci se 'birfesc/insulta" pe altii .

de fapt cam ope fiecare canal romaesc vezi cum se "birfesc/insulta" pe altii indiferent ca sint politici sau cintareti etc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Pink_Martini, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)
Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete! Ana Muntianu Ana Muntianu Un film care merita vazut: http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7 (vezi toată discuția)