avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Am si eu o intrebare: mai am dreptul la pensie de urmas in situatia urmatoare?

Tatal meu a decedat in anul 1998. In prezent eu am implinit varsta de 26 de ani, dar sunt in continuare student. In fiecare an, din luna octombrie, pensia mi se oprea automat pana la furnizarea unui document (adeverinta de studii), care sa ateste faptul ca eu sunt in continuare student. Avand in vedere ca am implinit varsta de 26 de ani, nu am mai dus la Oficiul de pensii nici o adeverinta. Totusi, azi am primit prin posta pensia aferenta lunii Ianuarie.
Exista vre-o modificare a legii pensiilor, ce imi confera mie dreptul la aceasta pensie, sau trebuie returnata Oficiului de Pensii?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua! Sunt beneficiara a pensiei de urmas in urma decesului tatalui meu am 19 ani si sunt la facultate la zi in primul an, am o nelamurire , adeverinta de studenta trebuie adaugata la dosar in fiecare an in perioada de incepere a cursurilor sau a fiecarui semestru ..intreb asta deoarece nu am primit pensia luna aceasta ..si nu stiu exact care e problema .....daca nu o primesc pana la sfarsitul lunii la cine ar trebui sa apelez?? tin sa mentionez ca am si doua restante .
Ancuta13 a scris:

Buna ziua,

Am 19 ani, sunt stundenta in anul 1la zi dar din cauza unor probleme financiare as vrea sa renunt anul acesta la facultate si sa reincep in toamna la id. As dori sa stiu daca o sa mai beneficiez de pensia de urmas. Va rog mult sa ma lamuriti.

Va multumesc anticipat!

( Raspunde`ti`mi si mie la mesaj va rog foarte mult)

Da, beneficiati de pensie de urmas . Insa trebuie sa anuntati Casa de pensii daca in prezent beneficiati de pensia de urmas pentru a inceta plata pensiei.
Imi cer scuze ca intru in aceasta discutie, dar imi spun si eu o parere. Pensia de urmas o primesti atat timp cat esti studenta la cursuri de zi, si dupa cate stiu eu daca anunti incetarea cursurilor la zi si totodata sistarea pensiei de urmas, nu mai poti beneficia anul urmator de pensie .
Imi raspunde si mie cineva cu privire la pensia de urmas din Austria?
Am si eu o intrebare... pensia de urmas este pe numele mamei mele care castiga mai mult de 1/4 din salariul mediu brut pe economie si mai am un frate. In acest moment, amandoi suntem studenti, el are bursa, dar eu sunt si angajat cu carte de munca. Pensia de urmas e in continuare aceeasi (ma refer la suma)

Conform legii... cine trebuie sa castige mai putin de 1/4 din salariul mediu brut? Eu, mama mea sau venitul total impartit la noi 3 sa fie sub 1/4 din salariul mediu brut pe economie?
Cei de la casa de pensii nu au aflat inca ca eu sunt angajat! Daca as incheia contractul de munca inainte sa afle ei... o sa-mi ceara sa returnez banii?

Alte discuții în legătură

Lamuriri pensie de urmas francesca.kudler francesca.kudler Buna ziua, Va rog sa imi explicati care sunt drepturile de urmas in urmatoarea situatie: Persoane implicate:- d-na Angela Deleanu, 57 de ani, 17 ani de ... (vezi toată discuția)
Caz/pensie de urmas liah liah Buna tuturor! Am un caz mai aparte, cred, fata de raspunsurile citite aici: Cei doi copii ai mei au luat pensia de urmas dupa decesul tatalui de multi ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)