handsu a scris:
Biblia avertizeaza , ca intotdeauna vor exista oameni , care vor respinge existenta clara si de netagaduit a lui Dumnezeu , si poasionat vor crede in mninciuni . - Romani 1,25 .
Asta nu e un argument. De vreme ce Biblia sustine o anumita idee, evident ca orice idee contrara este o "minciuna".
In cazul in care accepta ceasta existenta , atunci implicit ar trebui sa accepte ca sunt raspunzatori in fata Lui si au strangenta nevoie de iertarea Lui . - Romani 3,23 si 6,23 .
Partea asta e una din problemele de baza pe care "necredinciosii" o au cu religia: ideea ca daca nu faci "cum vrea stapanul" esti pedepsit si trebuie sa cersesti iertarea. Metoda asta de educare a fost criticata inclusiv in relatia parinti-copii, pentru ca nu este eficienta. Mai important este ca "supusul" sa inteleaga ce ce reguli are de urmat si mai ales de ce, fara teama unei represiuni totalitare.
Daca Dumnezeu exista , atunci trebuie sa dam socoteala pentru faprtele noastre . In cazul in care nu exista , putem face ce dorim , nu trebuie sa avem frica de nimeni .
Asta daca am trai in grota. De vreme ce nu e cazul, avem constiinta, avem moravuri si, nu in ultimul rand, avem legi. Pana si aia necrediciosi.
Am convingerea , ca cei care sunt adeptii evolutionismului fac acest lucru pentru ca se straduiesc sa ajunga la alta posibiklitate , decat credinta in Dumnezeu Creaytor .
Va inselati. Pur si simplu unii oameni nu accepta o idee neargumentata logic, nu accepta autoritatea nefundamentata, nu accepta ca povestile dintr-o carte sunt mai sfante decat cele din alta carte, etc.
Faptul ,ca unii incearca cu asa agfresivitate sa infirme existenta Lui , in realitate servesc un argument solid pentru existrenta Lui .
Asta doar daca consideram ca si dvs ati emis un argument cu fraza de mai sus.
Dar nici atunci nu as fi convinsa.
De unde stiu ,ca Dumnezeu exista ? Vorbesc cu El in fiecare zi .
Intotdeauna ma uimeste cum in principiu a vorbi cu fiinte nevazute e un semn de alienare mintala, dar nu si daca esti religios.
In viata mea s-au intamplat lucruri pentru care singura explicatie a fost , si este , existenta Lui.In mod miraculos m-a salvat si mi-a schimbat viata , nu am alta sansa , decat sa-I recunosc existenta si sa fiu fericit .
Oare cum de nu ii salveaza si pe altii? Cum de Dumnezeul asta bun si milos lasa copii sa moara de foame, de frig, de altele mai rele?
In realitate nici o argumentatie nu poate convinge pe cel care nici nu are intrentia sa accepte acest adevar .
Foarte adevarat, se aplica cu prisosinta atunci cand cineva cu gandirea limpede incearca sa discute cu un habotnic biblic. Credinta e mistica, biblia e metaforica, deci ce logica sa aduci pentru a combate ceva ce nu are legatura cu realitatea?
Existenta lui Dumnezeu trebuie acceptata prin credinta . - Evrei 11,6 .
"Trebuie". Fain cuvant. Lipsit de orice jusificare, e sublim. Nici nu are cum altfel, de vreme ce represiunea biblica functioneaza foarte bine, astfel ca esti amenintat ca daca refuzi sa crezi, suporti diverse consecinte nefaste. Ce argument mai e necesar pentru "trebuie", cand dai atatea exemple de cruzime fata de cei care nu s-au incadrat? Niciunul, pentru cei care pleaca capul fara sa se intrebe "de ce". Pentru ceilalti, o sumedenie.
Lasand polemica la o parte, nu pot sa nu observ un lucru. Intotdeauna credinciosii incearca sa ii converteasca pe necredinciosi, nu invers. Necredinciosii nu sunt extremisti, accepta pluralitatea de opinii, accepta ideea ca altii se supun de bunavoie unei forme de sclavagism intelectual, dar religiosii niciodata nu fac asta. Intotdeauna ii vor condamna, blama, arata cu degetul si ameninta cu pedeapsa dumnezeiasca pe cei care isi aroga dreptul de a gandi si de a cerceta. Oare "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" venea cu disclaimer ca se aplica numai la "aproapele" crestin? Ma indoiesc. Prin urmare, desi am zis ca nu ma bag in polemica asta fara sens, ma gandesc ca mai bine stam fiecare in banca lui si ne toleram reciproc, ca altfel e clar ca nu se poate.