avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
Andreea Lisievici a scris:

Intotdeauna credinciosii incearca sa ii converteasca pe necredinciosi, nu invers. Necredinciosii nu sunt extremisti, accepta pluralitatea de opinii, accepta ideea ca altii se supun de bunavoie unei forme de sclavagism intelectual, dar religiosii niciodata nu fac asta. Intotdeauna ii vor condamna, blama, arata cu degetul si ameninta cu pedeapsa dumnezeiasca pe cei care isi aroga dreptul de a gandi si de a cerceta.


Aceste personaje "religioase" sunt doar niste agenti MLM.

Un om care intr-adevar crede in Dumnezeu nu forteaza nimic, isi iubeste aproapele si respecta libertatea acestuia, indiferent de religie, pentru ca stie, ca pe pamant nu exista o minune mai mare decat omul. :console:
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Szentkiraly Boda Laszlo, Consultant credite si finantari
Andreea Lisievici a scris:
Pur si simplu unii oameni nu accepta o idee neargumentata logic, nu accepta autoritatea nefundamentata, nu accepta ca povestile dintr-o carte sunt mai sfante decat cele din alta carte, etc.

Lasand polemica la o parte, nu pot sa nu observ un lucru. Intotdeauna credinciosii incearca sa ii converteasca pe necredinciosi, nu invers. Necredinciosii nu sunt extremisti, accepta pluralitatea de opinii, accepta ideea ca altii se supun de bunavoie unei forme de sclavagism intelectual, dar religiosii niciodata nu fac asta. Intotdeauna ii vor condamna, blama, arata cu degetul si ameninta cu pedeapsa dumnezeiasca pe cei care isi aroga dreptul de a gandi si de a cerceta. Oare "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" venea cu disclaimer ca se aplica numai la "aproapele" crestin? Ma indoiesc. Prin urmare, desi am zis ca nu ma bag in polemica asta fara sens, ma gandesc ca mai bine stam fiecare in banca lui si ne toleram reciproc, ca altfel e clar ca nu se poate. "
_____________________________________________________________

@Andreea, crestinii care combat ateismul o fac – in afara de credinta – si din instinct de conservare. Ma uimiti prin faptul ca nu doriti sa admiteti efectele pozitive ale practicarii religiei crestine atat in forma organizata, cat si la nivel individual.
Aveti cumva o statistica asupra ratei criminalitatii in spatiile de cult (despre care sustinea un antevorbitor ca sunt “o puzderie”) ? Veti fi oare surprinsa sa aflati ca aceasta tinde spre ZERO, spre deosebire de orice alte spatii locuite. Ca aparator al ordinii sociale, nu credeti ca acest argument in sine este suficient pentru a avea …cumpatarea sa nu “demolezi” aceasta practica sociala? Ar fi interesant de aflat , in schimb, de ce unii atei sunt deranjati de acest efect al unei traditii bimilenare care isi are sursa intr-o Carte? Poate stiti…

Puneti un ateu si un crestin (puteti extinde, daca doriti) de acceasi conditie sociala, aceeasi pregatire si abilitati comparabile sa respecte legea . Daca norma juridica fabricata de oameni este intarita de Legea Sfanta, cine are sanse mai mari sa o respecte? Nu cel dublu “angajat”? Va intreb din nou, ce interes ar avea oricine (credincios, sau nu) sa combata “prevederile” Bibliei?

Eu vad doar unul : “sterge, rescrie si stapaneste”. Om pe omul lipsit de convingeri, deci mai usor manipulabil. Nu sclavagism intelectual, ci real.

Silvia Puskas

P.S. Apropo de "oameni nu accepta o idee neargumentata logic, nu accepta autoritatea nefundamentata", experimentul Milgram dovedeste cu prisosinta contrariul...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
godspeed, utilizator
Mie mi se pare ceva ironic si ma bucura asta, cand ateii dau de necaz incep vai Doamne ajuta-ma te rog:))))))))))
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ContSters87904, utilizator
Inca un mesaj luuung…

Un lucru este cert: existenta lui Dumnezeu nu poate fi confirmata si nu poate fi infirmata. Pentru cel care crede “lumina” e gasita in Biblie (daca e crestin) iar pt cel care nu crede “lumina” e in puterea mintii lui, in capacitatea lui de a percepe ceea ce se intampla in jurul lui, de a simti schimbarea si de a se adapta... Teologia nu poate aduce dovezi in a sustine existenta unei fiinte inefabile care coordoneaza fiecare fibra din care e alcatuit omul – poate fi dovedit numai ca unele evenimente mentionate in Biblie chiar s-au petrecut si poate dovedit faptul ca omul credea in divinitate din cele mai vechi timpuri (si poate obtine aceste dovezi cu “ajutorul” stiintei).
Fiecare e liber sa creada ca slujeste o divinitate sau sa creada ca e independent de divinitate.
Mai sunt certitudini: toate fiintele sunt muritoare si… schimbarea e singura care nu se schimba.

Ca un mare fizician a spus una sau alta nu e o dovada a existentei lui Dumnezeu, e dovada credintei respectivului in divinitate.
Goethe a murit dorindu-si mai multa lumina… Bun. De unde stim noi la ce lumina se referea? Poate dorea… “lumina” asa-zisilor iluminati… De unde stim ca ceea ce unul sau altul a spus in pragul mortii e real? Au consemnat “zisele” muribundului oameni cu profunde credinte religioase – despre care putem banui ca doreau ori sa slaveze “reputatia” unuia sau altuia ori sa determine pe sceptici sa… creada.
“Ala a zis ca ala a zis…” nu e argument si cu atat mai putin e dovada.

Intrebarea corecta ar fi, eventual: cum a aparut omul? si nu: cine a creat omul? Oare chiar a plamadit cineva o fiinta de sex masculin si, la ceva timp, vazand ca aceasta fiinta e singura si se plictiseste i-a scos o coasta si a plamadit o fiinta de sex feminin? De ce avea nevoie de coasta? Nu mai avea material? E ciudat… Asa cum e ciudat sa cred ca “o voce din cer” dicta unuia sau altuia regulile Lumii. Nu putea divinitatea – care poate tot – sa “planteze” in mintea creatiilor sale regulile respective? Le-a dat pomul cunoasterii (al vietii si al mortii – cum vreti sa-i ziceti) si le-a spus sa nu guste – altfel spus: era clar ca cei doi vor gusta; se “urmarea” ca cei doi sa guste pt ca asa e mintea umana: cercetatoare, curioasa; iar daca cei doi nu gustau despre ce mai discutam azi?

Din doi oameni (primordiali, sa le zicem) cum s-a ajuns la aceasta diversitate de rase – fiecare cu trasaturi caracteristice? Si cum au ajuns acestia sa creada, fiecare, in alta divinitate, care le-a “dat” alte reguli?

@annajanette,
spun adesea “Doamne ajuta” / “Doamne fereste” – deoarece cunosc foarte multi oameni care cred in divinitate si le respect credinta (vorbesc limba lor, adica) – plus ca aud asa des expresiile incat… Personal… desi am avut parte de… “miracole” nu mi-am schimbat parerea. Asa cum nu mi-am schimbat-o cand am avut mari necazuri… Daca tuturor ni se intampla “miracole” si tragedii, care e diferenta intre cei care cred si cei care nu cred in existenta divinitatii?! Perceptia… Energia nucleara e un lucru bun sau unul rau? Pt ca poate face bine si poate face rau… Asa e si cu credintea si ne-credinta in divinitate.

Cunosc infractori care se roaga la Dumnezeu sa nu fie arestati – si nu sunt, dar nu pt ca se roaga… Sau…??!! La fel, cunosc indivizi “cinstiti” care umbla dupa chilipiruri – chiar si atunci cand banuiesc ca marfa e furata – indivizi care merg la biserica regulat dar care sunt invidiosi, barfitori, rai – in adevaratul sens al cuvantului. Daca asta nu e fatzarnicie nu stiu ce e!
Acesta s-a vrut un raspuns la chestia cu “religia rezolva”… Ce rezolva? Omul care se teme de rigorile legii se teme si punct. Omul cu bun simt nu comite fapte care fac rau semenilor sau care incurajeaza un fenomen infractional sau imoral – si nu trebuie sa creada in divinitate pt aceasta, trebuie doar sa aiba bun simt.

Cine e deranjat de credintele altora? Senzatia mea e ca aceia care isi spun crestini se cred superiori tuturor…
Stiti care e avantajul liber cugetatorilor? Nu trebuie sa considere frate orice individ care ii iese in cale… Crestinii, insa, trebuie sa dea dovada de toleranta si intelegere pt… fiii risipitori, pt oile ratacite… :duh: A se citi Biblia (Noul Testament) in acest sens.

Inca o chestie, haioasa as zice: de ce rad cei mai multi oameni de aceia care cred in existenta extraterestrilor? Cei mai multi dintre ufologi cred si in divinitate… De ce nu poate fi acceptata ideea ca exista si extraterestri si ca, la randul lor, au fost creati de divinitate? Nu exista dovezi? Unii sunt de parere ca exista – si totusi, restul lumii rade de ei. Ceea ce se spune despre Dumnezeu e valabil si pt extraterestri: ceea ce nu vedem nu inseamna ca nu exista – doar ca nu putem dovedi. Norul vazut de Enoh poate fi “interpretat” ca fiind descrierea unei nave extraterestre… :O
Nu putem dovedi existenta, dar nici inexistenta… Deocamdata avem toti dreptate… Unii sustin ca nu pot trai fara sa slujeasca o divinitate, altii sustin ca se poate trai si fara a sluji unei divinitati. Toti au dreptate.
"Teologia nu poate aduce dovezi in a sustine existenta unei fiinte inefabile care coordoneaza fiecare fibra din care e alcatuit omu" sunt foarte multe persoane care au patit sa le zicem fenomene paranormale ptr atei, miracole ptr credinciosi si stiti si dvs acest lucru:">
experimente fantastice au fost revelate in cadrul unor documentare, la cei care si-au revenit din moarte clinica, au fost testati 1500 de cazuri, indivizii nu se cunosc intre ei iar ceea ce au povestiti subiectii......fara cuvinte, eu am un astfel de documentar cine doreste i-l dau cu placere;)
P,S Eu cred ca exista si alte civilizatii, deci cred ca sunt extraterestii si imi place si avatarul tau trope;)
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
ContSters87904, utilizator

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)