avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
BIBLIE-Isaia capit. 6 CAND L-A vazut pe Dumnezeu credea ca va muri , dar INGERUL l-a atins cu carbunele aprins, ca sa poata vorbi
:vishenka::love::luck:

Pentru :

Ca cine este ca Dumnezeu? Mi-ca-El? Ca numele de Mihail asta insemneaza: "Cine este ca Dumnezeu".

Eu sunt Gavril, care stau înaintea lui Dumnezeu; am fost trimis să-ţi vorbesc, şi să-ţi aduc această veste bună. Iată că vei fi mut, şi nu vei putea vorbi, până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele, care se vor împlini la vremea lor. (Evanghelia după Luca 1:19-20)

La Multi Ani!

:bow::hugall:

Denumirea de Antihrist in Sfanta Scriptura apare in doua variante . Prima data reprezinta o persoana , care inaintea sfarsitului lumii ( intelegand starea de nonprezenta a omului ) va apare si va invia impotriva invataturilor lui Hristos , a doua oara in mod generalizat reprezinta pe toata lumea , care in credinda si invataturile sale se contrazice cu invataturile lui Hristos .
Referitor la prima varianta gasim texte in I Ioan 2,18 , II Tesaloniceni 2,1-12 . In special in aceasta din urma epistola gasim referiri la persoana si activitatea zdrobitoare a Antihristului .
Cu referire la a doua varianta , apostolul Ioan in prima sa epistola 2,18 ; 18,22 ; 4,3 si in a doua epistola versetul 7 il caracterizeaza , ca reprezinta pe toti dusmanii lui Iisus .
handsu a scris:

Denumirea de Antihrist in Sfanta Scriptura apare in doua variante . Prima data reprezinta o persoana , care inaintea sfarsitului lumii ( intelegand starea de nonprezenta a omului ) va apare si va invia impotriva invataturilor lui Hristos , a doua oara in mod generalizat reprezinta pe toata lumea , care in credinda si invataturile sale se contrazice cu invataturile lui Hristos .
Referitor la prima varianta gasim texte in I Ioan 2,18 , II Tesaloniceni 2,1-12 . In special in aceasta din urma epistola gasim referiri la persoana si activitatea zdrobitoare a Antihristului .
Cu referire la a doua varianta , apostolul Ioan in prima sa epistola 2,18 ; 18,22 ; 4,3 si in a doua epistola versetul 7 il caracterizeaza , ca reprezinta pe toti dusmanii lui Iisus .

Ce putea să spună şi Biblia (cei care au scris-o)? Că cei care o vor refuza sau care vor pune la îndoială ceea ce au scris ei se vor numi antigravitaţionali? E doar o alăturare de cuvinte specifică religiei. Pro şi anti văzute dintr-o anumită perspectivă. Suporterii unei anumite echipe sunt pro, iar cei dinafara ei, fie că îi interesează (pentru că îi deranjează) sau nu, sunt anti. E doar din perspectiva în care te afli după un zid şi arunci cu ouă şi cu roşii ca să-ţi aperi teritoriul.
La fel de bine, după raţionamentul anti, cei pro numele Christos se pot numi anti-antichrişti. Dacă nu s-au gândit să inventeze termenul "cristofob" au rămas cu anti-crist. Îi dă aşa... un efect de teamă, de frică, ceea ce reprezintă, de fapt, duşmanii invizibili ai unei religii.

Ca să observi că oricum nu contează dacă e pro sau anti, concluzie la care am ajuns şi eu, citez din Isaac Asimov:

Prefer raţionalismul ateismului. Întrebarea dacă există Dumnezeu sau alte obiecte ale credinţei este iraţională şi nu joacă nici un rol în raţionalism, deci nu trebuie să-ţi pierzi timpul atacând sau apărând vreo opinie.

şi chiar despre biblie:

Citită cum trebuie, Biblia însăşi este cel mai puternic motiv pentru ateism ce ar putea fi conceput.

Până la urmă, dacă unii nu vor, nu ştiu sau nu-i interesează Biblia, de ce ar trebui ca ceilalţi să impună credinţa şi modul de viaţă după o carte scrisă demult tare şi tradusă, retradusă şi modificată?
Referirea la Isaac Asimov nu este cea mai norocoasa . Cum am mai amintit mai sus , Testamentul Vechi a fost intr-o parte insemnata falsificata de evrei. Se cunoaste , ca Asimov a fost evreu rus , dar care niciodata nu a reusit sa invete limba rusa ,doar idis. Pe deasupra a fost ateu , care calitate a fost accentuata cu mandrie intotdeauna de acesta . A fi ateu este definirea in ce anume nu crezi , dar sub nici o forma nu precizeaza in ce crezi . Iar Biblia este cartea credintei .

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)