avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen admitere magistratura noiembrie 2009
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen admitere magistratura noiembrie 2009

S-a inscris cineva la examen?
Cum stati cu invatatul/repetatul?
Cel mai recent răspuns: ALADIN , utilizator 12:25, 26 Ianuarie 2010
La testul psihologic scris ai teste de inteligenta si de personalitate; de pregatit, n-ai la ce sa te pregatesti. Este super important sa fii odihnit -sunte teste la care e nevoie de multa atentie, rapiditate: ex in 2 min sa raspunzi la 10 cerinte. Unele intrebari vizeaza ratinamentul, altele intelegerea unui text scris.

Interviul dureaza cam 15-20 min; ti se pun intrebarile uzuale la interviu (de ce magistrat, ce-ai mai facut inainte, ce te recomanda pt aceasta profesie, etc.) dar si intrebari legate de punctele sensibile care ti-au reiesit din teste. Atentie la limbajul non verbal!

ne poti da exemple concrete de intrebari din teste ? sau ce implica ? am vazut de ex teste IQ la care tr sa gasesti imaginea lipsa - imagine grafica , geometrica sau formata din grupe de litere
teste de personalitate - de genul celor care se gasesc pe net daca dai cautare "teste de personalitate "
Teste de inteligenta:

- trebuie sa identifici o relatie intre obiecte si sa completezi un sir.
- ti se da o situatie si tu raspunzi la intrebari: stii cateva chestii despre x avioane si pe urma ti se cere sa spui: in ce ordine pleaca avioanele, ora max. la care poate pleca un avion ,etc..- cred ca sunt oarecum asemanatoare cu cele de la INM
- ti se da un text de genul "mihai citeste cartea pe care andrei a imprumutat-o de la X", ti se dau trei reformulari si tre sa o alegi pe cea corecta - ex: X i-a imprumutat lui andrei cartea pe care o citeste mihai"
- sa identifici greseli de exprimare, greseli gramaticale, cuvinte folosite anapoda, etc.

Nu pot sa zic ca sunt grele ar sunt contra timp. De aceea trebuie sa ai mintea brici!

Personalitate - nu stiu cum arata testele pe net dar astea n-au cum sa fie o problema. Sunt intrebari de bun simt despre cum reactionezi in anumite situatii, despre masura in care iti asumi riscurile, despre cat de sociabil esti, chestii.

:love2::vishenka:
multumim kateri !
succes in continuare !
Kateri a scris:

Teste de inteligenta:

- trebuie sa identifici o relatie intre obiecte si sa completezi un sir.
- ti se da o situatie si tu raspunzi la intrebari: stii cateva chestii despre x avioane si pe urma ti se cere sa spui: in ce ordine pleaca avioanele, ora max. la care poate pleca un avion ,etc..- cred ca sunt oarecum asemanatoare cu cele de la INM
- ti se da un text de genul "mihai citeste cartea pe care andrei a imprumutat-o de la X", ti se dau trei reformulari si tre sa o alegi pe cea corecta - ex: X i-a imprumutat lui andrei cartea pe care o citeste mihai"
- sa identifici greseli de exprimare, greseli gramaticale, cuvinte folosite anapoda, etc.

Nu pot sa zic ca sunt grele ar sunt contra timp. De aceea trebuie sa ai mintea brici!

Personalitate - nu stiu cum arata testele pe net dar astea n-au cum sa fie o problema. Sunt intrebari de bun simt despre cum reactionezi in anumite situatii, despre masura in care iti asumi riscurile, despre cat de sociabil esti, chestii.

Ce stiri aveti despre psihologic, de ce nu s-au afisat rezultatele?

Felicitar celor care au fost admisi la reexaminare. Maine sunt atestate rezultatele in sed de plen a CSM la pct 16.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
iarinares, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2010 danielled danielled Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta? (vezi toată discuția)
Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.si cei din august,fireste ContSters89182 ContSters89182 Sa demaram invatatul puternic.X-( Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-( Ramane ... (vezi toată discuția)
Ce stil de a invata aveti? allyssa allyssa Eu observ ca ma chinui fara prea mult succes sa invat civilul, am lasat penalul la urma si procedurile. In facultate, liceu etc. obisnuiam sa imi rescriu ... (vezi toată discuția)