ENGFULL a scris:
vad in poza dvs de avatar un bloc care la parter are spatii comerciale astfel destinate inca din constructie
la parterul unor astfel de blocuri se afla ( de pe vremea lui ceausescu ) banci , cec , agentii - platesc aceste agentii bani la asociatie pentru lumina pe scara pe care niciodata nu urca , interfonul pe care niciodata nu-l folosesc , maturatul scarii pe care niciodata nu o muradresc ?
nu cred
platesc intr-adevar o conducta sparta , o curatare a subsolului , deci platesc serviciile de care beneficiaza
Da. Aveti dreptate, este poza blocului nostru. La subsol, parter, mezanin functioneaza 2 banci, judecatoria, o firma cu jocuri electronice, coafor, executori, telefonie mobila, asigurari, agentie imobiliara, etc.
Acestia apar pe lista de plata lunara cu cotele parti aferente cheltuielilor salariale, mai putin femeie de serviciu ce face curat pe casa scarii. Acestia platesc toate consumurile contorizate, cota parte conform suprafetei lor din materialele de curatenie si iluminat, cota parte din costul formularelor, rechizitelor, lacatelor, unele cheltuieli ocazionate de litigii, procese, notificari, etc. Reparatiile la toate partile comune sunt suportate si de acestia ca de catre orice proprietar. Platesc asociatiei chirii, sume mici (5-20 lei/luna) pentru firmele afisate la intrarea, la usa lor sau pe perete, etc.
P.S. Intre timp mi-am schimbat avatarul.