avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creditorii mi-au spus că au inițiat procedura de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Creditorii mi-au spus că au inițiat procedura de executare imobiliară. Este posibil acest lucru dacă imobilul nu este întabulat?

Buna ziua dupa legea noua un imobil care este neintabulat si terenul imobilului are alt propietar.cum se procedeaza dupa legea noua?se poate executa o casa care nu e intabulata pe casa am doar autorizatia de constructie pe numele meu altceva nimic iar terenul are alt propietar?in momentul de fata nu am primit nici o instiintare de la executoru dar miau spus creditori adica niste vecini ca mau dat spre executare.daca nu am primit inca nimic in ce stadiu ne aflam?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Totul a inceput de la o situatie neprevazuta. Deci acum 6 ani sotu a lucrat la o conducta de apa in curte care sa spart si a curs in drum cam 10 litri a fost luna octombrie, dar nu a inghetat, au trecut mai multe masini inainte, dar a venit una care nu a fost atenta si a lovit mortal o femeie. Dupa foarte multe procese si cu un avocat care ne-a golit de bani s-a dat culpa comuna de 50% pt fiecare fiind si noi in solidar cu asigurarea masini, urmand ca ea sa plateasca daune victimelor, le-a platit 50 de mii de euro pt soferita, insa cei 50 de mii ce i-au dat pt noi si ia recuperat inapoi. insa acum copiii victimei vor bani de la noi si ne-au dat la executor. momentan nu am primit nimic de la exevutor, stim doar ca au intrebat la primarie cu ce figuram. insa acte pe casa nu avem, dect autorizatia de constructie, iar terenul, este socru propietar.

Da, au titlu executoriu din sentinta .
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, am inteles. NU se poate merge mai departe cu sfaturile pe forum fara a se vedea actele, sentinta si data titlului executoriu, adica a hotararii judecatoresti, trebuie vazut daca a intervenit prescriptia (daca este vorba despre mai mult de 3 ani) sau ce anume exceptii sau aparari se pot opune in caz de nevoie, prin contestatie la executare silita. Problema este ca trebuie sa aveti pregatit un plan, pentru ca in faza executarii silite termenele de reactie sunt scurte (in principiu de 15 zile) si sunt foarte importante fiind termene procedurale de decadere, adica daca sunt depasite s-a cam terminat cu apararea.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Titlu executoriu hotararea sentintei a fost in 2014.
Si acum in ce stadiu ne aflam? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Am inteles, s-ar putea sa aveti sanse sa scapati invocand prescriptia. Nu stiu in ce stadiu va aflati, probabil intre faza de judecata si cea de executare silita, sau probabil ca nu va mai urma nimic.
Drepturile la actiune avand un obiect patrimonial sunt supuse prescriptiei extinctive.Termenul prescriptiei este de 3 ani,daca legea nu prevede unalt termen.[Art.2517 NCC]

Alte discuții în legătură

Încuviințare de executare silită în data de 26.05.2017, dar eu nu am primit nimic de la executor. În ce termen trebuie trimisă somația? Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna ziua in 26.05.2017 mi sa facut o incunviintare de executare silita pe site judecatoriei insa inca nu am primit nimic de la executor ce se intampla in ce ... (vezi toată discuția)
Separatie bunuri din timpu casatoriei Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna seara pot sa trec casa pe numele meu daca a fost construita de sot inaintea casatoriei?avem o executare si as vrea sa stiu daca near ajuta o separare de ... (vezi toată discuția)
Incunviintare de executare Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna seara,imi cer scuze ca va deranjez din nou insa stau ca pe ace.am primit o incunviintare de executare silita pe site judecatoriei in 26.05.2017 doar pe ... (vezi toată discuția)