avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acte necesare la predarea gestiunii de la un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul

sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai de 8 familii, de 3 saptamini fosta administratoare amina predarea actelor. as vrea sa stiu care sint actele obligatorii ce se predau, pe linga stampila, cartea de imobil, facturier,facturile din ultimile luni...
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 13:48, 31 Octombrie 2010
ca sa nu vorbesc din auzite o sa revin simbata dupa ce voi avea actele in fata.
- in principiu poate fi administrator fara sa fie angajat(fara sa ia bani)? intreb pt ca mai stiu asociatii in situatia asta.
multumesc
Bineinteles ca da, dar nu este corect.
Un om care isi consuma timp si nervi cu rezolvarea unor probleme ale semenilor, mai ales atunci cand umbla cu banii lor, este de dorit sa fie rasplatit de acestia cu o suma chiar si modica, sub forma de salariu, plus ca moral este cat de cat acoperit.
Te poti trezi la un moment dat, tu ca binefacator sa-ti spui ca ...."facerea de bine e.....!". Scuzati, dar comportamentul oamenilor se poate schimba uimitor de repede cand e vorba de ....2 lei. Asta e parerea mea. Un salariu corect ar acoperi si munca sotului Dv si eventuala carteala a vecinilor.
asa este dar daca mai platesti si administratorul si femeia de servici nu mai ramine nimic pt fondul de reparatii, fiind putini nu poti stringe multi bani, si asa se plateste 20ron pt fond de fam
-daca stiti cumva care este salatiul minim ca sa se poata inregistra cu contract pt femeia de serviciu, in functie de ore(fondul propus ar fi de 60ron..)
desi s a propus sa nu se mai angajeze femeie unii sint mai puturisi ca sa fie de acord sa dea odata pe sapt cu mopul pe scara...
Doamna!
Pe cat imi sunteti de simpatica pe atat ma enervati cu acel fond de reparatii. Lasati-l in Doamne iarta-ma, de fond!.
O vom lua incet-incet...sa va puteti lamuri ce si cum cu gestiunea asta prapadita pe care o aveti acolo.
.................
Facturile care vin lunar de la furnizori se impart intre locatari si se pun pe liste.
Salariile + impozitul si taxele aferente = cheltuieli care se impart intre locatari pe liste
Cheltuieli administrative si mici reparatii sau reparatii de urgenta = cheltuieli care se impart intre locatari pe liste
...........................
Fondul de rulment este o suma de bani care se strange de la locatari (lunar sau periodic), care are menirea sa se plateasca din el facturile venite de la furnizori, care apoi impartite pe liste, listele afisate si locatarii platind cotele respective, banii folositi din fond se recupereaza din incasari, ciclul se reia lunar.
Fondul de reparatii este o suma care se strange de la locatari lunar sau periodic, stabilindu-se anual cat sa fie cuantumul maxim / an si este menit sa se plateasca din el lucrari planificate. Se poate folosi si pentru lucrari urgente, dar ulterior banii se recupereaza pe liste si se reconstituie fondul de reparatii.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
elga50, moderator
astazi i au fost predate actele.. dar nici o stampila.
as dori sa stiu daca nu ar trebui sa existe 2 stampile , una la adminsitrator si una la presedinte?si daca exista vreun articol de lege in acest sens..

Alte discuții în legătură

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii asinth asinth Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)