avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acte necesare la predarea gestiunii de la un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul

sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai de 8 familii, de 3 saptamini fosta administratoare amina predarea actelor. as vrea sa stiu care sint actele obligatorii ce se predau, pe linga stampila, cartea de imobil, facturier,facturile din ultimile luni...
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 13:48, 31 Octombrie 2010
Asociatia trebuie sa aiba o stampila "oficiala" pe care o foloseste la semnarea si parafarea contractelor si a altor acte, dar in principal a contractelor. Administratora ce spune de acest lucru?
Stampila administratorului nu conteaza prea mult si nu in toate asociatiile exista, deoarece el nu parafeaza acte de natura juridica.
Daca vreti sa spuneti ca ar fi doua stampile identice, nu....acest lucru nu se poate, nu este normal, nu este legal.
Cum pot afla daca exista una sau 2 stampile?
Tabelul cu cheltuieli lunare trebuie semnate de administrator, presedinte si cenzor? si stampilata de presedinte? (din cate am inteles presedintele blocului e cu stampila).
Este corect cum ati inteles. :)
..................
Probabil ca are numai stampila asociatiei. Intrebati-o pe administratora. Ca ar fi vreo dublura...nu vad rostul.
Si ceva foarte important!!!! Dosarul asociatiei in care se afla si formularul cu CIF-ul acordat de sectia financiara trebuie sa stea la presedinte. In baza acelui formular CIF se pot confectiona stampilele.
Stampile insemnand: 1 stampila oficiala a asociatiei si 1 stampila a administratorului pe care si scrie "administrator", precum si 1 stampila a cenzorului pe care de asemenea poate scrie "cenzor". Acestea doua din urma nu sunt oficiale, ci pot fi folosite numai in cadrul asociatiei.
doamna vivi23ro ,nu se fac doua stampile asemanatoare,ori interesaţivă dacă cele vechi au fost"distruse",altfel una dintre ele trebuie să aibe ceva diferit,cei de la ştampile de obicei cer procesul verbal de distrugere al celor vechi(sper că nu sa făcut PV-ul în doi),şi sunt obligaţi ca una dintre ele să aibe ceva distinct,cel puţin aşa este la mine,administratorul are aceiaşi ştampilă numai că pe a mea este trecut şi codul,cele vechi erau 1 şi 2.
nu ma refeream ca stampilele sa fie asemanatoare, ci din cauza ca stiam ca sint 2 una de admin si una de presedinte acum citva timp.. acum spune ca e doar una.. ne intrebam daca cumva fosta presedinta a predat stampila....

Alte discuții în legătură

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii asinth asinth Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)