avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acte necesare la predarea gestiunii de la un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul

sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai de 8 familii, de 3 saptamini fosta administratoare amina predarea actelor. as vrea sa stiu care sint actele obligatorii ce se predau, pe linga stampila, cartea de imobil, facturier,facturile din ultimile luni...
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 13:48, 31 Octombrie 2010
dacă nu sunteţi convinşi ori nu puteţi afla sigur,daţi-o piedută.este cel m-ai bine
o intrebare
- blocul nostru este mai ciudat in curtea interioara este o casa care nu are nimic in comun cu blocul, acoperis,ziduri.. dar ca sa ajungi acolo trebuie sa intri in bloc si sa treci prin casa scarii.Proprietarul nu ar mai vrea sa plateasca fondul de reparatii si eventual cele legate de lumina casei scarii, el facindu si din banii proprii reparatiile la casa.
--daca vinde casa si doreste fondul de rulment inapoi in ce conditii se acorda?administratoarea a predat 200 lei ca suma ramasa in fondul de reparatii ,rulment sau cum se doreste a se numi ca la ea totul e mixat....
--ar mai trebui sa plateasca proprietarul casei fondul de reparatii daca asociatia nu a participat si nu participa la reparatiile casei lui? logic dupa mine ar fi sa nu ...
Daca respectiva casa nu are nimic in comun cu blocul cum a contribuit proprietarul la fondurile Asociatiei? Cum a devenit membru al acesteia?:-/
pai adresa casei lui e aceiasi cu a blocului...e ca si cum e un apartament in bloc.. inainte erau 2 camere ce apartineau 2 familii diferite, el a cumparat si partea celalata
are in comun curtea din care toata lumea are cota parte scrisa pe contracte, si faptul ca trece prin casa scarii ca sa ajunga la el neexistind alt mod de intrare,si probabil apare in cartea de imobil a blocului.
Fiind o situatie aparte, dar considerand ca proprietarul casei face parte din asociatia de proprietari, el trebuia sa se supuna cu totul Legii 230/2007.

Ar fi trebuit sa faca o conventie, un contract, intre el si asociatie cu privire la obligatiile si drepturile fiecaruia in cadrul acestei relatii.
Inteleg ca el a avut o suma de bani despre care nu stiti sa spuneti daca era fond de rulment sau fond de reparatii si pe care administratora i-a inapoiat-o pe motiv ca el si-a reparat casa....si in plus nu mai vrea sa mai plateasca nici lumina, nici contributia la fondul de reparatii din acelasi motiv, da?

Daca face parte din asociatia de proprietari, el nu are niciun perete, nici acoperis, nici subsol comune cu blocul, ci numai spatiul curtii si holul de trecere, deci imparte proprietatea comuna pe acestea doua din urma.

Proprietarii blocului nu au de ce sa contribuie la reparatia casei lui, am spus de ce, in schimb el trebuie sa participe la toate cheltuielile legate de holul de servitute si de spatiul curtii.

In consecinta trebuie sa participe la fondul de reparatii si la cheltuiala cu lumina din hol.

In privinta fondului de rulment trebuie sa participe la acesta in masura in care si el participa la cheltuielile curente ale blocului, cum am zis mai sus, electricitatea si or mai fi si altele ca nu ne-ati spus ce plateste el la intretinere, daca plateste.

Suma la cele doua fonduri o poate discuta cu presedintele asociatiei, nu cu administratora, cu comitetul blocului si sa stabileasca o anumita cota aparte, mai mica decat a celorlalti intrucat proprietatea comuna pe care o imparte cu cladirea blocului este mai mica.

La plata curentului pentru hol trebuie sa participe. Nici nu merita sa se impotriveasca, atata timp cat el foloseste holul pentru trecerea spre casa lui, iar suma pentru lumina este derizorie.

Alte discuții în legătură

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii asinth asinth Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)