avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Se spune pe la ţară că iarba rea nu piere , rezistă şi pe secetă,
se hrăneşte cu orice , dar traieşte şi se dezvoltă.
Cam aşa se întîmplă acum cu d-nul preşedinte care se hrăneşte
şi din voturile negative. ªtia toată lumea că a pus referendumul
pentru a cîştiga procente, la fel cum ştia toată lumea că ideile de
reducere a parlamentarilor şi a camerelor sunt în general agreate
în popor. Pentru adversarii lui ideea era ca referendumul să nu fie
validat ,şi nu combătut prin voturi contra. Hai să ne gîndim ce s-ar
fi întîmplat dacă cei 14% care au votat contra nu s-ar fi prezentat la vot.
Nu-i aşa că referendumul nu s-ar fi validat??
Practic, cei 14% prin votul lor contra au validat cele 86% voturi pentru.
ªi dacă cineva credea că preşedintele nu va profita de asta, s-a înşelat
amarnic. Toată campania din turul doi se va baza pe ‘ voinţa poporului
care este suveran şi care spune că preşedintele are dreptate, etc, etc.’
E şi vina celor care trebuiau nu să combată referendumul ci să
sublinieze modul cum preşedintele foloseşte această procedură, ba chiar
să-i lămurească pe proprii alegători că nu votul contra este necesar aici ci
lipsa de la vot. M-a dezamăgit şi d-nul Crin prin dezamăgirea lui
pe care ne-a arătat-o. Era greu să intre în turul doi dar a obţinut totuşi
un procent destul de însemnat pentru a fi numai bun de curtat pentru
al doilea tur .Rămîne de văzut de cine se va lăsa curtat. Sunt sigur acum că
preşedintele va aminti că el nu are nimic cu PNL ci doar cu domnul
Tăriceanu, că pe membrii PNL îi iubeşte de fapt din fragedă pruncie.
Dacă PNL merge cu PDL , o să aştept să văd cînd va avea loc trădarea
Una peste alta, domnul Băsescu are sfătuitori buni, ştie ce vrea poporul să
audă şi chiar asta spune, chiar dacă nici el nu crede ce spune, şi a obţinut
maximum de profit din aproape toate situaţiile.
Merge clar pe ideea că învingătorului i se iartă toate greşelile şi i se
scuză toate mijloacele folosite.
Sunt de acord. Eu n- am votat pt referendum tocmai ca sa nu fie validat. Dar asta este! Daca iese Geoana nu cred ca se va tine cont de referendum. Se vor reduce oricum nr. de parlamentari, dar probabil nu exact la 300, iar in privinta nr. de camere vor fi multe dezbateri. Daca iese Basescu, oricum tot aia era, isi va modifica Constitutia cum va voi. Chiar nu inteleg cum de nu mai crede nimeni in dictatura care ar urma.
Ne invartim in cerc. Mare pacat ... Ma asteptam ca, macar tinerii sa-si dea seama ca o luna si jumatate au fost supusi unui tir mediatic manipulator "de manual". Aveam mari sperante de la ei, pentru ca aveau la indemana si alte mijloace de informare.
Cand, cu o luna in urma, spuneam ca niciunul nu merita votul meu, voiam sa spun nu ca nu voi merge la vot, ci ca voi merge pentru un vot de blam. Intre timp m-am informat si am constatat ca exista alternativa. Chiar doua, dupa parerea mea. Ma asteptam ca multi sa procedeze in acest mod, macar ca un gest de revolta pentru sfidarea la vedere a romanilor, pentru faptul ca ne insulta inteligenta clipa de clipa, asa cum respira.
Vazand prezenta la vot, aveam speranta. Cand am vazut procentele insa, dezamagirea a fost neasteptat de mare. Si nu ma refer nicidecum la candidatii de pe primele 7 locuri. Aveam o sansa si am ratat-o. Inca o data au reusit. Infernala masinarie manipularea. Au indus ideea ca schimbarea inseamna a roti puterea si a prins. Au indus, de asemenea, ideea ca nimic nu se poate intampla in afara actualului spectru politic, iar romanii, inclusiv cei foarte tineri, au mai muscat o data. Mare pacat.
Cand nu mai speri la mare lucru, dezamagirea nu te mai loveste puternic. Iti spui doar ca, inca o data ai avut dreptate. Cand insa apare speranta, cat de mica, nerealizarile te afecteaza mai puternic ...
Este parerea mea.
Vazand prezenta la vot, aveam speranta. Cand am vazut procentele insa, dezamagirea a fost neasteptat de mare.
Manipularea si-a spus cuvantul.
Cred ca cea mai multa influienta a fost catre tineret si in mediul rural.
Credulitatea unora ,ne va aduce inca 5 ani de "reforma" doar in detrimentul societatii civile.
Ei,vor ramane pe baricade si vor continua ceea ce au facut si inainte(poate chiar mai rau)-Nu se lupta pentru interesele tarii-ci doar pentru a demonstra ca au puerea de convingere ca sunt "experti"in manipularea sociala -.
Trist,dar adevarat !
Mos Nicolae ne va darui un Presednte!-asta e sigur !-
Nu ramane decat ,
sa asteptam verdictul acestuia de a ne "executa"demnitatea noastra ,de a ne taia salariile si pensiile ,de a reduce masiv locurile de munca -pentru a continua Reforma-.
Minciunile electorale vor avea efecte cat de curand dupa validarea Presedintelui.
Prezenta la vot a insemnat ceva bun in esenta,insa,pacat de alegerile facute ca sa ofere "suprematia" unei functii atat de importanta celor care nu o merita pe deplin.
'"a gresi e omeneste" !-spunea Basescu intr-un discurs electoral.
Insa,nu a comentat cum poate "repara" greselile consecutive ,fata de societatea civila.
Eu,cred,ca un politician,Nu are voie sa greseasca -mai ales fata de cetatenii Romaniei-.
Statutul de Presedinte trebuie sa fie respectat si admis de Guvern si Parlament -prin intelegere si armonie -pentru tot ceea ce reprezinta interesele tarii si a cetatenilor .
Nu ne-a ramas decat sa admitem pe 06 - Decembrie-2009 ,prin vot,pe cel care " a invatat" ceva din experienta conducerii unei tari timp de 5 ani,ori sa alegem "ineditul" unui incepator care promite "marea cu darea" prin influienta si ambitia unui "patriot al partidului" care are 79 de ani......
Sa constatam ca "razbunarea" pluteste inca in mintea domniei sale Ion I......,care nu poate sa admita infrangerea culorii politice care a distrus Romania imediat dupa revolutia din '89.
Ce vrea domnia Sa ...???-cred ca nici nu poate sa raspunda coerent la aceasta intrebare-.

In aceasta situatie,cred ca cel mai indicat ar fi sa ne gandim la proverbul romanesc :
-" sa nu dai niciodata un "prieten"vechi pe unul nou "! -pentru ca cel din urma te va vinde intotdeauna !".......

Alegerea mea in turul II este justa si concreta !

Sa glumim in final - ca la emisiunea lui Dan Negru -"te pui cu blondele"..?
pe 06-decembrie-2009.....incepe ....
****Razboi****** ..... intre cei doi candidati la Presidentia Romaniei.

Sa vedem care pe care va pregati mai strategic "campania"in cele doua saptamani !

Nu mai avem mult de asteptat ....!

p.s:"va aduc la cunostinta ca acest Manifest a fost citit in intregime de catre Basescu si acest fapt poate fi confirmat prin ceea ce a afirmat in discursurile sale in campanie-folosind integral cateva expresii care au fost scrise aici"-.
-destul de interesant !-din punctul meu de vedere-.( o cale de informare moderna care l-a facut sa inteleaga ce doreste societatea civila -si a reusit sa recunoasca ca a gresit-)

Sincere multumiri administratiei acestui site care a permis libera exprimare a celor care au avut ceva de transmis candidatilor la presidentie-si nu numai lor- :love1::vishenka:

Eu imi exprim speranta ca orice ar fi mergem inainte.
Referendumul trebuie insa luat in seama de parlament.
Ar fi o adevarata ignorare a natiunii romane.O grava jignire adusa poporului roman care ar avea rasunet international.
Voturile poporului trebuie sa decida in astfel de probleme.
Nimic nu impiedica ca ulterior sa se faca un alt referendum daca nu e bine asa cum s-a votat.Rotile la caruta se mai schimba din cand in cand...nu sunt vesnice...
E ceva normal.

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)