avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Alegerea va apartine.!
Si nu cred ca cineva poate sa-mi impuna sa trec in alta tabara-doar de dragul de a-i oferi un statut de demnitar.
Dv.,pastrati-va consecventa-daca doriti-.
Va ve-ti convinge dupa alegeri cat de bine a-ti ales.

Nu va contest nici pe Dv.,nici pe altii din aceeasi "tabara".
Acum se dovedeste cine este roman care stie ce vrea.
Din cei doi,nici unul nu corespunde criteriilor mele ,insa nu vreau sa raspund intentiei de provocare ale liderilor unor culori politice.
Societatea civila adevarata -apolitica-va raspunde corespunzator acestor disensiuni scandaloase,fie prin absenteism,fie prin vot de blam ori afirmativ cui crede fiecare.
Deci,unii alegatori nu pot fi corupti-iniferent de vointa altor interese ascunse.
Asa va fi in final.
Ne-am saturat de minciuni si "lupte"scandaloase pe arena politica.
Pe cine sa votam? Credeti ca suntem unici noi romanii?
”Pe hotii marunti ii trimitem la spanzuratoare , iar pe cei mari ii numim in functii publice.”
Esop
"Scopul unui politician este sa manipuleze dezbaterile publice.Cred ca exista politicieni care au , totusi , scopuri mai inalte.Insa , cu totii sunt corupti."
Dean Koontz
"America are politicienii pe care ii merita .Asta este.Iar tu continui sa te framanti."
Al Lewis
"Politicienii incapabili sunt trimisi la Washington de catre oamenii care nu voteaza."
William E. Simon
“Politica imi pare , dupa atatia ani , sau pana acum , a se ocupa cu dreapta si stanga , in loc de a fi preocupata de ceea ce este drept si ceea ce este gresit.”
Richard Armour
”Politicienii , asemenea scutecelor , trebuie sa fie schimbati in mod regulat , din aceleasi motive.”
Autor anonim

”La dracu , nu am votat niciodata pe nimeni ; intotdeuna am votat impotriva.”
W.C. Fields
“Pentru a deveni un stapan , politicianul pozeaza ca un servitor.”
Charles de Gaulle
”Politicienii sunt toti la fel .Ei promit sa construiasca un pod chiar daca nu exista un rau peste care sa treaca acesta.”
Nikita Hrusciov
”Cand eram copil mi se spunea ca oricine poate ajunge presedinte.Am inceput sa cred asa este..”
Clarence Darrow
”Sosesc alegerile.Pacea universala este declarata si vulpile au un sincer interes de a prelungi viata gainuselor.”
George Eliot
”Politicienii sunt oameni care , atunci cand vad lumina de la capatul tunelului , ies afara din el si cumpara un alt tunel.”
John Quinton
”Democratii sunt partidul care iti spune ca guvernul te va face mai destept , mai inalt si mai bogat , si ca iti va taia iarba de pe peluza din fata casei.Republicanii sunt partidul care declara ca guvernul nu merge si ca ei trebuie alesi pentru a dovedi asta.”
P.J. O'Rourke
”Conservator , substantiv comun.Un om de stat care este indragostit de relele existente , spre deosebire de un liberal , care vrea sa le inlocuiasca cu altele.”
Ambrose Bierce, Dictionarul diavolului
”Cel mai greu lucru intr-o campanie electorala este sa castigi fara a dovedi ca nu meriti sa castigi.”
Adlai E. Stevenson
”In loc de a da politicienilor cheile oraselor , ar fi mai bine sa schimbati incuietorile.”
Doug Larson”Cred ca politica este un lucru prea serios pentru a putea fi lasata pe mana politicienilor.”
Charles de Gaulle
”Omenirea nu va scapa niciodata de necazuri pana cand iubitorii intelepciunii nu vor ajunge la fraiele puterii politice , sau pana cand detinatorii puterii nu vor deveni iubitori ai intelepciunii.”
Platon
”Daca Dumnezeu ar dori ca noi sa votam , atunci el ne-ar da niste candidati care sa merite asta.”
Jay Leno
”Politica , substantiv comun : [ “poly” = multi + “tica” = parazit care suge sange ]
Larry Hardiman
”Daca votul ar putea schimba ceva , el ar fi declarat ilegal.”
Emma Goldman
”Un lider politic este in mod necesar un impostor , de vreme ce el crede ca poate rezolva problemele vietii fara a intreba care sunt acestea,”
André Malraux
“Nu este in natura politicii ca cei mai buni oameni sa fie alesi.Cei mai buni oameni nu isi doresc sa ii conduca pe ceilalti.”
George E. MacDonald
”Intotdeuna sunt prea multi congresmeni democrati , prea multi congresmeni republicani , si prea putini congresmeni americani.”
Autor anonim
marius cioca a scris:

”Intotdeuna sunt prea multi congresmeni democrati , prea multi congresmeni republicani , si prea putini congresmeni americani.”
Autor anonim

“Fiecare tara isi are criminalii pe care si-i merita” Alexandre Lacassagne, sau poate Lombroso are dreptate ?

Societate civila…spirit civic… Este oare romanul nostru dispus sa plateasca cu cativa lei mai mult pentru un produs autohton (poate nu atat de apetisant ambalat, desi mai scump), in mod consecvent, gandindu-se ca astfel descurajeaza importul si incurajeaza economia autohtona, in ciuda politicilor de aservire suprastatala pe care le observam: adaptarea fortata a acquis-ului comunitar in domeniul sanatatii, serviciilor, educatiei etc.
Daca nu ne convine o anumita politica statala, oare nu este de datoria noastra sa o refuzam individual si informat , chiar daca acest lucru implica o perioada de sacrificiu autoimpus ?

Este clar ca indiferent de presedintele “democratic” ales/guvernul instituit, fara o atitudine sanatoasa din partea societatii civile, vom continua sa platim noi datoria privata a vestului, sau biletul de “peep-show” al Rasaritului in UE, ca sa iasa ei mai facil din criza, ca apoi sa ne scoata din mocirla, ca niste “frati” mai mari buni ce sunt.

Permiteti-mi o comparatie: In ce spatiu arunca omul mai facil un mic gunoi : intr-o casa curata , ingrijita, dar poate mai modesta ca dotare, sau intr-un apartament de lux unde carpeta e plina de mucuri de tigara si praful de doua de degete ?
Eu imi doresc un presedinte care sa ai spuna cu eleganta lui e.g. Putin /Sarkozy ca in “incaperea” curata dar modesta a Romaniei se fumeaza , dar cand ajung aproape de muc, sa-i ia frumos de brat si folosindu-si arsenalul de glumitze, sa-i conduca la scrumiera de pe balcon, sa evitam o eventuala “accidentala” gaurire a carpetei noastre curate, dar roase de timp. Altora, cu ochiul mai format, poate nici nu le-ar trece prin cap “sa-si arunce mucul “ in “incaperea noastra”, sau nici macar sa fumeze, daca aerul e prea curat…

“Prabliema” este ca “salubrizarea spatiului” depinde in mare parte de societatea civila, si nu neaparat de conducatorii statului… Iar un conducator este bine sa aiba totusi o orchestra (mereu pregatita)/macar cativa mariachi sub balconul cu scrumiera, o mica diversiune, in cazul in care cei luati de brat nu au gustat glumitza de invaluire…Asta apropo de candidatii atat de independenti incat sunt…singuri :magic:
Emma Goldman
”Un lider politic este in mod necesar un impostor , de vreme ce el crede ca poate rezolva problemele vietii fara a intreba care sunt acestea,”
André Malraux
“Nu este in natura politicii ca cei mai buni oameni sa fie alesi.Cei mai buni oameni nu isi doresc sa ii conduca pe ceilalti.”
SUBSCRIU ACESTE CITATE-PERFECT ADEVARATE-.
Ma tem ca aveti mare dreptate prin ceea ce ati scris.
Pot exista si exceptii dar in prezent nu stiu cat de valabile mai pot fi in prezent.
Nu ma refer doar la Romania...

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)