avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Din sistemul bugetar (considerat ca ansamblu) trebuie concediati 30 % din oameni si scazute salariile .

Este drept, ca la lege s-ar putea umbla si ar putea primi subventii si crescatorii / agricultorii individuali fara a se pune conditia unui nr X (prea mare pt un “individual” ) de capete animal respectiv teren agricol , dar cred ca atunci ar trebui sa ne pregatim prentru iesirea din Uniunea Europeana si chiar NATO .

Uniunea Europeana functioneaza pe principiul iti dau ca sa-ti iau !

Impozitul progresiv pe venit / profit nu este, neaparat, un lucru rau daca se aplica numai pentru veniturile bugetarilor .

Nu mai pot fi marite taxele in 2010 la produsele de lux deoarece suntem obligati sa le scoatem , iar din 2011 va trebui sa dispara si acciza pentru cafea .

Diminuarea cu o jumatate de procent a CAS va conduce la un gol destul de serios in buget , asa ca o sa se mai gandeasca mult si bine pana cand o sa mai scada procentul platit de angajator la CAS .

Accizele (nearmonizate) sunt o categorie de taxe, dar mai sunt si altele…
CAS micsorat nu conduce, neaparat, la o gaura in buget… Azi sunt mai putini oameni angajati – intre care destui au c.i.m. pt 4 ore dar lucreaza 8-10 ore si sunt platiti “la negru” pt celelalte ore lucrate… Crescand nr-ul de angajati (si nr-ul de ore, in acte) cresc si veniturile la bugetul statului (si impozitul pe salarii creste), mai ales ca nu se vor mai cheltui bani pt a plati someri sau ajutoare sociale in aceeasi “masura” ca acum…

Din punctul meu de vedere ar trebui sa nu se mai “sponsorizeze” somerii aflati in plata care – inca din timpul somajului – isi gasesc un loc de munca. Iar daca functionarii statului chiar si-ar face treaba pt care sunt platiti ar fi chiar si mai putini someri in plata deoarece s-ar constata ca unii au venituri “la negru” pe langa ajutorul de somaj si multi cer potentialilor angajatori “adeverinte” ca n-ar corespunde postului la care au fost trimisi de la Fortele de munca…
Multe femei aflate in concediul de crestere copil au si alte venituri pe langa indemnizatia de la stat, dar nimeni nu verifica ce si cum (macar prin sondaj) – daca tot pleaca de langa copil (pt venituri suplimentare) de ce n-a ramas la locul de munca avut inainte de nastere?
Multi sunt si cei care beneficiaza de ajutor social - prin declarare de venit mic sau deloc - si adevarul este altul...

Pachetul financiar negociat cu UE pt agricultura (2007-2009) tocmai expira – deci se poate face o negociere care sa nu avantajeze numai “latifundiarii” romani…
Pana acum functionarii insarcinati cu implementarea programului nu prea s-au dovedit capabili… Nici chiar hartile n-au fost in stare sa le realizeze fara a le da cu rest… adica sa le iasa unele suprafete suprapuse! Despre posibilitatea unui “individual” de a se atinge de utilaje… zero sanse… Primarii alesi prin sate habar nu au ce sa-i informeze pe fermierii care ar putea sa se inscrie in program! Si nu e nimeni de pe la agentiile de te miri ce sa mearga sa-i informeze – ca-si strica masinile pe drumurile desfundate… Si taranul roman e gospodar, dar nu se deranjeaza functionarii statului sa-i informeze ce anume trebuie sa faca. In schimb, statul ii ademeneste cu rente viagere pt pamantul detinut… iar oamenii nu cauta informatii, se multumesc cu ceva bani – care oricum nu sunt suficienti.

Acestea fiind scrise incerc o concluzie: nu doar functionarii statului, guvernanti si ce-or mai fi ei sunt vinovati de kk ce miroase in RO. Cand fiecare individ va fi cinstit vom putea discuta - cu adevarat - despre societatea civila cinstita.

Poate de acum inainte sa fie altfel? Imi place sa vad ca paharul e pe jumatate plin, nu pe jumatate gol…
adriantot a scris:
Impreuna, cei din alianta proaspat constituita, sper sa realizeze cat de cat o insanatosire a economiei care sa faca posibile si masuri de protectie sociala.

E imposibil asa ceva. Si va recomand un articol pe care il consider foarte bun: [ link extern ]

marius cioca a scris:
Sunt un antibasescu convins. Consider totusi ca filmuletul este un atac murdar la adresa sa

Va impartasesc parerea, mi se pare trucat, chiar daca e clar ca l-a atins. E de-ajuns faptul ca (i) copilul rade dupa "incident" si (ii) nimeni din audienta nu are nicio reactie. Sa fim seriosi...
Dupa cate inteleg de la altii care stiu cum merge "piata mizeriilor", filmuletul asta contrafacut are doua scopuri:
1. sa-l puna in dificultate, in direct, mizand pe reactia strict umana (psihologic vorbind), scop atins in parte, fiind de notorietate printre cunoscatori ca pe cat pare de dur este foarte usor de debusolat pe teme fragile, de viata
si
2. pentru ca stiu ca si Base are o "piatra-n prastie", se pare "pe bune"....si vor sa dea acelasi raspuns...ca e contrafacere...;).

Chestia cu compromiterea a esuat lamentabil, pacat de cine si-a pus obrazul la bataie, grabindu-se sa comenteze incidentul si luandu-l de bun de-adevaratelea sau doar servindu-ni-l noua, crezand ca suntem atat de batuti in cap! Imi pare rau de niste personaje pe care eu sincer le apreciam, Alecu Racoviceanu, de exemplu.
He-he...interesanta perioada!
Se spune ca daca vrei sa-ti identifici dusmanii, sa-i provoci la scandal!!! E si asta o strategie!
Pe greselile care se fac in campanie se separa apele si in PNL si in PSD, astfel incat daca Base iese...stie cu cine face majoritate PDL-ul, cu aripioarele din cele doua partide.
Cine isi face iluzii ca unii sau altii ne vor scoate din criza ...eu zic sa se culce si sa scoale dupa vreo 5 ani. Ca ....ce e de facut, oricum se va face.
Pentru noi totuna-i! Paine e, nu e, macar circ s-avem!

PS. Ieri, la un post tv i s-a pus o intrebare interesanta lui Melescanu: cu ce consilier a vorbit Geoana la Moscova? Evident ca a ocolit raspunsul, spunand ca nu stie. Fac pariu ca a discutat cu consilierul pe problemele energetice. Legatura? Romgazul - legatura? Patriciu care vizeaza bombonica asta - legatura? Vizita lu' madame Piscopesco la madam Ionesco......:) Comic daca n-ar fi tragic.
Si noi, pe-aici pe forum, ne dam cu parerea cu cine tinem si cu cine nu tinem si voturile noastre si le si vad in palarie!!.
Discuti, discuti, dar o faci, tata, cand esti presedinte, in vizita oficiala, la lumina zilei, nu pe furis........
Am afirmat undeva pe forum ca pe mine nu ma intereseaza daca o informatie ( in politica) este adevarata sau nu, ci doar daca este credibila. Acum- desi n- as fi vrut sa comentez filmuletul- as vrea sa explic afirmatia mea. Indiferent daca filmul este trucat sau nu, Basescu este capabil de un asemenea gest. Dar, fiti linistiti: nu este trucat( toate gesturile sunt identice cu cele ale unui bataus de cartier: poate sa dea scurt, rapid, fara sa loveasca tare.
Revin: nu agreez asemenea mijloace de atac, dar fiti siguri ca exact asa este in toata lumea. In campaniile electorale se scot la iveala toate murdariile.

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)