Andreea Lisievici a scris:
marius cioca a scris:
Sunt un antibasescu convins. Consider totusi ca filmuletul este un atac murdar la adresa sa
Va impartasesc parerea, mi se pare trucat, chiar daca e clar ca l-a atins. E de-ajuns faptul ca (i) copilul rade dupa "incident" si (ii) nimeni din audienta nu are nicio reactie. Sa fim seriosi...
Conform teoriei lui Milgram rasul nervos este o reactie reflexa (involuntara) menita sa elibereze de stari tensionate, un mecanism de aparare. In experienta mea didactica, am vazut de nenumarate ori aceasta reacti la copiii care ajungeau la situatii tensionate neasteptate ( dezvaluiri neasteptate, agresiuni nefondate din partea colegilor, etc) . Scena mi se pare 100% veridica din punct de vedere psihologic.
Gestul in sine nu are nicio justificare, mai ales din partea unui om care ar trebui sa fie un model de moralitate. Daca nici macar in public, intr-o campanie electorala nu-si poate stapani impulsivitatea, nu vad mare diferenta intre el si ugandezul Idi Amin (si in privinta unicameralismului au aceeasi parere)...