marius cioca a scris:
Sunt de acord. Eu n- am votat pt referendum tocmai ca sa nu fie validat. Dar asta este! Daca iese Geoana nu cred ca se va tine cont de referendum. Se vor reduce oricum nr. de parlamentari, dar probabil nu exact la 300, iar in privinta nr. de camere vor fi multe dezbateri. Daca iese Basescu, oricum tot aia era, isi va modifica Constitutia cum va voi. Chiar nu inteleg cum de nu mai crede nimeni in dictatura care ar urma.
Nu pot sa ma abtin sa nu imi manifest uimirea, cu cata lejeritate se poate vorbi intr-un mediu ca acesta, cu nivel intelectual ridicat, despre "periculoasa dictatura" care sta ca o fiara la panda, gata sa se arunce asupra noastra... Am uitat oare ca suntem cetateni europeni, ca suntem membrii NATO, ca vrem sau nu, istoria ne taraste odata cu ea in directia in care merge, fara ca noi sa avem puterea sa ne opunem ? Cat de usor aruncam anateme asupra unor oameni numai pentru simplu fapt ca ne consideram adeptii altei tabere, Daca am sta sa judecam linistiti, fara implicare emotionala sau de interes, am putea intelege ca toti sunt la fel, ca toti au numai interese propri, ca toti trebuie judecati in egala masura, ajutand astfel la indreptarea starii de fapt. Pentru a nu gresi la infinit, atunci cand alegem, singura noastra calitate trebuie sa fie aceea de alegator. Ca mebru al unui partid, sustinandu-l numai pentru acest motiv, acesta va persista in greseala stiind ca sustinerea ii permite. Votul sub egida unui interes personal, scade calitatea vietii din jurul nostru si oricand ne putem trezi in ea si atunci va fi prea tarziu. Sa judecam simplu doar un singur fapt (real de altfel, se vede cu ochiul liber) Dupa doua luni de scandal politic, (stiind si motivele fiecarei parti) avem rezultatul primului tur. Se pare insa ca unii nu stiu sa piarda... si cu toate ca au iesit din cursa, arunca in continuare cu noroi si invective in adversari, aruncand declaratii menite sa complice situatia, folosinduse de mijloace care ies in afara politicii. (neputinta politicii isi cauta acum resemnarea in sacrificarea prestantei unor oameni fara partid, greu castigata de acestia)