avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu inteleg ce trebuie sa scriu unde scrie Comandat la* primit la*
Buna ziua,

M-am inscris in iulie 2018 iar in august am achizitionat pachetul premium pentru a putea vizualiza mesajele (raport pret /citire mesaje super ok). Bineinteles ca am bifat termenii si conditiile dar nu m-am gandit ca acolo se afla acuns un contract. Exemplu: instalezi un joc unde bifezi "acelasi lucru" dar nu te astepti sa vina de la ei peste 3 luni sa-ti spuna ca ai de plata x Lei. Am ramas socat la inceputul lunii februarie sa vad ca sunt somat din data de 27 decembrie 2018 sa platesc 1400 lei + 51 lei taxe. Bun, inteleg ca sunt vinovat ca NU am citit termenii contractuali dar de ce nu am fost luna de luna avertizat ca sunt dator ci direct sa primesc somatie nu mai este uman. Chiar la prima citire l-am considerat spam! Problema lor sau norocul meu este ca de pe cardul de pe care am cumparat Premium a devenit tot atunci inactiv si nu au putut sa traga nici un leu.
De ce m-am gandit sa scriu aici - am citit toate comentariile si am constatat ca s-au recuperat bani. Eu nu am de recuperat ca nu mi-au luat nimic si, nu vad de ce sa platesc 1400 lei + 51 lei taxe ca apoi sa ii recuperez sau sa recuperez o parte din ei (cei de la reinoirea automata - reinoire la cont suspendat) din moment ce alti pagubiti au ramas fara bani in carduri ca apoi sa ii recupereze.
Nu am datorie la nimeni pe lumea aceasta si nu suport sa fiu dator nimanui dar nici sa mi se bage mana in buzunar atat de grosolan. Diferenta intre 20 lei promotie si tarif normal este atat de mare incat nu poate fi adevarat ca acest site este legal. Ma mai gandeam ce puteam face cu sute de lei abonament lunar hm...la ce as fi putut sa ma abonez incat sa merite sa zicem 300 lei lunar. Aici cu sute de lei doar sa citesti mesaje. hm...
La un comentariu de mai sus mi-a ramas o concluzie in cap si anume ca poti face contract online fara hartii DOAR CA pentru confirmarea sumei de prelungire automata sau pur si simplu pentru prelungire sa fii fost inca un buton sau inca o bifa ! Aici mi se pare ca ei au gresit cu intentie nealocand inca un buton de confirmare.
Ca sa inchei necazul meu am trimis azi formularul in care am scris doar numele si e-mail la adresa serviciu-clienti@academicsingles.ro (care este in regulamentul lor) si, am mai adaugat ca doresc defalcata suma de 1400 lei. Daca in august am facut cont premium + 4 luni pana la somatie (27 decembrie 2018) ar fi 5 luni.
Tin neaparat sa ma asigur ca nu vorbesc cu roboti si e-mail-uri no-reply.
Altfel, suma de 1451 lei sper sa fie un dus rece pentru viitor si sa citesc tot tot tot.
PS - acum 2 zile am vazut reclama cu ei la televizor la ora de maxima audienta (seara). Incredibil.

Va salut!
Salutare,
Sa va spun și eu ce am pățit cu nenorociții ăștia.
Am văzut reclama la TV, ziua în amiaza mare și am căzut în capcana de a intra și a face cont, ca deh, fiind reclama la TV, am zis, în mintea mea, ca e totul în regula. Nu am plătit nimic, inițial. Într-o zi fiind la o cafea cu o prietena ii povestesc ce am făcut și ii explic ca nu pot vedea mesajele de pe site dacă nu plătesc suma de 19,99 RON. Ea, foarte drăguță și amabila, se oferă sa plătească cu cardul ei. Bun. Băgăm datele, ne uitam pe site, nimic interesant, dealtfel. A doua zi își verifica cardul și era sa moară de inima, au retras de pe card 479, 76 RON. Deh, i-am spus ca ii voi restitui banii ca să nu rămână pierduta de atâția bani din prostia mea, a noastră, de fapt.
Bun. Sunăm la banca, închidem cardul ei, închidem și cont și tot. Problema e ca am intrat în panica din cauza a ceea ce am citit pe net: firme de recuperări, amenințări, mai mulți bani storsi, etc.
Asa că, tremurând de frica, zic să îmi încerc norocul și le trimit un e-mail în care le cer sa îmi închidă abonamentul premium ca să nu ajung în alte situații. De la frica trec la nervi, le mai trimit un e-mail în care ii ameninț ca fac plângere la politie, ii dau în judecata și nu ma las pana nu îmi recuperez banii. Ei îmi răspund și îmi explica faptul ca eu am luat la cunoștință de termenii și condițiile de pe site și ca le pare rău că vreau să mă retrag. Eu, între timp, ii mai bombardez cu încă 200 de e-mail-uri in care ii ameninț iar uneori chiar ii înjur și le cer insistent sa îmi închidă contul și sa îmi restituie banii.
Ei, ca un semn de amabilitate sunt de acord sa îmi restituie suma de 399,90 RON. Într-o prima faza am acceptat dar apoi, m-am răzgândit și le-am mai trimis 100 de e-mailuri în care le cer dezactivarea contului și banii înapoi.
După 2 săptămâni și vreo 300 de emailuri, pe 8 februarie au restituit toți banii în cont. Și mi-au dezactivat și contul.
Iar eu când îmi mai aduc aminte de ei, le mai trimit câte un email în care le urez de bine. Mult bine.
Cu ăștia, m-am dezbrăcat de caracter, am uitat de educație și i-am spurcat pe românește de nu ii spală nici apa Dunării.
Dar, din nou, am fost foarte perseverenta în a trimite e-mailuri și în a-i amenința.
Happy-end!
Sper ca toți cei păgubiți sa își recupereze bănuții.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
LoreR, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salutare,
Sa va spun și eu ce am pățit cu nenorociții ăștia.
Am văzut reclama la TV, ziua în amiaza mare și am căzut în capcana de a intra și a face cont, ca deh, fiind reclama la TV, am zis, în mintea mea, ca e totul în regula. Nu am plătit nimic, inițial. Într-o zi fiind la o cafea cu o prietena ii povestesc ce am făcut și ii explic ca nu pot vedea mesajele de pe site dacă nu plătesc suma de 19,99 RON. Ea, foarte drăguță și amabila, se oferă sa plătească cu cardul ei. Bun. Băgăm datele, ne uitam pe site, nimic interesant, dealtfel. A doua zi își verifica cardul și era sa moară de inima, au retras de pe card 479, 76 RON. Deh, i-am spus ca ii voi restitui banii ca să nu rămână pierduta de atâția bani din prostia mea, a noastră, de fapt.
Bun. Sunăm la banca, închidem cardul ei, închidem și cont și tot. Problema e ca am intrat în panica din cauza a ceea ce am citit pe net: firme de recuperări, amenințări, mai mulți bani storsi, etc.
Asa că, tremurând de frica, zic să îmi încerc norocul și le trimit un e-mail în care le cer sa îmi închidă abonamentul premium ca să nu ajung în alte situații. De la frica trec la nervi, le mai trimit un e-mail în care ii ameninț ca fac plângere la politie, ii dau în judecata și nu ma las pana nu îmi recuperez banii. Ei îmi răspund și îmi explica faptul ca eu am luat la cunoștință de termenii și condițiile de pe site și ca le pare rău că vreau să mă retrag. Eu, între timp, ii mai bombardez cu încă 200 de e-mail-uri in care ii ameninț iar uneori chiar ii înjur și le cer insistent sa îmi închidă contul și sa îmi restituie banii.
Ei, ca un semn de amabilitate sunt de acord sa îmi restituie suma de 399,90 RON. Într-o prima faza am acceptat dar apoi, m-am răzgândit și le-am mai trimis 100 de e-mailuri în care le cer dezactivarea contului și banii înapoi.
După 2 săptămâni și vreo 300 de emailuri, pe 8 februarie au restituit toți banii în cont. Și mi-au dezactivat și contul.
Iar eu când îmi mai aduc aminte de ei, le mai trimit câte un email în care le urez de bine. Mult bine.
Cu ăștia, m-am dezbrăcat de caracter, am uitat de educație și i-am spurcat pe românește de nu ii spală nici apa Dunării.
Dar, din nou, am fost foarte perseverenta în a trimite e-mailuri și în a-i amenința.
Happy-end!
Sper ca toți cei păgubiți sa își recupereze bănuții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@iUtilizator21
Nu este de loc incredibil ca-si pun reclame peste tot: pe Facebook, pagini de internet care sa-i recomande, TV, etc. atata vreme cat ei fura banii din conturile clientilor si-si finanteaza inselatoria pe mai departe.
Solutia pentru astfel de hoti nu este una 'mioritica' in care sa platiti sumele pretinse ca sa le sporiti capacitatea de a continua si a face alte victime.
Poate va ganditi mai bine si cititi cu atentie s-a scris pe-aici si cum au actionat alti utilizatori.
Aici nu e vorba de o afacere si oameni onorabili care v-au spus ca le sunteti datori pentru ca nu ati citit cele 15 pagini de contract.
Daca in contract ar scrie ca trebuie sa le fiti sclav o zi pe luna vi s-ar fi parut rezonabil ?
Site-ul lor ascunde intentionat informatiile privind abonamentul, costul, durata lui si dezabonarea online. Incalca GDPRul prin ascunderea de informatii in mod intentionat si localizarea utilizatorilor care acceseaza site-ul.
Cuneva aici a scris ca a reclamat banca la OPC pentru debitarea automata a cardului de catre acesti hoti si a primit banii inapoi de la banca.
Observ ca ei cedeaza daca primesc multe mailuri. Poate se linistesc daca primesc cateva mii de mailuri pe zi trimise automat sa le reaminteasca cat sunt de escroci.
Faceti reclamatii! Nu platiti bani unor hoti ca altfel devin teroristi daca vad ca au cu cine.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)