avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le-am dat mailuri de mai bine de 2 saptamani, au aceeasi replica stereotipica cu prelungirea automata cf. termenilor de pe site.
Totusi ceva i-a determinat sa returneze banii in unele cazuri, dupa cum am vazut in cateva postari.
Sunt curios ce anume mai exact.

letitia19611 a scris:

Mika v:
Citeste toate postarile legale de acest topic si vei vedea ca iti poti recupera si banii luati abuziv di cont. Citeste cum au procedat altii. In final, cu reclamatii si dat emailuri de amenintare la firma asta de 'tepari', banii se pot recupera, totul este sa citesti cu atentie cum au procedat ceilalti. Nu exista niciun temei juridic prin care frirmele astea de matrimoniale sa ajunga la executare silita sa platesti. Totul este sa dai emailuri la ei cu amenintari de reclamatii, politie, depuneri plangeri, etc.
p.s. unde anume pe facebook se discuta subiectul asta, eu nu am gasit niciun topic pe facebook? Daca stie cineva sa-mi dea oarecare informatii, grupuri pe facebook, il rog sa scrie si aici, cu multe multumiri anticipate!

Din pacate si eu mi-am luat teapa de la be2.com .
Acum doua zile mi-au retras 300 de lei din cont dar habar nu aveam. Mi-am dat seama cand intamplator am intrat azi sa inchid contul la ei ca si asa nu am folosit deloc. Nu ma agit cu recuperarea banilor sincer dar am trimis email sa imi inchida contul si sa stearga datele. Sper sa o si faca in 3 zile iar daca nu fac plangerile sugerate de cei patiti inaintea mea (Politia romana, ECC, OPC, Politia Luxembourg si pe unde mai apuc). Spunea cineva la un moment dat de un documentar. Ceva noutati ?

Am acelasi mesaj cu dezactivarea se va putea face dupa procesarea platii de la crearea contului:

Membru Premium, abonament de 1 lună

Ai cumpărat abonamentul pe 24.03.2019. Doar dacă ești Membru Premium poți beneficia de oferta noastră de servicii complete și poți primi asistență completă pentru găsirea unui partener. Nu poți să accesezi deocamdată setările abonamentului. Această funcție va deveni disponibilă după ce plata ta va fi procesată. Această procedură poate dura câteva zile.

Pt cei interesati...dupa schimburi de mailuri ce au durat mai bine de 1 luna, in care ei sustineau ca totul este perfect legal, moral si corect si in care reveneam mereu sustinand contrariul, au returnat banii.
Eu am facut printscreen dupa ce le-am trimis dovada platii, tocmai la acel faimos buton unde scrie ca se poate anula abonamentul dupa prcesarea platii, care buton ramanea in continuare blocat, chiar daca plata fusese procesata. Intr-adevar, multe emailuri, amenintari cu ANPC, etc. Trebuie doar insistat. Ei spera sa te lasi pagubas, dar daca le scrii de n ori ca prelungirea automata cu alegerea de catre ei a abonamentului cel mai scump, lucru care nu este stipulat in contract, este o clauza abuziva+amenintari peste amenintari, politia frauda informatica, etc, reactioneaza.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
letitia19611, utilizator
Deci, există posibilitatea să închideți contul, eu insemi am făcut asta chiar azi am primit răspunsul pentru închidere
Citind cu atenție, ai toate informațiile necesare, este un formular de închidere cont, o adresă de email, listezi formularul, il completezi si il expediezi la adresa de pe site cu confirmare de primire, confirmare din partea postei române încă nu am primit, dar academic single a confirmat închiderea contului, cât și suspendarea încasareii din contul personal, In plus, eu am cerut la bănca emitenta a cardului remiterea altui card
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Paganina, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)