Sunt asistent medical si lucrez intr-un cabinet dotat cu instalație radiologica de gradul 3( grupa a-III-a de risc radiologic conform CNCAN) pentru care primesc spor de condiții deosebit de periculoase , dar nu am grupa de muncă schimbată. Exista vreo solutie legală prin care pot obliga unitatea de muncă sa schimbe grupa???
Bună ziua! As dori și eu o lamurire in legatura cu acest subiect: personalul care este incadrat intr-un bloc operator in care se utilizeaza un aparat de radiodiagnostic autorizat de CNCAN, ca laborator de radiodiagnostic, pentru care s-au facut toate masuratorile și determinarile, existand inclusiv monitorizarea expunerii cu dozimetre, poate primi grupa a doua de muncă? Mentionez ca la nivelul unității exista și sectia de radiologie, (in structura careia este inclus si laboratorul de radiodiagnostic din blocul operator) al carei personal primeste grupa de muncă, iar personalul blocului operator este autorizat sa lucreze in mediu cu radiații pe aceleași liste cu personalul din sectia radiologie. Mulțumesc pentru răspuns!
Dupa 01/04/2001 nu se mai lucreaza in gruopele superioare de mujnca.
Incepand cu 01/04/2001 se lucreaza ikn conditii de munca.
Lamuriti aceste lucruri cu angajatorul si sindicatul.
Am încercat, din păcate, fara succes. Mulțumesc mult!
Carp Mircea a scris:
Dupa 01/04/2001 nu se mai lucreaza in gruopele superioare de mujnca.
Incepand cu 01/04/2001 se lucreaza ikn conditii de munca.
Lamuriti aceste lucruri cu angajatorul si sindicatul.