Sunt asistent medical si lucrez intr-un cabinet dotat cu instalație radiologica de gradul 3( grupa a-III-a de risc radiologic conform CNCAN) pentru care primesc spor de condiții deosebit de periculoase , dar nu am grupa de muncă schimbată. Exista vreo solutie legală prin care pot obliga unitatea de muncă sa schimbe grupa???
In prezent, conditii speciale de munca se acorda numai pentru firmele si locurile de munca nominalizaate in anexe la Legea nr. 360/ 2023.
Conditii deosebite de munca se acorda numai firmelor si locurilor de munca autorizate anual, de catre ITM/ Inspectia muncii, anterior aparitiei Legii nr. 360/ 2023, in baza HG nr. 1014/ 2015.
In prezent, nu exista un act normativ care sa prevada posibilitati de incadrare noi locuri de munca/ firme, in conditii speciale de munca sau in conditii deosebite de munca.
Am înțeles cu grupa din 2001 dar nu am înțeles de ce unele spitale au și institute care au fost nominalizate prin OUG ? Fără nici o reaintentie ...nu e discriminare ?
Nu stiu in ce conditii beneficiaza altii de grupa de munca. Eu am mentionat cum este legal. Nu vad unde este discriminarea si din partea cui este aceasta.