avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... daca maine ar fi alegerile, voi cu cine ati vota?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

daca maine ar fi alegerile, voi cu cine ati vota?

poate creaza Admin-ul un sistem de a face sondaje aici pe site.
poate exista si nu stiu eu.

voi pe cine ati vrea presedinte?;)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 23:01, 22 Noiembrie 2009
Pentru ca nu sunt politician raspund concret: Remus Cernea (Partidul Verde). Stiu: n-ar bani, e aproape singur, nu prea “vorbeste” pe intelesul majoritatii, este – sau pare – de dreapta.
Aceasta alegere pt turul intai. Pt turul doi, ma “hotarasc” cand o fi…
imi place modul vostru de gandire si eu gandesc in acelasi mod cu elga.

trope_doi... remus cernea e prea tanar si fara experienta...
intr-o emisiune la realitatea tv el a zis" ca sa fie o tara cu adevarat democrata, romania trebuie sa aiba presedinte, o femeie, lesbiana, de etnie rroma si atee"... ori cu asa crez politic "remarcant"... :hammer:
:oops:

Ca e tanar Cernea, stiu. Dar afirmatia lui nu e tocmai gresita (chiar daca e exagerata): indirect, a spus ca numai in conditiile cutare in RO ar fi democratie reala – ceea ce pare sa insemne: niciodata nu va fi democratie in RO. Pt ca, in democratie fiecare e liber sa fie ce vrea – cat nu deranjeaza pe altii – sa creada ce vrea sau sa nu creada. Iar a fi etnic rrom nu e un pacat si nici infractiune. Nici a fi lesbiana sau homesexual nu e infractiune. Iar a fi ateu… Libertatea de constiinta o uitam?
Oricare dintre cei mentionati de el ar putea fi un om practic, un om inteligent etc pentru ca apartenenta religioasa, orientarea sexuala, etnia… sunt perfect compatibile cu orice calitate intelectuala.
Si-apoi, de ce n-ar avea si RO femeie presedinte? :D
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
trope_doi, utilizator
Total de acord cu Trope_doi, dar sper ca şi alţii să-l fi înţeles corect pe Remus Cernea şi să nu se dea citire afirmaţiei sale doar la suprafaţă.
Cred că în turul I avem fiecare posibilitatea să ne votăm "slăbiciunea", iar în turul II nu ne rămâne decât să alegem răul mai mic. ªi trebuie să fim hotărâţi atunci şi să votăm chiar dacă nu ne prea convine, ori mai suportăm încă 5 ani de instabilitate.
ªi un lucru e clar: degeaba aşteptăm candidatul ideal. El nu există şi nu va apărea niciodată.
Luxie a scris:

Cred că în turul I avem fiecare posibilitatea să ne votăm "slăbiciunea", iar în turul II nu ne rămâne decât să alegem răul mai mic. ªi trebuie să fim hotărâţi atunci şi să votăm chiar dacă nu ne prea convine, ori mai suportăm încă 5 ani de instabilitate.
ªi un lucru e clar: degeaba aşteptăm candidatul ideal. El nu există şi nu va apărea niciodată.

Subscriu total. Este esenta. Pragmatism si luciditate. O situatie de moment cere rezolvare.
Am mari rezerve fata de exemplele simbolice pt o democratie autentica. In felul asta se poate extrapola la intreaga planeta. Imi pare rau pt Cernea, dar nu este deloc argumentul inspirat, este pur si simplu aiurea. Sau asa, doar ca faci o afirmatie socanta, care sa atraga atentia.

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)