avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... daca maine ar fi alegerile, voi cu cine ati vota?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

daca maine ar fi alegerile, voi cu cine ati vota?

poate creaza Admin-ul un sistem de a face sondaje aici pe site.
poate exista si nu stiu eu.

voi pe cine ati vrea presedinte?;)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 23:01, 22 Noiembrie 2009
Eu cred ca trebuie sa mergem la vot si sa votam corect in asa fel ca votul nostru sa fie valabil, indiferent cu cine vom vota. De ce ?
Daca partidele-si mobilizeaza oamenii se poate ca fiecare candidat sa obtina voturi conform numarului membrilor de partid. Si acestia sunt putini. Poate sub 2,5mil de persoane cu drept de vot. Daca acestea se impart, de exemplu la 5 partide , se va obtine, in medie 500 mii voturi de fiecare candidat (20%). Dar daca unul din partide reuseste sa inmulteasca voturile prin traseism politic si-ar fi votat suplimentar de inca 500 mii oameni, procentul acelui candidat va fi de 33%.
De aceea e bine sa mearga la vot cat mai multi oameni care sunt constienti de ceea ce vor sa aleaga, nu imbiati cu o sacosa cu zahar si ulei.
Alta ar fi situatia daca la vot constient s-ar prezenta 10 mil de oameni si tot cei 500 mii amagiti.
In primul caz frauda ar fi de 20% , pe cand in cazul al dilea doar de 5%.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
Frustrarile de foarte multe ori duc la abandonarea luptei. Este caracteristica mai ales intelectualilor. Faptul ca s- au inselat ii face sa nu mai aiba curajul sa "mai traga odata". Apare lipsa de incredere in propriul discernamant( nu mai exista decat negru- realitatea si alb idealul, utopicul). Domnilor cei pe care trebuie sa puneti votul sunt oameni si nu veti gasi zei. Asteptati mult si bine. Trebuie sa- ti asumi responsabilitatea daca te lauzi ca iti pasa.
Cindea Gabriel a scris:"...mai tarziu nu o sa ma simt vinovat ca am contribuit si eu la scufundarea acestei..barci". Hai! Putin curaj ; pana la urma tot o vei nimeri.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator
Avokitten a scris:

trope_doi... remus cernea e prea tanar si fara experienta...
intr-o emisiune la realitatea tv el a zis" ca sa fie o tara cu adevarat democrata, romania trebuie sa aiba presedinte, o femeie, lesbiana, de etnie rroma si atee"... ori cu asa crez politic "remarcant"... :hammer:

Remus Cernea a vrut sa spuna altceva, nu era vorba de nici un crez politic aici, se referea doar la totala lipsa de prejudecati legate de rasa, sex, orientare sexuala si religioasa care, in mod ideal, ar trebui sa existe intr-o democratie.
Ar trebui sa mergem la vot cu totii,si toate buletinele de vot sa le taiem cu o linie sau doua ,pentruca nu avem in acest moment un candidat la presidentie care sa merite alegerea noastra,Sa vada si ei dezaprobarea acestui popor,sa se gandeasca si la noi......dar mie teama ca nu se poate.Vor fi multi oameni care pentru o punga de malai ne vor vinde.Nu mai cred nimic si nu mai sper nimic.Imi pare rau ca nu sunt mai tanara sa-mi iau cei trei copii si sa plec definitiv din tara.Nu as regreta nimic.
Este evident ca Traian Basescu nu mai apuca un mandat !
Inca nu m-am hotarat pe cine sa votez , sau daca o sa-i votez pe toti ca sa nu se supere niciunul .

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)