avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiunile disciplinare...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiunile disciplinare...

Pentru sanctiuni repetate se poate desface CCM. Dar care este intervalul de timp in care se poate considera abateri repetate. Stiam ceva de genul ... ca la un an abaterile se anuleaza de drept. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: bv96rrr , utilizator 23:37, 12 August 2010
nikol.ilea a scris:

2 legi de baza in legislatia muncii sunt Legea 53 / 2003 si CCMUN pe anii 2007-2010 (pentru acest moment). Este universal recunoscut ca se aplica prevederile cele mai favorabile angajatului. Un alt exemplu este numarul de zile de concediu de odihna pe an: L 53 (Codul Muncii) prevede 20 de zile / an, in timp ce CCMUN prevede 21, se acorda 21 d zile / an concediu de odihna.

Multumesc pentru promtitudine, ideea era in fata instantei cum poti sa invoci una din cele 2 legi, angajatul a primit doua avertismente scrise in termen de 9 luni fara cercetare disciplinara prealabila apoi a fost cercetat pentru un motiv pueril si anume lipsa totala de activitate in cadrul firmei de la reintegrare pana in ziua in care s-a facut convocator apoi s-a defacut CIM cu 61 a).
Multumesc.
Foarte simplu, se citeaza prevedrile ambelor legi cu privire la situatie. Ar fi bine ca persoana in cauza sa fie asistata de un avocat pentru ca acesta va sti cel mai bine cum sa puna problema.
Termenul de contestare in instanta al deciziei de concediere este de 30 de zile de la data luarii la cunostinta a deciziei.
Gabi Mocanu a scris:

Teoretic prevederea din CCMUN, dar nu stiu ca pentru un avertisment scris sa se fi ajuns in instanta.

Va pot spune ca eu am castigat in instanta un proces deschis ptr o sanctiune cu avertisment scris.
A fost proces in toata regula!
Asa ca.........
nikol.ilea a scris:

:offtopic:
Postarea a doua raspunsuri consecutive la aceeasi intrebare este un fapt ce contravine Regulamentului acestui forum. Daca doriti sa adaugati ceva la un raspuns publicat va rog sa folositi optiunea "editeaza".
Multumim.

Imi cer scuze, a fost greseala mea deoarece nu am folosit optiunea "citeaza", raspunsurile erau pentru doua posturi diferite.
clio06 a scris:

Gabi Mocanu a scris:

Teoretic prevederea din CCMUN, dar nu stiu ca pentru un avertisment scris sa se fi ajuns in instanta.

:offtopic: si nu prea

Puteti detalia speta? Multumesc !

Va pot spune ca eu am castigat in instanta un proces deschis ptr o sanctiune cu avertisment scris.
A fost proces in toata regula!
Asa ca.........

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)