avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident?

# Mihaela 07mai 2018
Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata lunara. Din data de 14.06.2018pana in data de 30.08.2018fetita va sta la tatal ei .....intrebarea mea este daca legal sotul meu adica tata minorei poate sa intrerupa plata pensiei alimentara pe tot parcursul lunilor in care fetita este la tata. Tin sa precizez ca mama fetitei nu contribuie cu absolut nimic in aceasta perioada..va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, iarăşi scrieţi ce vreţi dvs., aşa cum credeţi dvs. Presupun, de asemenea, că o persoană cu un copil în intreţinere, nu cheltuieşte numai 400 lei lunar pentru copil, cât ar fi contribuţia minimă - cca 200 lei/părinte - cât plătesc majoritatea celor care nu locuiesc cu copilul. Atuni nu vă puneţi întrebarea:din ce să întreţină respectivul copilul?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Doamna Miki&dede, nu e absolut nici o problema sa faceti cum v-am sfatuit. Pensia e a copilului nu a mamei. Dovediti ca ati platit-o copilului si nu are ce sa se intample chit ca se duce mama in instanta.
Nu cred sa fie probleme din moment ce lasa copilul la programul de vizita in alta tara. Sa incerce sotul sa discute rational cu ea.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul e minor şi părinţii sunt cei care îi administrează patrimoniul. LEGAL, dacă nu există în sentinţă specificat că în perioada vacanţelor, se suspendă plata pensiei alimentare sau că obligaţia de plată revine părintelui rezident din sentinţă, domnul trebuie să vireze pensia alimentară în contul mamei, conform hotărârii judecătoreşti. Punct.
Pensia de intreţinere se referă şi la asigurarea condiţiilor de trai ai copilului, de exemplu renovarea camerei sau schimbarea mobilierului din camera copilului, nu neapărat la pâinea şi laptele de zi cu zi.
Nu induceţi în eroare userul!
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform hotararii judecatoresti, pensia se plateste copilului. Daca nu exista cont mentionat in hotarare, userul poate sa faca ce am zis eu.
Iar daca exista cont mentionat in hotarare atunci face plata si notifica mama sa participe la cheltuieli. Daca nu participa o poate da in judecata pentru sumele cheltuite in plus cu copilul, conform hotararii judecatoresti care mentioneaza clar cuantumul participarii lui. Arata ca mama a fost de rea credinta si o luna intreaga si-a insusit banii copilului iar el a depasit suma stabilita de instanta.
Pensia de intreţinere se referă şi la asigurarea condiţiilor de trai ai copilului,

Exact, conditii de trai pe care sotul initiatoarei topicului i le va asigura in luna respectiva.
Nu a vorbit nimeni de suspendarea pensiei ci de plata direct catre copil tocmai, ca amandoi parintii ii administreaza patrimoniul. Cat e copilul la mama administreaza mama, cat e la tata administreaza tatal.
Nu induceţi în eroare userul!

Nu e absolut nici o eroare. Ii cer sa respecte prevederile hotararii judecatoresti.



Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
When, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii cer sa respecte prevederile hotararii judecatoresti.

De vreme ce hot jud nu prevede vreo pauza in plata pensiei de intretinere ea se plateste in fiecare luna.
Cel nemultumit de hot jud poate folosi fie o cale de atac, fie poate formula o noua cerere, sau o cerere de lamurire dispozitiv a celei existente.
Plata in bani sau in natura (direct catre copil, cum scrie when) sunt modalitati de realizare a obligatiei, asupra carora instanta s-a pronuntat.
Daca instanta a obligat tatal la plata in bani, lunar, apai asa se executa!
ps: pe perioada de 2 saptamani in care copilul e in vacanta la tata, continua sa curga facturile de: intretinere la bloc, curent electric, cablu tv, etc abonamente ce nu sunt nici suspendate, nici reduse la jumatate pe acea luna, abonamente de care si copilul beneficiaza in celelalte 11 luni si jumatate.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru ... MoisanMarcel MoisanMarcel Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru asi plati facultatea ???Am probe ,bonul . (vezi toată discuția)
Solicitare instanta marire pensie de intretinere la nivelul venitului din tara de rezidenta galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. 2 persoane divorteaza in 2012 au un copil minor si instanta il incredinteaza mamei, iar copilul pleaca cu mama in ... (vezi toată discuția)