avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei de întreținere. Cât de repede credeți că se vor lua măsuri?

Buna ziua ,la data de 19 aprilie am facut o plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei alimentare,inculpatul neplătind 2 ani de loc pensia,iar în ultimi 3 ani de câteva ori pe an!cat de repede crede.ti ca se va lua măsuri cu privirea la această plângere?multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
agpas desi nu cred reale cele scrise de dvs, respectiv:
Pe mine ma plictisiți așa

si asta pentru ca daca nu e zi de program de atarnat pe la adrese, n-ar mai fi nimic de facut altceva,
totusi puteti mima o activitate astfel incat sa nu va mai plictisesc eu sau altcineva.
when sunt perfect de acord cu:
Asta nu inseamna ca un copil crescut functional intr-o familie monoparentala va fi dezavantajat sau se va putea considera asta un handicap pentru el.

asa cum am spus si eu si ati comentat si dvs exista familii disfunctionale, chiar grav, cu ambii parinti prezenti, de unde si evidenta ca absenta mamei sau a tatalui poate fi teoretic un abuz, dar practic nu, caci decat un copil intr-o familie disfunctionala dar cu ambii parinti prezenti, mai bine un copil intr-o familie monoparentala functionala.
As vrea măcar pentru o zi sa vedeți cam cât de tare se “plictisesc” unii si cum “nu am nimic de făcut” dar după aceea iar va veți da seama ca sunteți in filmul greșit. Si oricum va vrem toți mai puțin dezechilibrata și isterica, mai scutim copilul de niște scene aiurea. Dar ma plictisiți prin lipsa de variație, same bullshit everyday.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
againstPAS, utilizator
acest răspuns util
Doamna When, constat că sunteţi omul timpurilor pe care le trăim, consideraţi adevărul dvs. absolut, inclusiv cu propunerea ca după consilierea psihologică, la a doua executare silită, copilul să fie luat cu forţa - forţa e la ordinea zilei azi, o face ...cine poate.
Referitor la informarea copilului despre tata care nu-i tata şi nenea care e tata, este o treabă cât se poate de delicată, fiecare copil reacţionează altfel. Cunosc un caz în care copilul, aflând că tata nu e tata, a avut reacţii devastatoare, a plecat de acasă, nu a vrut să mai asculte de cel care l-a crescut, etc. De aceea, momentul ales pentru asemenea dezvăluiri e foarte important.
Copilul meu mi-a spus, la un moment dat (avea vreo 5 ani şi mergeam în excursie cu maşina:"Mami, tu de ce nu te căsătoreşti cu bunicul?" nu de alta, dar bunicul lui face ceea ce ar trebui să facă tata.Atunci a fost momentul explicaţiilor.
Cât despre gura lumii, slobodă, oricând poate traumatiza un copil, fie cu etichete la adresa părinţilor, a neamurilor, fie cu minciuni rostogolite.
acest răspuns util
E foarte simplu de combatut situatia descrisa: va vedeti de viata aceeea neplictisitoare, incetati sa atarnati la adrese, sa cititi, iar apoi sa raspundeti, postarilor mele si astfel, dispare ceea ce numiti:
same bullshit everyday

Nu-i asa ca-i simplu? N-ati vrea sa incepeti de azi?
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
proastasatului, utilizator
Doamna When, constat că sunteţi omul timpurilor pe care le trăim, consideraţi adevărul dvs. absolut, inclusiv cu propunerea ca după consilierea psihologică, la a doua executare silită, copilul să fie luat cu forţa - forţa e la ordinea zilei azi, o face ...cine poate.

Doamna, eu nu va pot impiedica sa faceti propriile constatari si sa trageti propriile concluzii chiar daca acestea se bazeaza pe teorii conspirationiste si inorogi si porcusori care zboara si orice altceva va mai imaginati dumneavoastra de cand va treziti pana cand va culcati.
Cunosc un caz în care copilul, aflând că tata nu e tata, a avut reacţii devastatoare, a plecat de acasă, nu a vrut să mai asculte de cel care l-a crescut, etc. De aceea, momentul ales pentru asemenea dezvăluiri e foarte important.

Aloooo , gara? Martonze? Mai sunteti cu noi? Ca vorbiti in alt film. Ce moment al dezvaluirii trebuie ales????? Dezvaluirea a fost facuta,a scris initiatoarea topicului mai sus, i-au spus copii de la bloc care e tatal lui. Cititi daca tot tineti mortis sa raspundeti.
As fi fost surprins sa nu cunoasteti dumneavoastra cel putin un caz cu copil care a aflat ca tatal nu e bunicul lui sau ca sora era de fapt mama lui si asa mai departe. De fapt, as pune pariu ca indiferent ca vorbim de tati necunoscuti sau de cimpanzei care adopta pisicute dumneavoastra veti cunoaste mereu si intotdeauna o poveste care s-a desfasurat chiar sub ochii dumneavoastra. Pare ca sunteti un mic Dumnezeu care vede, stie si cunoaste tot si puteti oferi mereu un exemplu.

Cât despre gura lumii, slobodă, oricând poate traumatiza un copil, fie cu etichete la adresa părinţilor, a neamurilor, fie cu minciuni rostogolite.
Gura lumii e sloboda insa e traumatizanta in masura in care noi o lasam sa fie. Iar atunci cand gura lumii devine singurul reper de adevar in viata ta........ e pur si simplu naspa.
Ma bucur insa ca nu v-ati casatorit cu bunicul. Este un punct de normalitate de la care puteti pleca de acum inainte.
Eu ma retrag din discutie. Sunt darnic astazi si va las satisfactia ultimului cuvant. Nici nu ma astept la mai putin decat sa profitati de ea. Poate ne mai spuneti o poveste. Ca imaginatie exista, har Domnului!

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)