Cutar a scris:
@K_Elena
daca imi permiti un sfat ...
indiferent de rezultatul acestui examen, poate iei in considerare varianta INM. Examenul va incepe, cel mai probabil, la sfarsitul lunii august; este adevarat, examenul nu este unul usor, dar sunt sanse mari pentru o reusita din cel putin 2 motive: 1. cunostintele acumulate pana in acest moment la proceduri, pe care doar le mai aprofundezi (pentru INM mai sunt necesare codurile civil si penal si exercitiile/ intrebarile de ratinament logic) 2. intrebarile tip "fals- adevarat" de la examenul SNG se aproprie mult de intrebarile INM
Pentru examenul de admitere la INM ai nevoie de o buna cunoastere a regulilor de interpretare a textelor de lege, in timp ce la SNG ti se cere o memorie de tip "hard" (exceptia a constituit-o doar examenul din febr.2010; nu inseamna ca aceasta "experienta" se va mai repeta).
Merita sa iei in considerare si varianta INM si, cu riscul de a ma repeta, indiferent de rezultatul examenului actual.
G.C.
Iti multumesc frumos pentru sfat. Nu cred ca am curajul necesar sa fac acest lucru, avand in vedere ca ca sunt cam 6 manuale de civil si 4 de penal de invatat. Recunosc cu mana pe inima ca la acest examen de admitere de la SNG nu am aprofundat probele si masurile - I - lipsa timpului, II - am considerat ca nu sunt atat de importante pentru viitoarea activitate, lucru care m-a costat. Am invatat de la acest examen sa nu consider o parte a materiei mai importanta decat alta si faptul ca trebuie in permanenta repetat.
Ma gandesc ca intrand la SNG, peste 5 ani de activitate pot da examen pe post, dupa ce capat o experienta ca imi va fi de ajutor. Sa ma apuc acum sa invat inca 10 manuale, cu un bebe de 1 an, e cam greu. Dar, repet, iti multumesc pentru sfat!