avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Cutar a scris:

@K_Elena
daca imi permiti un sfat ...
indiferent de rezultatul acestui examen, poate iei in considerare varianta INM. Examenul va incepe, cel mai probabil, la sfarsitul lunii august; este adevarat, examenul nu este unul usor, dar sunt sanse mari pentru o reusita din cel putin 2 motive: 1. cunostintele acumulate pana in acest moment la proceduri, pe care doar le mai aprofundezi (pentru INM mai sunt necesare codurile civil si penal si exercitiile/ intrebarile de ratinament logic) 2. intrebarile tip "fals- adevarat" de la examenul SNG se aproprie mult de intrebarile INM
Pentru examenul de admitere la INM ai nevoie de o buna cunoastere a regulilor de interpretare a textelor de lege, in timp ce la SNG ti se cere o memorie de tip "hard" (exceptia a constituit-o doar examenul din febr.2010; nu inseamna ca aceasta "experienta" se va mai repeta).
Merita sa iei in considerare si varianta INM si, cu riscul de a ma repeta, indiferent de rezultatul examenului actual.
G.C.

Iti multumesc frumos pentru sfat. Nu cred ca am curajul necesar sa fac acest lucru, avand in vedere ca ca sunt cam 6 manuale de civil si 4 de penal de invatat. Recunosc cu mana pe inima ca la acest examen de admitere de la SNG nu am aprofundat probele si masurile - I - lipsa timpului, II - am considerat ca nu sunt atat de importante pentru viitoarea activitate, lucru care m-a costat. Am invatat de la acest examen sa nu consider o parte a materiei mai importanta decat alta si faptul ca trebuie in permanenta repetat.
Ma gandesc ca intrand la SNG, peste 5 ani de activitate pot da examen pe post, dupa ce capat o experienta ca imi va fi de ajutor. Sa ma apuc acum sa invat inca 10 manuale, cu un bebe de 1 an, e cam greu. Dar, repet, iti multumesc pentru sfat!
cerneacristina a scris:

am si eu o intrebare:cei care si-au calculat notele dupa baremele afisate si au note mari(8-9) la proceduri, dupa ce carti au invatat, numai din coduri?

Eu am invatat numai dupa coduri, la civil am facut conspecte si, pentru intelegerea anumitor subiecte am citit dintr-un manual. Asa cum se vede si in baremurile 2005-2010 e clar ca urmaresc doar litera codurilor.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
K_Elena, utilizator
comy80 a scris:

Va salut!sa inteleg ca daca am raspuns adevarat,raspunsul corect fiind adevarat.o sa mi se ia in considerare 100%,chiar daca am adus unele completari!?

La noi in sala a venit in timpul examenului comisia, a fost adresata intrebarea cu privire la aceasta completare facuta de unii colegi cu privire la intrebarile care necesitau raspuns cu adevarat/fals. Dansii au spus ca raspunsul a/f este suficient, explicatiile/motivatia raspunsului neducand la depunctare. Asa ca...fii linistita!:)
@K_Elena.
Ti-am inteles punctul de vedere. Este f.adevarat timpul iti este destul de limitat, iar bebe (sa iti traiasca si sa fie sanatos) este in perioada in care are nevoie de atentie.
Ideea celor 5 ani de activitate in domeniul juridic pentru examenul in magistratura este foarte buna, desi blibliografia este la fel de stufoasa precum aceea de la INM; tratatele de civil, penal, procedurile si jurisprudenta CEDO este aceeasi.
Toate cele bune.
G.C.
Salutare!

Emotii???? Maine e ziua cea mare...imi rod unghiile, dar cred ca maine va fi si mai rau? Voi cum sunteti? Ce ati mai aflat?

V-am pupat!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)