avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
sal cutar. Daca au scos atatea posturi la instantele din bucuresti si mai scot la cele din tara, in toamna mai avem ce sa alegem? Si app de ce nu apar pe site ul sng aceste posturi vacante , cum e regula?
@issa85
Nu exista motive de ingrijorare … “ce este al ª.N.G.-lor … este pus deoparte”; absolventii ª.N.G sunt o categorie aparte. De asemenea, nu uita ca, optiunile cursantilor pentru diferitele instante si parchete se efectueaza din prima saptamana de curs. Deci, organizarea acestor concursuri (la nivelul Curtilor de Apel) nu afecteaza posturile celor care urmeaza cursurile organizate de ª.N.G.

Daca iti readuci aminte … Lg.567/ 2004 … sunt 3 posibilitati de intrare in profesie;
1. Art. 5. - Recrutarea grefierilor se face, de regula, prin Scoala Nationala de Grefieri.
2. in cazul in care datorita numarului mare de posturi vacante desfasurarea activitatii este grav afectata, legea permite si organizarea unor concursuri de ocupare directa a posturilor de grefier, concursuri organizate de curtile de apel sau parchetele de pe langa acestea, ori de Inalta Curte de Casatie si Justitie sau parchetul de pe langa aceasta.
3. O a treia posibilitate de intrare în profesie _ Art. 36. - In cazuri exceptionale, Consiliul Superior al Magistraturii poate decide organizarea unui concurs la nivel national sau poate aviza numirea in functia de grefier, fara concurs, pentru persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 33 alin. (1) lit. a)-e) si au o vechime in specialitate de cel putin 10 ani.

P.S. Nu stiu daca la nivelul fiecarei Curti de Apel se organizeaza un astfel de concurs (spre ex. Curtea de Apel din Constanta nu are anunt in acest sens).
Am accesat site-le Curtilor de Apel din Bucuresti si Ploiesti pentru ca ma interesa jurisprudenta …si, astfel, am vazut anuntul (le) si l-am postat pe forum pentru cei care sunt interesati.
G.C.
Oricum era mai bine daca aveam la dispozitie mai multe posturi din care sa alegem :(
" Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 41/214/1154/2010 privind avizarea organizării de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante de grefieri la instanţele judecătoreşti.
Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat organizarea concursului pentru ocuparea tuturor posturilor vacante de grefier de la nivelul fiecărei curţi de apel, astfel cum au fost comunicate de Ministerul Justiţiei, respectiv:

Curtea de Apel Alba Iulia – 17 posturi;

Curtea de Apel Bacău – 12 posturi;

Curtea de Apel Braşov - 8 posturi;

Curtea de Apel Bucureşti – 53 posturi;

Curtea de Apel Cluj - 16 posturi;

Curtea de Apel Constanţa – 14 posturi;

Curtea de Apel Craiova – 12 posturi;

Curtea de Apel Galaţi – 17 posturi;

Curtea de Apel Iaşi – 6 posturi;

Curtea de Apel Oradea – 15 posturi;

Curtea de Apel Piteşti – 11 posturi;

Curtea de Apel Ploieşti – 25 posturi;

Curtea de Apel Suceava – 6 posturi;

Curtea de Apel Târgu Mureş – 25 posturi;

Curtea de Apel Timişoara – 25 posturi."
Daca se vor organiza concursuri directe pt ocuparea posturilor, va imaginati ce o sa mai ramana pt noi cei care o sa terminam SNG prin octombrie-noiembrie?

Violetta spune-mi te rog de unde ai luat informatia? Eu am sunat azi la Curtea de Apel Cluj si inca nu stiau nimic.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)