Cum să aleg un avocat pentru accident auto de care nu sunt vinovat? Sunt acuzat de acroșarea unui motociclist și fugă de la locul accidentului, deși nu știu cum s-a întâmplat acest lucru și pe mașina mea nu există urme de contact
sunt acuzat de acrosarea unui motociclist si fuga de la locul accidentului vineri seara 25.05.2018, masina mea nu are nici o urma de contact, nu stiu nimic nu am vazut nimic si nici auzit am aflat de la politisti care ma asteptau acasa in jurul orei 22 unde au facut poze la masina si negasind urme de contact au hotarat sa ridice masina pentru expertiza. Am mers la Udriste unde am declarat ca nu stiu nimic, au oprit masina, permisul si talonul fara a-mi da vreo dovada ori proces verbal, la plecare au zis ca se face dosar penal si ma vor contacta telefonic dar a trecut o saptamana si permisul,masina cat si talonul sunt la ei, eu nu am nici o dovada ca la-au luat. A doua zi am cautat pe net si am gasit un articol publicat pe Mediafax: "HomeSocial BUCUREŞTI, (25 Mai 2018) Florin Zafiu
Video Accident pe Şoseaua Chitilei. Un motociclist a fost rănit. Circulaţia este îngreunată
Un accident rutier a avut loc, vineri seara, pe Şoseaua Chitilei din Bucureşti, între o motocicletă şi o maşină. În urma impactului, motocilistul a fost rănit, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.
După verificările efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că este vorba despre o autoaccidentare, întrucât motociclistul s-a speriat de o maşină, neexistând contact direct între autoturism şi motocicletă. Potrivit sursei citate, motociclistul nu purta echipament de protecţie.
La faţa locului au intervenit două echipaje SMURD, motocilistul fiind transportat la spital.
Potrivit primelor informaţii, bărbatul este conştient."
acestea au fost reletate de politisti cu 2 ore inainte sa ajunga la mine.
In situatia de fata se pare ca am nevoie de avocat si nu stiu cum sa aleg, ce credeti ca este de facut ?
dogele
Utilizator 6din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
@cristianv ,,Raul" s-a produs din clipa in care ai dat credit palavrelor militistilor si ai colaborat. De la inceput trebuia sa nu declari nimic, le dadeai actele tale, ale masinii, le dadeai masina (oricum ti-au luaut-o), a doua zi te adresai comandantului, parchetului, presei, adica faceai tambalau ca ti s-a luat masina fara pv, ca ti-au retinut permisul fara dovada, etc. Pe mine ma amuza, dar totodata ma intristeaza, naivitatea romanilor! In aceasta tara, NICIODATA organele de represiune (politie/jandarmerie/parchet/etc) nu au fost sincere, minciuna este lumea in care traiesc, totul sub lozinca evaluarea profesionala se face dupa numarul de dosare rezolvate, dupa numarul de amenzi, etc!
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
cristianv23 a scris:
cu partea vatamata se poate ajunge la vreo intelegere din punct de vedere legal ? ca pana la urma totul se rezuma la costuri si timp si cred ca ar fi mai economica o intelegere cu partea vatamata decat obtinerea dreptati intr-o perioada lunga de timp cu costuri mult mai mari si stres.
Cred ca asta isi doreste si procurorul, sa va "intelegeti" cu victima, pentru ca atunci veti depasi stadiul de martor si veti ajunge la cel pe care vi-l doriti, cel de suspect. Si poate atunci o sa va doriti sa fiti reprezentat de avocat. Eu as zice sa va destresati, sunt chestii si mai rele in justitia din Romania, bine ca n-ati ajuns sa cunoasteti si judecatorii. Sau sa va judecati ani de zile si sa aveti senzatia ca dati numai de prosti si ticalosi.
sunteu10
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt un simplu utilizator. Citesc si invat din experienta altora. Va plang. Cei care va spun sa va destresati au draptate. Incep sa-i inteleg pe cei care pleaca din tara...Nu ca altundeva e minunea lumii dar ca la noi,parca nu e nicaieri. Calmati-va si incercati sa nu va imbolnaviti. In final cred ca se va rezolva cum trebuie. Eu va urez succes.
Marcus2
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua. Și eu citesc (și) pentru a învăța din experiența altora. În cele ce voi scrie, mă voi lega și de experiența mea. Sunt motoretist/scuterist/motociclist de la 16 ani, de pe vremea când exista categoria ciclomotor, acum am 58 și folosesc motorul intensiv, l-am dus la garaj acum 3 zile. Sunt și șofer de mașină. Așadar, eu unul nu am auzit așa ceva de când sunt, nici la tata pe când era motociclist, iertate fie-i păcatele, dacă o fi avut, eu nu le știu. Nu pricep cum să fiu eu, conducător auto, implicat de nu știu cine, într-un accident al unui motociclist care cade undeva prin spatele mașinii mele (sau în față, sau lateral, egal) din motive care pot fi multiple și nu le enumăr pe toate, că pot fi zeci: lipsa de experiență, viteza, vreo pată de ulei pe șosea, vedetismul, etc etc. Eu sincer, nu cred că avea permis, fiindcă 99,99999% din motocicliștii cu permis, poartă cască chiar și pt 100 de metri. În fine, treaba lui. Revin: ce treabă am eu șofer de mașină, presupunând că nu a existat cine știe ce șicanare sau altercație și că mergeam absolut regulamentar, cu unul care face un accident undeva pe strada pe unde treceam și eu în acele clipe ? E absurd. Până la ce perimetru ar merge toată „răspunderea” și grija mea în trafic, să nu care cumva să cadă vreun motociclist, biciclist sau pieton ? La 1 metru, la 1000, la 3 km, la câți ?
Asta ca asta, dar să vină cineva la mine acasă, oricine, noaptea la ora 22 când poate deja dormeam, și să pretindă că aș fi fost implicat într-un accident, chestie pentru care susține că trebuie neapărat să-mi ia mașina pe platformă, să-mi ceară actele, etc etc, IAR EU SĂ I LE ȘI DAU DE BUNĂ VOIE ? Wow, asta chiar e maximă. Eu unul, nu le dădeam absolut nimic. Să le ia ei pe răspunderea lor, cu forța, adică fără consimțământul meu, fotografiam mașina să se vadă că nu are nici cea mai mică urmă de acroșaj, îi filmam dacă chiar continuau să o ridice -ceea ce nu cred- iar a doua zi la prima oră sunam avocatul.
Că nu avem un avocat cu care să ne știm bine dinainte de orice astfel de posibile neplăceri, preventiv deci, este -zic eu- greșit. Așa cum ai un dentist, un medic de familie, un mecanic, un contabil, etc. Cazul de față este cred eu, o lecție bună pentru cine crede că se poate în zilele noastre fără avocat „de familie”, oricât ai trăi de decent, manierat, civilizat, fără să deranjezi pe alții, crezând că tu, om corect și cinstit, nu vei avea niciodată niciun litigiu cu nimeni.
OmarP
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Doar pentru ca nu a existat contact intre vehicule nu inseamna ca nu sunteti vinovat de accidentul motociclistului. Puteti provoca accident si fara sa va loviti. Poate l-ati obligat sa franeze brusc, poate ati facut o manevra care l-a incomodat... motocicleta nu este la fel de stabila precum o masina, mai ales la viteze mici ori in franare.
Daca au existat mai multi martori care v-au implicat in accident probabil au avut un motiv. Nu inseamna insa ca si au dreptate.
Evident nu am de unde sa stiu daca aveti vreo vinovatie sau nu.