avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aș vrea să știu detalii despre contractele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aș vrea să știu detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari. Cine mi le poate da?

Cum pot afla detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari, știind că eu sunt membru proprietar care le plătește salariile și impozitele și am dreptul să știu dacă avem angajați legali și ce salarii au, pentru că niciodată nu ni s-au afișat la Aviziere, să știm pe cine și cu cât plătim ? Cei de la I.T.M. ne vor da ceva detalii despre aceste contracte, dacă facem o cerere către ei ?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 06:37, 12 Noiembrie 2018
Exact asta caut, ce ați spus dvs. în ultimele 2 fraze, să văd aberațiile din aceste contracte.
După cum am spus ieri, fosta președintă a fost demisă forțat (la urgență) pe data de 16.09.2018, printr-o Adunare Generală Extraordinară (cu semnăturile a aproximativ 200 de persoane), numai că aceasta a „sechestrat” la domiciliul ei toate actele Asociației noastre (inclusiv toate contractele de Muncă), inclusiv ștampila - pentru asta, s-a solicitat un Executor Judecătoresc, plus o plângere penală, numai că în cazul ăsta trebuie să așteptăm acțiunea de recuperare în forță.
Am precizat că eu, ca proprietar, aș avea dreptul legal de a mi se da măcar detalii despre acele contracte, odată ce eu sunt unul dintre plătitorii forțați a veniturilor și a dărilor către stat pentru impostorii din Asociația mea, care ne păgubesc permanent, cerând bani ilegal !
REPET: Conform noii legi a protecției datelor personale, orice document (inclusiv Contractele de Muncă) poate fi dat spre studiu și chiar spre foto-copiere, DACĂ SE VOR ANONIMIZA (BLURA) orice informații privind datele personale din acele documente cerute de petiționari.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
flory_mr, utilizator
Eu nu pot sa cred ca intr-o asociatie doar presedintele are cunostinta de aceste contracte, de sumele platite fiecarui angajat pentru ca nu face el platile, nu el intocmeste state de plata salarii, nu el depune D112 si nu el face platile catre buget. Administrator, contabil, cenzor nu avea asociatia?
REPET: Așa-zisa președintă care a activat ilegal între 2013 și 2018 (nu era nici măcar proprietară membră a Asociației), după ce a fost demisă din funcție pe 16.09.2018 într-o Adunare Generală Extraordinară (am auzit că au fost aproximativ 150 de semnături pentru demiterea ei urgentă), aceasta a refuzat să predea ștampila și toate actele vitale ale Asociației - Contracte, registre, acte contabile, etc.
Nu am zis că președintele ar fi obligat să facă el plățile, dar el semnează orice contract (de muncă, de Mandat, de prestări servicii, etc.) într-o Asociație de Proprietari, inclusiv listele de plată lunare.
Aici e problema, că nu avem acces la acele documente, deoarece avem procese cu aceasta și prin refuzul de a ne prezenta documentele, ne încalcă și Dreptul la Apărare.

Editat; sintagma "infractoare"
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul unei asociații e neatestat de primãrie - avem dreptul sã facem o sesizare cãtre i.t.m. ca și ”angajatori” ? asa123 asa123 Ce putem face dacã am aflat de la Biroul Asociații de Proprietari din Primãrie, cã așa-zisul Administrator al A.P. X nu e atestat, dar - și citez pe cei ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a prezenta actele asociației, mai ales contractele angajaților... ionica1980 ionica1980 Vă rog să-mi spuneți ce putem face noi, ca proprietari, membri într-o Asociație de Proprietari, dacă avem cazul în care tuturor ni se refuză de către ... (vezi toată discuția)
Verificare asociatie de catre itm eugarizan eugarizan Buna ziua Poate cineva sa mi spuna care este perioada ( zile , saptamani , luni si ma opresc ) cand ITM poate incepe o verificare la o asociatie de ... (vezi toată discuția)