avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aș vrea să știu detalii despre contractele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aș vrea să știu detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari. Cine mi le poate da?

Cum pot afla detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari, știind că eu sunt membru proprietar care le plătește salariile și impozitele și am dreptul să știu dacă avem angajați legali și ce salarii au, pentru că niciodată nu ni s-au afișat la Aviziere, să știm pe cine și cu cât plătim ? Cei de la I.T.M. ne vor da ceva detalii despre aceste contracte, dacă facem o cerere către ei ?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 06:37, 12 Noiembrie 2018
Superb ! Dvs., în multe puncte, gândiți exact ca mine, și eu am invocat cam aceleași articole pe care le-ați enumerat mai sus, dar de 7 ani n-am putut face nimic concret, și al doilea val de hoți dovediți ne conduce Asociația ... să vedem ce iese din acel dosar penal nr.2009/P/2014, cu Delapidarea de 54.000 de lei.
Am fost la Primărie cu Petiții încă din 2012, să le reamintesc că au niște obligații de a controla Asociațiile conform Legii 230/2007, art. 54, 55 și 56, plus că avem o Hotărâre a Consiliului Local referitoare la un Regulament al Asociațiilor locale, care n-a fost niciodată aplicată de Primari, deși a fost inițiat și votat în unanimitate de ei, împreună cu ceilalți Consilieri Locali. ȘTIIND CĂ PRIMARUL REFUZĂ TOTAL APLICAREA VREUNUI ARTICOL DIN HOTĂRÂREA CONSILIULUI LOCAL NR. 77/2014, ACESTA A COMIS O CONTRAVENȚIE ȘI E PASIBIL DE AMENZI DACĂ NU VREA SĂ APLICE TEXTUL ACESTUI REGULAMENT LOCAL AL ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI, CARE ARE PUTERE DE LEGE.
Refuzul oricărui primar din România de a respecta legile locale inițiate și votate chiar de el, poate fi pedepsit conform Legii nr. 215 din 23.04.2001 a Administrației Publice Locale:
Art. 118, alin. (1). Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte:
a) nepunerea în aplicare cu rea-credinţă a hotărârilor Consiliului Local de către primar;
e) neluarea măsurilor necesare stabilite de lege, de către primar sau preşedintele Consiliului Județean, în calitatea acestora de reprezentanți ai statului în unitățile administrativ-teritoriale.
Alin. (2) Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se fac de către Prefect, în calitatea sa de Autoritate Publică, reprezentant al Guvernului pe plan local.

Ca o completare la faptul că șefii Asociațiilor sunt obligați ca la angajarea oricui, să ceară toate actele cerute de lege pentru a fi în regulă (mai ales în cazul administratorilor), citiți Legea 230/2007, art. 35, alin. 3. „Candidații pentru funcția de administrator de imobile trebuie să prezinte Comitetului Executiv al Asociației de Proprietari documentele solicitate, garanțiile profesionale şi materiale prevăzute de lege.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
deci avem niste art din legea 230/2007 pt neindeplinirea sarcinilor de catre autoritatile locale + o hotarare de consiliu local care nu se aplica si primarul sta bine mersi pe scaunul lui nederanjat de nimeni!!! pai vedeti unde duce comoditatea si nepasarea noastra??? primarul a fost ales sa ne reprezinte interesele, el este in slujba noastra, nu invers!!! daca prefectul poate sa-l sanctioneze, l-ati sesizat pe acesta? altfel degeaba exista si cunostem legi daca nu ne folosim de ele. La dv situatia este clara: exista o hotarare de consiliu local care nu se aplica iar primarul nu se implica, deci faceti demersuri pt sanctionarea lui, de ce ati stat pana acum?? Aveti dovezi ca nu si-a indeplinit sarcinile? daca nici prefectul nu il sanctioneaza - si probabil ca asa se va intampla pt ca "corb la corb nu-si scoate ochiul" si sunt toti niste corupti si incompetenti - reclamati-l pe acesta la primul ministru (pm@gov.ro). O sa va raspunda sigur ceva, mie mi-a raspuns totdeauna chiar mai repede de 30 zile. Reclamati-l pe primar la primarul general (nu la primaria generala, direct la primar, este un formular pe site-ul primariei, selectati "sesizare catre primarul general"). Reclamati-l si la guvern! Primarul de sector este autoritate locala in subordinea guvernului si a primariei generale. Redactati o scrisoare cat mai dramatica in care sa puneti accent pe neindeplinirea sarcinilor primarului, nu pe neregulile din asoc dv. Citati art pe care le incalca, accentuati ca ati facut demersuri la primarie pt implicarea in rezolvarea probl asoc dar nu a facut nimic, desi exista si o hot de consiliu local. Avertizati ca daca nici guv/primaria generala nu se va implica in obligarea primarului sa-si faca treaba, nu aveti alta solutie decat sa-l dati in judecata pe primar. Guvernului/primarului general nu ii place sa auda de procese ale cetatenilor cu autoritatile locale, ca le afecteaza imaginea. Il va atentiona pe primar. Eu am reclamat multe la guvern si a transmis reclamatia mea acolo unde trebuie si s-au luat masuri. Mai puteti incerca sa apelati la consilierii locali. Eu asa am rezolvat o data ceea ce nu am reusit cu primarul. Am scris la toti cei 27 consilieri locali si in cateva zile s-a rezolvat. Mesajul dv sigur va avea ecou la consilierii din opozitie :)) Vedeti daca nu cumva acestia au program de audiente, mergeti si la ei. Opozitia abia asteapta sa arate oamenilor ca primarul nu-si face treaba. Iar referitor la legi: daca ati observat, multe spun ca esti obligat sa faci una alta, dar nu prevede sanctiuni, ceea ce le face greu de aplicat si trebuie sa obtii pe cale judecatoreasca sanctionarea responsabililor. Dar daca nu facem nimic nu se va misca nimic in tara asta. O data castigat un proces cu primaria, fiti sigura ca data viitoare va fi mult mai receptiva la problemele semnalate de catre cetateni.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
prettydaniola, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati intrebat la primarie daca admin are atestat? poate ca are la alt sector, nu stiu unde se da examenul si cine da atestatul, daca se da in sect in care locuieste admin ...daca intre timp se muta in alt sector decat acela unde a dat examenul.???....de ce nu incercati sa formulati o informare pe care s-o puneti in cutiile postale ale locatarilor? spuneti ca aveti multi batrani care nu se implica, dar va spun din proprie experienta ca daca aud ca le sunt marite cheltuielile prin tot felul de smecherii ale clanului care conduce in stil mafiot asociatia si ca puteti scapa de acesta printr-o AG extraordinara, ca puteti scadea aceste cheltuieli printr-o gestionare corecta, onesta si responsabila a asoc, eu cred ca veti gasi destui sustinatori cu ajutorul carora sa rasturnati actuala conducere. Incercati sa mobilizati si tinerii din bloc, si ei au chelt mari, poate credite si nu le convine sa fie jecmaniti de un clan mafiot care s-a inscaunat ilegal la conducerea asoc. Eu sunt presedintele actual al asoc si va vorbesc din proprie experienta.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
prettydaniola, utilizator
SUPERBĂ POSTARE !
Dvs. gândiți exact ca mine în mai toate privințele, iar concluzia generală e că Autoritățile Locale refuză să aplice legile când vine vorba de Asociații de Proprietari, motivul îl știu toți, fiind unul material, dar și juridic.
Cu ajutorul Prefecturii am rezolvat acum vreo 3 ani o problemă pentru mama mea, forțând Primăria să emită un act vital pentru mama (atestatul de Client Vulnerabil pentru S.C. Electrica S.A.), pe care îl refuzau mereu cei din Primărie !
Ăsta e un semn că Prefectura poate forța Primăria să aplice legile.
Dar în cazul obligării Primăriei pentru a controla Asociațiile reclamate (conform art. 54, 55 și 56), noul Prefect și juriștii lui mi-au spus că Primăria nu e obligată să controleze juridic și financiar Asociațiile de Proprietari, de parcă acestea ar fi stat în stat, fără a fi controlate vreodată, cu toate că ne păgubesc en-gros !
S-au făcut și multe plângeri penale împotriva acestei Asociații „penale” dovedite, dar abia acum, după 4 ani, s-a finalizat un dosar împotriva fostei conduceri a Asociației, cu o Delapidare de aproximativ 54.000 de lei, dosarul fiind la Parchet, pregătit de a fi trimis în judecată !
DAR NOI DACĂ VOM AVEA MAI REPEDE ACCES LA CONTRACTELE DE MUNCĂ ALE FĂPTUITORILOR PENALI, VOM PUTEA CHIAR SĂ CEREM NULITATEA ABSOLUTĂ A ACESTORA !
Apropo chiar să nu ne dea aceste contracte cei de la I.T.M. ... doar n-or fi secrete de stat !
Mai am o întrebare: Unde putem găsi înregistrate Contractele de Mandat ale președinților și ale cenzorilor, este vreo Instituție care le are înregistrate (așa cum sunt Contractele de Muncă), sau ele rămân doar în cadrul Asociației ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
prettydaniola a scris:

Ați întrebat la primărie dacă admin. are atestat ? ....de ce nu încercați să formulați o informare pe care s-o puneți în cutiile postale ale locatarilor?

Așa-zisul Administrator avea un atestat emis de Primărie prin 2005, dar acesta a expirat. Am aflat pe 31.03.2018 că abia în Noiembrie 2017 i s-a reînnoit acel atestat, care era bazat pe alte legi abrogate (nu știu dacă a mai dat un alt examen, să-l ia cu minim nota 7, una din obligații fiind să știe să lucreze pe calculator ... dar acest fals administrator n-a avut niciodată așa ceva !).
Vă rog să-mi spuneți dacă acesta n-a avut atestatul legal până în Noiembrie 2017 (era obligat să dea un alt examen, deoarece din 2007 au fost alte legi), nu se consideră că a avut un Contract de Muncă ilegal întocmit de șefii Asociației ?
Am cerut lista oficială a Primăriei cu administratorii atestați, și ... STUPOARE ! În dreptul Asociației noastre figura ca Administrator unul care e decedat din 2014, dar nici nu mai era Administrator din Dec. 2011, acesta dându-și demisia !!!
Vă dați seama ce actualizate sunt listele cu Administratorii atestați !
Eu zic că ar merita un proces împotriva Primăriei în Contencios Administrativ - e greu, dar avem clare articolele de legi încălcate, și încă la modul grav, și ... intenționat, pentru favorizarea șefilor de Asociații !

Alte discuții în legătură

Administratorul unei asociații e neatestat de primãrie - avem dreptul sã facem o sesizare cãtre i.t.m. ca și ”angajatori” ? asa123 asa123 Ce putem face dacã am aflat de la Biroul Asociații de Proprietari din Primãrie, cã așa-zisul Administrator al A.P. X nu e atestat, dar - și citez pe cei ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a prezenta actele asociației, mai ales contractele angajaților... ionica1980 ionica1980 Vă rog să-mi spuneți ce putem face noi, ca proprietari, membri într-o Asociație de Proprietari, dacă avem cazul în care tuturor ni se refuză de către ... (vezi toată discuția)
Verificare asociatie de catre itm eugarizan eugarizan Buna ziua Poate cineva sa mi spuna care este perioada ( zile , saptamani , luni si ma opresc ) cand ITM poate incepe o verificare la o asociatie de ... (vezi toată discuția)