Superb ! Dvs., în multe puncte, gândiți exact ca mine, și eu am invocat cam aceleași articole pe care le-ați enumerat mai sus, dar de 7 ani n-am putut face nimic concret, și al doilea val de hoți dovediți ne conduce Asociația ... să vedem ce iese din acel dosar penal nr.2009/P/2014, cu Delapidarea de 54.000 de lei.
Am fost la Primărie cu Petiții încă din 2012, să le reamintesc că au niște obligații de a controla Asociațiile conform Legii 230/2007, art. 54, 55 și 56, plus că avem o Hotărâre a Consiliului Local referitoare la un Regulament al Asociațiilor locale, care n-a fost niciodată aplicată de Primari, deși a fost inițiat și votat în unanimitate de ei, împreună cu ceilalți Consilieri Locali. ȘTIIND CĂ PRIMARUL REFUZĂ TOTAL APLICAREA VREUNUI ARTICOL DIN HOTĂRÂREA CONSILIULUI LOCAL NR. 77/2014, ACESTA A COMIS O CONTRAVENȚIE ȘI E PASIBIL DE AMENZI DACĂ NU VREA SĂ APLICE TEXTUL ACESTUI REGULAMENT LOCAL AL ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI, CARE ARE PUTERE DE LEGE.
Refuzul oricărui primar din România de a respecta legile locale inițiate și votate chiar de el, poate fi pedepsit conform Legii nr. 215 din 23.04.2001 a Administrației Publice Locale:
Art. 118, alin. (1). Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte:
a) nepunerea în aplicare cu rea-credinţă a hotărârilor Consiliului Local de către primar;
e) neluarea măsurilor necesare stabilite de lege, de către primar sau preşedintele Consiliului Județean, în calitatea acestora de reprezentanți ai statului în unitățile administrativ-teritoriale.
Alin. (2) Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se fac de către Prefect, în calitatea sa de Autoritate Publică, reprezentant al Guvernului pe plan local.
Ca o completare la faptul că șefii Asociațiilor sunt obligați ca la angajarea oricui, să ceară toate actele cerute de lege pentru a fi în regulă (mai ales în cazul administratorilor), citiți Legea 230/2007, art. 35, alin. 3. „
Candidații pentru funcția de administrator de imobile trebuie să prezinte Comitetului Executiv al Asociației de Proprietari documentele solicitate, garanțiile profesionale şi materiale prevăzute de lege.”