prettydaniola a scris:
Presupuneți ca nu au contracte legale sau știți sigur ? Ce înțelegeți prin contracte "ilegale"? ctr. nu pot fi ilegale dacă sunt înregistrate la ITM. Poate ca nu au ctr., de aceea nu au ce sa va arate. Doar admin dacă este pers fizica tb. angajat cu C.I.M, pt. alte servicii se încheie ctr. de prestări servicii, iar președintele este remunerat pe baza de ctr. de mandat, nu C.I.M.
Trimiteti cate o scrisoare si fiecarui membru de com in care sa-l avertizati asupra posibilelor consecinte pe care le poate suporta daca nu-si indeplineste atributiile. Poate se sperie vreunul si il convinge pe presedinte sa va arate actele.
--------------------------------------------------------
La ITM ați putea întreba dacă persoanele respective au C.I.M., trimițând o copie după cardul dv de identitate ca sa demonstrați că sunteți proprietar în blocul respectiv și vreți sa aflați dacă X sau Y are C.I.M. Motivați că ii suspectați de muncă la negru, și atât așteaptă ITM sa le dea niște amenzi grase.
Mai puteți întreba la ANAF unde se depun declarațiile fiscale dacă va poate da informații cu privire la salarii. Motivați tot asa ca ii suspectați de munca la negru și poate sunt mai cooperanți.
Dvs. veniti cu niste supozitii, dar nici măcar nu ati întrebat la ITM si deja presupuneți ca nu o sa va răspundă.
BRAVO ! Ați atacat exact problemele juridice (mai ales penale) pe care le avem cu acești infractori dovediți (mai ales fosta conducere, care are dosarul penal nr. 2009/P/2014 finalizat după 4 ani, gata de a fi trimis de Parchet la Instanțele Civile, în special pentru fapta penală de Delapidare, de aproximativ 54.000 de lei).
Dar vă voi răspunde mai ales la problema ridicată de mine în acest Topic (ulterior vă voi răspunde la alte probleme) - OBȚINEREA DETALIILOR DESPRE CONTRACTELE DE MUNCĂ ALE ANGAJAȚILOR ASOCIAȚIEI, MAI ALES CELE ALE ADMINISTRATORILOR SUCCESIVI DIN ULTIMII 7 ANI, DEOARECE AM AFLAT CĂ UNII NU AVEAU ATESTAT ACORDAT DE PRIMĂRIE, CONFORM LEGII 230/2007, ART. 54 !
Ce ziceți, nu e ilegal Contractul de Muncă al unui Administrator, dacă acesta n-avea niciun Atestat acordat de Primărie, care este o obligație a angajării lui în orice Asociații ?
Legea 230/2007, art. 54 nu dă dreptul niciunei persoane să fie angajată cu funcția de administrator dacă nu prezintă atestatul dat de Primărie (și să depună o garanție materială), după ce a luat minim nota 7 în urma unui examen organizat de primarul sau de vice-primarul orașului ! ꔚ Art. 54. - (1) Persoanele fizice care au calitatea de Administrator de Imobile sunt atestate de către Primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autorității Administrației Publice Locale, în baza unei Hotărâri a Consiliului Local. (2)
Atestatul are drept scop certificarea calităților profesionale ale persoanelor care doresc să practice activitatea de administrare a imobilelor la Asociațiile de Proprietari. *** NOTĂ: Dacă acel fals administrator actual nu e(ra) atestat de Primărie, este evident că nu era certificat pentru funcția de administrator și astfel acesta a uzurpat această funcție, încălcând chiar și Noul Cod Penal, art. 300 !
Eu vreau să nu ajung deocamdată la proces pentru a-mi da contractele Asociației, ci vreau, poate de la ITM sau de la ANAF, să-mi dea informații existente în acele contracte, care nu pot fi informații secrete, știind că ...
și eu sunt unul dintre angajatorii asociați și am dreptul de a vedea clauzele din contractele Asociației noastre !