avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aș vrea să știu detalii despre contractele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aș vrea să știu detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari. Cine mi le poate da?

Cum pot afla detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari, știind că eu sunt membru proprietar care le plătește salariile și impozitele și am dreptul să știu dacă avem angajați legali și ce salarii au, pentru că niciodată nu ni s-au afișat la Aviziere, să știm pe cine și cu cât plătim ? Cei de la I.T.M. ne vor da ceva detalii despre aceste contracte, dacă facem o cerere către ei ?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 06:37, 12 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca n-a avut atestat valabil pe perioada exercitarii functiei este clar incalcarea legii iar cei care l-au angajat stiind aceasta, sunt complici! Orice actiune infaptuita pe baza unui act invalid este nula de drept!! In momentul angajarii admin, asoc, reprezentata de pres, era obligata sa prezinte la primarie contractul de prestari servicii si atestatul!!! Altfel de unde sa stie primaria pe cine sa traga la raspundere??? Nu-mi imaginez cum se poate tine contabilitatea unei asoc cu mai mult de 10 ap fara calculator??????? Este noaptea mintii asa ceva!!!! Cum tine evidenta registrelor fondurilor??? cum repartizeaza diferit anumite cheltuieli? De ex cei de la parter nu tb sa plateasca en el pt lift, cei cu centrala nu tb sa plateasca apa calda si caldura individuala, etc.... sunt multe situatii particulare intr-un bloc care tb gestionate corespunzator, nu la gramada..... nu te poti angaja ca farmacist daca nu ai diploma si aviz de libera practica...degeaba ai diploma daca nu ai si avizul, iar acesta se reinnoieste in fiecare an....daca reusesti insa sa te angajezi fara doc corespunzatoare, de vina este cel care nu cere sau nu verifica actele...deci com ex poate fi tras la raspundere oricum: 1) daca l-a angajat fara atestat valabil a incalcat legea; 2) daca admin a prezentat un act (posibil fals), com trebuia sa verifice veridicitatea lui. Daca aveti dovezi ca ati sesizat primariei situatia din asoc dv si aceasta nu a luat nici o masura, desi era abilitata cf legii, iar prin neimplicarea primariei dv ati fost prejudiciati patrimonial, atunci si primaria poate fi chemata in judecata. La urma urmei sit este urmatoarea: eu, locatar sesizez presedintelui/com ex o neregula, iar pres/com ex nu ia nici o masura.....nu-mi pot face dreptate singura cu bata si atunci apelez la primarie, care are obligatia de a verifica si interveni....nu intervine nici primaria, reclamati la superiorul ierarhic: prefectul, primarul general, guvernul....nu intervin nici acestia, dati in judecata atat pres/com ex cat si primaria. Aveti grija sa pastrati toate probele: mailuri, inscrisuri, inregistrari audio, video, ce mai aveti......Inca ceva care am omis: puteti sa faceti si la politie plangere penala daca banuiti ilegalitati, delapidare, frauda (umflare facturi, consum apa trecut din burta, facturi platite de 2 ori, chitante de mana pt asazisele reparatii fictive facute cu cunostinte, etc). NU aveti nimic de pierdut, ei sunt obligati sa investigheze si sa va dea un raspuns. In cel mai rau caz poate sa va raspunda sa va adresati instantei.
Unde putem găsi înregistrate Contractele de Mandat ale președinților și ale cenzorilor, este vreo Instituție care le are înregistrate (așa cum sunt Contractele de Muncă), sau ele rămân doar în cadrul Asociației ?
Contractele de mandat nu se inregistreaza la o anumita institutie , ci doar la asociatie.
Bănuiam eu că nu sunt înregistrate la I.T.M. Contractele de Mandat, cu toate că normal ar fi fost să fie înregistrate la o Instituție de Stat, cel puțin la una gen I.T.M. !
Eu știu modul de întocmire a unui Contract de Mandat și chiar am unul din 2010 al fostului președinte care are dosar penal pentru delapidare de 54.000 de lei, contract în care n-a trecut exact procesul verbal al Adunării Generale care să dovedească alegerea lui legală în funcție, deoarece ... n-a convocat nicio Adunare Generală timp de mai mulți ani, cât a condus (uzurpând funcția de președinte) fără a avea vreo calitate.
Vă voi arăta mai târziu acel Contract de Mandat, care cred că e cel mai ilegal și mai penibil tip de contract văzut vreodată !
Aici, la Asociația noastră, aproape niciodată în ultimii 10 ani conducerea Asociației n-a fost aleasă legal, cu contracte legale și realiste, dacă studiem cu atenție articolele de legi din domeniu !
Să mai încerc să-i sperii cu Legea 230/2007, art.10, să-mi dea odată accesul la contractele Asociației, mai ales că în 2014 au primit o somație în acest sens de la Poliția Municipală, pe care au ignorat-o.
Sau poate cei de la I.T.M. ne vor da ceva detalii despre conținutul Contractelor de Muncă din Asociația noastră, mai ales pentru administratori.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
pt contractele de mandat se platesc taxe la ANAF, silicitati informatii la ANAF, spuneti ca suspectati evaziune fiscala pt ca presedintele sustine ca este platit pe baza de contract dar nu vi-l arata, deci banuit ca nu exista...la sesizari de fraude se misca repede ANAF-ul :)

Alte discuții în legătură

Administratorul unei asociații e neatestat de primãrie - avem dreptul sã facem o sesizare cãtre i.t.m. ca și ”angajatori” ? asa123 asa123 Ce putem face dacã am aflat de la Biroul Asociații de Proprietari din Primãrie, cã așa-zisul Administrator al A.P. X nu e atestat, dar - și citez pe cei ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a prezenta actele asociației, mai ales contractele angajaților... ionica1980 ionica1980 Vă rog să-mi spuneți ce putem face noi, ca proprietari, membri într-o Asociație de Proprietari, dacă avem cazul în care tuturor ni se refuză de către ... (vezi toată discuția)
Verificare asociatie de catre itm eugarizan eugarizan Buna ziua Poate cineva sa mi spuna care este perioada ( zile , saptamani , luni si ma opresc ) cand ITM poate incepe o verificare la o asociatie de ... (vezi toată discuția)