avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aș vrea să știu detalii despre contractele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aș vrea să știu detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari. Cine mi le poate da?

Cum pot afla detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari, știind că eu sunt membru proprietar care le plătește salariile și impozitele și am dreptul să știu dacă avem angajați legali și ce salarii au, pentru că niciodată nu ni s-au afișat la Aviziere, să știm pe cine și cu cât plătim ? Cei de la I.T.M. ne vor da ceva detalii despre aceste contracte, dacă facem o cerere către ei ?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 06:37, 12 Noiembrie 2018
Grav e faptul că la noi, timp de mai mulți ani nu s-a convocat nicio Adunare Generală anuală, nici măcar pentru ... alegerea conducerii Asociației !!! Astfel, e evident că orice sume cerute ulterior n-au fost legale și ar trebui să ne fie returnate, inclusiv salariul administratorului ! CITEZ:
„Art. 32. - (1) Președintele Asociației de Proprietari sau membrii Comitetului Executiv pot fi remunerați pe baza unui Contract de Mandat, conform hotărârii Adunării Generale a proprietarilor, la data adoptării Bugetului Anual de Venituri și Cheltuieli. (* NOTĂ: Legea e extrem de clară - dacă nu există nicio hotărâre a Adunării Generale anuale pentru a fi plătit președintele și membrii Comitetului Executiv, aceștia ar trebui să returneze orice sume primite fără aprobarea lor prin vot de către proprietarii Asociației respective).”
www.avocatnet.ro/forum/discu...
CORECT!!! Daca puteti demonstra ca nu s-a tinut nici o AG, aveti castig de cauza 100%. Dar daca cei in cauza intocmesc un registru fals de p.v. ale AG si nimeni din bloc nu va dori sa fie martor in proces ca nu s-a tinut nici o AG, cum veti demonstra falsul??? dv ati spus ca nimeni din bloc nu se implica in descoperirea adevarului si pedepsirea vinovatilor.
Nu e nevoie să dovedim noi legalitatea Asociației, pentru că sigur nu există niciun proces verbal al vreunei Adunări Generale timp de vreo 5 ani. Ce facem în cazul ăsta, putem cere Nulitatea Absolută a oricărui act juridic semnat de acești impostori, care nu cereau legal bani, ne-având aprobarea Adunării Generale, timp de mai mulți ani ? Chiar și fostul fals președinte a recunoscut la demisia sa din 2013, că n-a fost ales niciodată de Adunarea Generală anuală a Asociației, ci doar a fost numit de niște falși membri ai Comitetului Executiv, fără a fi anterior membru ales în acel Comitet Executiv. Legea e clară: LA VACANTAREA FUNCȚIEI DE PREȘEDINTE, ÎN MAXIM 90 DE ZILE E OBLIGATORIU SĂ SE CONVOACE O ADUNARE GENERALĂ, PENTRU A FI ALEASĂ CONDUCEREA ASOCIAȚIEI RESPECTIVE.
Cum timp de mai mulți ani nu s-a convocat nicio Adunare Generală, vă dați seama ce haos contabil și juridic a fost în acea perioadă în Asociația noastră !
Nu știu dacă vom mai putea recupera ceva, știind că au trecut mai mult de 4 ani de atunci !
Puteti sa ne spuneti localitatea , urmati pasii recomandati ca sa obtineti respectivele documente si lasati I.T.M. - ul caci nu veti obtine ce doriti , dasii verifica in urma unor sesizari si iau masurile necesare .
Foarte la obiect comentariile prettydaniola , aveti destule solutii dar nu aveti curajul necesar .
N-aș fi vrut să aleg soluția Instanței, invocând Legea 230/2007, art. 10, să cer ORICE DOCUMENT al Asociației, deoarece durează mai mult până le vom obține. Speram că putem obține detalii despre contracte mult mai rapid, posibil de la I.T.M. - de ce nu pot să ne dea detalii despre contract, știind că noi suntem angajatorii reali ai acestora ?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Administratorul unei asociații e neatestat de primãrie - avem dreptul sã facem o sesizare cãtre i.t.m. ca și ”angajatori” ? asa123 asa123 Ce putem face dacã am aflat de la Biroul Asociații de Proprietari din Primãrie, cã așa-zisul Administrator al A.P. X nu e atestat, dar - și citez pe cei ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a prezenta actele asociației, mai ales contractele angajaților... ionica1980 ionica1980 Vă rog să-mi spuneți ce putem face noi, ca proprietari, membri într-o Asociație de Proprietari, dacă avem cazul în care tuturor ni se refuză de către ... (vezi toată discuția)
Verificare asociatie de catre itm eugarizan eugarizan Buna ziua Poate cineva sa mi spuna care este perioada ( zile , saptamani , luni si ma opresc ) cand ITM poate incepe o verificare la o asociatie de ... (vezi toată discuția)