Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie teama... cu timpul ai sa te minuezi de ce esti in stare...
"Scrie, ca sa pastrezi florile gandului tau pe care altfel le ia vantul" Nicolae Iorga.
Eu sunt doar un condei...
A lemnului lucrare.
Cărbune-n lemn de tei
Spre-a vorbei depănare.
În mine stau cuvinte
Sortite spre citire,
ªi aşteptând cuminte
Să treacă-n nemurire.
Trecute prin genune
ªi prin al vieţii joc,
Căci inima-mi cărbune...
E inimă de foc.
Eu m-am născut aici între cuvinte...
Eu m-am născut aici între cuvinte
ªi am să mor cuvântului slujind.
E hrana mea de suflet şi de minte,
E hrană pentru florile din gând.
Păcatul e că m-am născut în toamnă
ªi nu mai am din timpul ce-a trecut.
În urma lui... nesuferita doamnă
Va cere partea ei de împrumut.
Am s-o alung cu stihuri şi poeme
ªi să-mi amân plecarea mai târziu.
Mai am nevoie de puţină vreme...
Ca florile din gânduri să le scriu.
Nu pune la viaţă
Cuvântul povară,
Că viaţa-i o zi,
Trăieşte-o din plin
Din zori până-n seară.
Trăieşte alături de tot
Ce trăieşte
ªi umblă şi zboară
ªi cântă şi creşte.
Vezi firul de iarbă
Cum sparge pământul
ªi frunza de tei
Cum o leagănă vântul.
Ascultă izvorul
Cum curge în râu,
Iubirea de prunc…
ªi mirosul de grâu.
Te pierde prin ele
ªi mergi mai departe.
Nu pune la viaţă
Ideea de moarte.
Iubeşte pământul
ªi cerul şi marea.
Iubeşte cuvântul
C-ascunde uitarea.
Iubeşte şi-arată
Cât poţi să iubeşti…
ªi-mparte iubire
De vrei să primeşti.
Iubeşte şi ura,
Iubeşte-o de poţi
ªi-ascunde-o în tine
Că ură au toţi.
Iartă…
Acolo unde iertarea
E ruptă din tine…
ªi simte-i puterea-n suspine
Ce mor. În gânduri ce cresc
Pentru-aceeaşi iertare.
În tot ce se naşte
Trăieşte şi moare.
În zile ce trec
ªi nu te mai ceartă,
Trăieşte,
Iubeşte şi iartă.
Ne mintim ca iubim, doar fiindca ne e mai bine sa ne incalzim inima cu o iluzie decat sa induram singuratatea absoluta. Ne indragostim de oameni care nu dau doi bani pe noi, dar ne gasim argumente sa insistam in greseala si sa ne spunem ca n-am inteles bine semnele indiferentei lor. Ne pacalim spunandu-ne ca suntem potriviti cu parteneri care n-au nimic in comun cu noi, dar care, intr-un context oarecare, si-au intersectat deziluziile cu ale noastre. Si-mi amintesc mereu versurile lui Adrian Paunescu, “Dar, bine-i venit, amagire,/Mai stai, mai dureaza un pic,/ Aceasta mintita iubire,/ Oricum, e mai mult ca nimic”, versuri al caror inteles l-am trait de o mie de ori, al caror sens ma doare si acum.
Uneori, mintea noastra face niste scenarii ciudate, care nu au nici o legatura cu realitatea. Cream povesti, “imbracam” anumite persoane cu calitati inexistente, le impodobim cu poleiala ieftina. Ignoram cu buna-stiinta semnalele negative,gasim scuze puerile si pline de sentimentalism pentru comportamente care in mod obiectiv au cu totul alta semnificatie. Inima ne pacaleste, orbeste realitatea.Asa am fost creati, sa ne amagim cu iluzii.
Iubirea adevarata nu te raneste, se traieste la lumina.. Si macar de ar dura 1 zi, sa stii ca e a ta, ca nu ai impartit-o cu nimeni, ca ai insemnat ceva pentru cineva… Nu te lasa amagita,femeie, invata sa fii egoista, ca barbatii…