avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate părintească exercitată în comun. Își ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui?

Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 seara pana duminica la 18:00.in vacanta de vara are dreptul la ultimile 2 saptamani din luna iulie.Acum fetita a mai stat la el si in afara programului.Cand suna si voia sa o ia la el am fost de acord.Acum in vacanta de vara fetita vrea sa mearga la bunicii(parintii mei)aflandu se la o distanta de 200 de km.eate obligatoriu ca la 2 saptamani sa o aduc inapoi sa o ia el ?ar fi o cheltuiala mare pentru mine.Anul trecut am lasat o o luna.si m am trezit cu plangere la politie cum ca nu l las sa si vada copilul si el stia ca fetita e la parintii mei.Acum mai nou i am zis ca vreau sa ma mut in alta localitate.A zis ca mo deschide proces sa mi ia fata ca nu am voie sa parasesc localitatea.Chiar depind toata viata de acest oras?fiindca el locuieste aici?ar putea sa mi ia copilil prin proces?doar ca as vrea sa ma mut in alta localitate?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 21:17, 28 Iunie 2018
Programul de week end-uri alternative e valabil pe perioada anului scolar, programul de vacanta e valabil pe perioada vacantelor. Asa a si fost cerut! Incercati sa inregistrati discret ce spune copilul cand se intoarce de la program.
Programul de week end-uri alternative e valabil pe perioada anului scolar,

Scrie undeva ca in perioada vacantei mari inceteaza week-end-urile alternative sau ca acestea sunt strict in timpul anului scolar? Ca daca da atunci aveti dreptate, altfel nu e logic. Sunt parinti care in toata vacanta de vara au doar 2 saptamani program de vizita, asta presupune ca doua luni si jumatate sa nu aiba dreptul deloc sa isi vada copilul?
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
When, utilizator
E chiar foarte logic! Sunt doua categorii de program: in vacanta si in afara vacantei! Or fi parinti care au doar 2 saptamani de vacanta asa cum sunt si parinti care au o luna jumate de vacanta sau o perioada mai lunga fragmentata in doua calupuri. Ce inseamna asta? ca parintele la care locuieste copilul nu mai poate pleca cu acesta, sa zicem, tot o luna sau o luna jumatate, pentru ca n-ar respecta week end-urile? Abia asta nu e logic!
Sa luam exemplu pensia in natura. Exista hotarari in care se stabileste un cuantum pe luna, si in vacante in natura, avand in vedere ca copilul stat cate o perioada de timp mai lunga la celalalt parinte. Ce intelegem din asta, ca in vacanta tatal plateste si pensia si ofera si in natura?
Dar cel mai simplu, fara nevoia de a trece saptamani la randul, e sa citim hotararea. Ce scrie in hotararea cu referire la vacante? Scrie ca pe langa week end-uri are si 2 saptamani? Nu, nu scrie. Pai daca nu scrie, NU e! si aici se termina discutiile!
Sunt doua categorii de program: in vacanta si in afara vacantei!

Da? In ce lege e trecut asa ceva? Intreb ca sa informez si eu mai departe.
Ce inseamna asta? ca parintele la care locuieste copilul nu mai poate pleca cu acesta, sa zicem, tot o luna sau o luna jumatate, pentru ca n-ar respecta week end-urile?

Cam cati parinti din campul muncii cu 21 de cile de concediu pot pleca cate o luna si jumatate sau o luna doar vara? Va invidiez ca va invartiti prin asa cercuri selecte.
Si daca ne referim la muritorii de rand, acestia isi pot lua concediu care sa prinda week-endul in care e copilul la ei.
Scrie ca pe langa week end-uri are si 2 saptamani? Nu, nu scrie. Pai daca nu scrie, NU e! si aici se termina discutiile

exact, sa citim hotararea, de acord. Scrie in hotarare ca exista doua programe de vizita? Nu. Scrie in hotarare ca in perioada vacantei se sisteaza programul de week-end? Nu. atunci, ca sa va citez
Pai daca nu scrie, NU e! si aici se termina discutiile!
Da, scrie! Scrie un program pe perioada scolii si un altul pentru toate celelate vacante. Ca sa va fie mai limpede, nu ca nu v-ar fi, puteti lua ca reper exemplele de tipul: in anii pari Pastele cu parintele nerezident. Scrie ca in anii impari cu cel rezident? Nu! Dar ne ajuta mintea sa intelegem, ca in cei impari cu parintele rezident, sau nu? Dar daca in anii impari, cand copilul e,pe cale de consecinta, la rezident Pastele cade in al treilea week end, ce se intampla, ramane la rezident sau pleaca la nerezident ca e al 3 lea wk-end? Desigur ca ramane la rezident, deoarece ptr vacanta de Paste s-a stabilit un program distinct, ca si pentru vacanta de Craciun, ca si pentru cea de vara.
Repet, exista doua tipuri de program, pentru perioadele de vacanta si in afara lor.
Prin urmare, daca tatal are in vacanta 2 saptamani asta e programul lui de vacanta!
NU scrie in hotarare ca pe langa wk are si 2 sapt.
NU scrie, NU are!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)