avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate părintească exercitată în comun. Își ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui?

Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 seara pana duminica la 18:00.in vacanta de vara are dreptul la ultimile 2 saptamani din luna iulie.Acum fetita a mai stat la el si in afara programului.Cand suna si voia sa o ia la el am fost de acord.Acum in vacanta de vara fetita vrea sa mearga la bunicii(parintii mei)aflandu se la o distanta de 200 de km.eate obligatoriu ca la 2 saptamani sa o aduc inapoi sa o ia el ?ar fi o cheltuiala mare pentru mine.Anul trecut am lasat o o luna.si m am trezit cu plangere la politie cum ca nu l las sa si vada copilul si el stia ca fetita e la parintii mei.Acum mai nou i am zis ca vreau sa ma mut in alta localitate.A zis ca mo deschide proces sa mi ia fata ca nu am voie sa parasesc localitatea.Chiar depind toata viata de acest oras?fiindca el locuieste aici?ar putea sa mi ia copilil prin proces?doar ca as vrea sa ma mut in alta localitate?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 21:17, 28 Iunie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca gresiti.Domnul are 2 wekenduri plus in vacanta 2 saptamani.Nu inseamna ca in vacanta se anuleaza wekenduri.Daca ar di fost asa se spunea, 2 wekenduri pe luna iar in vacanta doar 2 saptamani si wek se anuleaza.Sentinta probabil spune astfel, program de relatii personele de vjneri de la 18 pana duminica la 18 2 wek pe luna plus in vacanta 2 saptamani din ea.In cele doua saptamani nu se anuleaza celw doua wek din luna respectiva
NU scrie, NU are!

Nu scrie ca se intrerupe deci are.
In absolut toate vacantele, daca nu e scris in mod special ca programul de week-end-uri se intrerupe, nerezidentul are pe langa programul de week-end-uri si acele saptamani descrise in sentinta.
Daca sfatuiti userul sa faca altfel va afla pe propria piele prin plangeri la politie si plata penalizari ca de fapt sunteti in eroare si ati sfatuit-o gresit.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde foarte mult de cum este scrisa hotararea. De exemplu, cineva ar fi insinuat ca daca tatal are ziua de Craciun in vacanta de iarna nu ar mai avea si weekendurile pare/impare, ceea ce este absurd, dar cand scopul e ca minorul sa stea cat mai putin cu celalalt parinte, interpretam cum vrem hotararile.
@when, pana la urma nu conteaza consecintele plangerilor, ci faptul ca printr-o interpretare a unora de pe forum copilul ajunge sa-si vada unul din parinti mult mai putin decat ar avea dreptul.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
againstPAS, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ce facem daca copilul, care are dreptul sa-si vada parintele, nu vrea? I-l bagam pe gat si ii transformam dreptul in obligatie? Il "dam cu capul de pereti" pana isi exercita dreptul? Pai hai sa va obligam si pe dvs sa va cumparati o vila, caci aveti dreptul, sa faceti cursuri de maseuza, caci si la asta aveti dreptul, sau sa va schimbati religia, caci si la asta va da legea dreptul! Sau sunt drepturi si drepturi, unele mai drepturi decat altele?
when, deoarece sustineti o absurditate, vad ca ocoliti raspunsul la intrebarea mea: daca intr-un an par, in care Pastele se petrece de copil cu rezidentul, Pastele coincide cu 1-ul wk end, in care are nerezidentul program, unei isi petrece copilul Pastele?
Exista un principiu, logic de altfel, nu prezumam ca avem drepturi nescrise, ci ne comportam in functie de cele recunoscute (scrise) prin hotarare! Scrie in vacanta 2 sapatamani? alea sunt, nici mai mult, nici mai putin!
Cat priveste amenintarea cu plangerile, poate doar la inceput de drum sa te mai sperie. In timp te prinzi ca plangerile sunt unica "contributie" a celuilalt parinte la cresterea copilului,asa ca ii dai mult, mult, foarte mult IGNORE!
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În toate discuţiile purtate, în interesul copilului, singurul de care nu se vorbeşte este tocmai copilul.
Fiecare situaţie e deosebită. Copilul se simte bine la părintele la care nu locuieşte? Păi să stea cât doreşte şi cât e dispus respectivul să se ocupe de el, programul stabilit de instanţă nici nu mai contează! Dacă copilul nu se simte bine în compania părintelui cu dreptul la vizită şi este forţat să meargă, atunci programul este împovărător pentru el, este traumatizant, în acest caz, ar trebui găsite modalităţi de interacţiune în care copilul să se simtă confortabil, deci să nu fie forţat să facă ceea ce nu vrea pe moment. Restul sunt poveşti.
Userul ar trebui să ceară lămurirea dispozitivului privind perioada vacanţelor, fiindcă, aşa cum s-a arătat mai sus, cu weekendurile din perioada vacanţelor, părintele la care locuieşte copilul este limitat la vacanţe scurte şi strict delimitate, asta în cazul în care cel cu dreptul nu este maleabil şi se împotriveşte compensării zilelor lipsă.
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)