avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Dupa parerea mea Robert are dreptate.

Insa se poate incredinta minorul tatalui in aceste conditii.Mai depinde si el ce conditii poate oferi, ce educatie, etc...
@Robert68 Simpla imprejurare ca majoritatea celor care lucreaza la DGASPC sunt asa nu inseamna nimic, nu inseamna ca nu trebuie incercate toate metodele legale.
Tulburarea de care vorbeam eu nu cred ca are de-a face cu patologia psihiatrica, nu cred ca se pune astfel problema, cred ca problema se pune daca le face bine sau rau copiilor ei, in rest e treaba ei ce face.
Cand e vorba de copii nu cred ca ne putem intreba: " Ce sanse reale avem? sau "Merita sa ne obosim daca tot n-avem sanse ?" Imbracam armura (cea impotriva zambetelor condescendente gen "vrea si asta sa schimbe lumea") incalecam pe armasarul alb (ala care te face sa fii remarcat ca fiind " cam deplasat" ) luam lancea (aia lunga), coboram viziera castii (ca sa nu vedem pe cei care zambesc ironic la chestiuni care pe un om normal il fac sa lacrimeze) si...
Eu racnesc (numai in gand): Smiara!
Oh, am uitat, Don Quijote era spaniol, nu roman. Si ce daca ? Eu sunt corcitura.
dixit
PS chestia cu ora 1 noaptea o probez cu orice, martori, poze, filmari, orice, o provoc pe cucoana la discutii si ii cant in struna ca sa o fac sa spuna ce si cum face, e vorba de niste copilasi.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Domnule avocat u.b.i.k., banuiesc ca va referiti strict la un proces de reincredintare a minorilor, nu la sesizarea catre DGASPC. Pentru ca la DGASPC nu merge cu martori, poze, filmari etc., pentru simplu fapt ca la ei se aplica politica strutului: nu consemneaza decat ce vor ei, regula generala este sa iasa bine, fara harmalaie, in fata sefilor lor.
La proces o fi altceva, dar mai nou am vazut ca judecatorii apeleaza si ei la anchetele si evaluarile penibile ale DGASPC, parca stiind ce incompetenta domneste acolo. Si se ajunge tot acolo: timpul trece, procesele se pierd cu succes, copiii sunt afectati ireversibil iar autoritatile arunca pisica de colo-colo, considerand ca tot mama este de vina daca se intampla ceva.
Poate ca incompetenta primarilor presupune incompetenta directorilor DGASPC (vezi cazul DGASPC Goagal, unde e un dezastru total, nepotismul este in floare). Nici la sectorul 3 nu mi-e rusine, si acolo este dezastru. Oare degeaba stau in scaune directorii DGASPC de la aceste sectoare, incepand din anul 2000 si pana in prezent?
Intr-adevar, nu trebuie sa ne intrebam daca avem sanse cand e vorba de copiii nostri, ci trebuie sa imbracam armura si sa luptam, pentru ei, cu incompetenta si nepasarea autoritatilor si justitiei. Dar intrebarea este: exista cineva care poate castiga in fata lor? Incompetentii provoaca o lupta de uzura pana cand esti pus in situatia sa cedezi. Asta este tactica lor, vorba reclamei la "tipic romanesc". Noi nu trebuie decat sa gasim bresele in aceasta tactica a lor, si oamenii dispusi sa lupte cu ei.
Problema este ca nu iti da voie instanta sa lupti.Se cam judeca fara a se judeca in aceste procese...instantele nu prea au chef de probe...
Asa o fi, ca iti da, ca nu-ti da... cert e ca unii care se plang ca nu se face si nu se drege... chiar nu fac si nu dreg.
Si nici nu stiu ce poate face si ce poate drege DGASPC... nici ca nu prea face anchete sociale, nici ca poate fi influientata cu inscrisuri... Spunea cineva mai sus ca nu se pot depune inscrisuri, unde scrie? Am depus inscrisuri, fotografii la DGASPC... cand a fost nevoie.
Si au depus si altii.
Am vazut investigatie facuta la cererea unui tata, fara insistente, fara argumentari... pai asa nu, asa nu se obtine! Trebuie sa stim ce face cladirea aia, cu ce se mananca, cum gandeste functionarul care se ocupa de caz, la ce e sensibil si, mai ales, sa stie ca eu nu vreau sa fiu o problema pentru el!
Copilul poate fi audiat de psiholog, singur, indiferent de varsta, in mod repetat; poate face si o terapie acolo, lunguta... caz in care nu se poate sa nu se afle ca merge la biserica noptile...
La fel stiu si educatorii copilului, colegii de clasa... dupa caz si situatie!

Eu nu as blama celalalt parinte daca as vrea copilul incredintat, caci atunci instante e normal sa nu aprecieze pe parintele care arunca cu noroi in celalalt. Asa cum sunt, ei sunt impreuna parintii acelui copil si trebuie sa colaboreze, asa incat daca unul e atat de razboinic incat sa arunce cu acuzatii spre celalalt, va pierde startul.

As arata ca celalalt parinte e bun, i-as spune cateva calitati, ca isi iubeste etc. apreciaza copilul... DAR, din pacate, acestui copil i-ar fi mai putin bine cu acel parinte.
Pentru ca... sufera adormind in strane, ca este in crestere si nu e normal sa fie privat de calciu si alte elemente esentiale cresterii (ceva analize? sau o recomandare de dieta sanatoasa pentru copii de varsta respectiva sau alte opinii despre ce poate determina lipsa de lapte/branza in dieta unui copil), ca nu e normal sa fie privat de somn, ca e singurul copil din biserica la ora aia...
Ba as obtine de la preot o declaratie, ca sa nu-l chem in instanta... De cate ori vine cu pruncii, ce fac pruncii in timpul slujbei, mai sunt alti copii, i se pare normal... din astea!
As merge la Maslul ala sa vad cu ochii mei de parinte responsabil cati copii mai sunt in biserica, ce spune comunitatea despre asta, ce ar spune educatoarea copilului de o astfel de atitudine etc.

Sunt atatea ce se pot face fara sa te lase instanta...

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)