avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
u.b.i.k. a scris:

avocat Claudiu Lascoschi a scris:

Apoi, daca tatal va castiga incredintarea si se va ajunge la o hotarare judecatoreasca, aceasta nu se va putea executa daca mama minorului va avea si ea angajat avocat un avocat corespunzator care sa stie ce are de facut.

Multumim pentru incurajari insa art. 307 Cod pen este inca in vigoare si uneori se mai si aplica.

U.B.I.K. daca crezi ca poti smulge copilul din bratele unei mame cu ajutorul unei executor judecatoresc, eu imi rezerv dreptul de a nu crede asa ceva...
Eu spuneam ca legea nu prea are treaba in astfel de procese...si stiu ce spun.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

u.b.i.k. a scris:

avocat Claudiu Lascoschi a scris:

Apoi, daca tatal va castiga incredintarea si se va ajunge la o hotarare judecatoreasca, aceasta nu se va putea executa daca mama minorului va avea si ea angajat avocat un avocat corespunzator care sa stie ce are de facut.

Multumim pentru incurajari insa art. 307 Cod pen este inca in vigoare si uneori se mai si aplica.

U.B.I.K. daca crezi ca poti smulge copilul din bratele unei mame cu ajutorul unei executor judecatoresc, eu imi rezerv dreptul de a nu crede asa ceva...
Eu spuneam ca legea nu prea are treaba in astfel de procese...si stiu ce spun.

avocat Claudiu Lascoschi

Scena aceasta in care capcaunul U.B.I.K. smulge copilul din bratele mamei sale folosind un odios executor (brrrrrr ce denumire sumbra mai are si profesia asta). Adica ar trebui sa inteleg ca daca mama nu doreste sa execute hotararea judecatoreasca nu ai ce sa-i faci. Ei bine eu asta nu pot sa inteleg, probabil pentru ca am un handicap ori ceva asemanator. In alta ordine de idei cred ca ne pierdem in discutii sterile. Poate ne mai da de stire doamna Fodor despre ce se intampla.
Doamna Fodor, imi cer scuze ca insist, dar daca preotul/preotii sunt atat de indoctrinati de ideile lor religioase incat li se pare normal sa chinuie copiii treji noaptea, cu slujbe, e cu atat mai bine!
Chemati unul indtre ei in instanta! Am avut caz in care numai interogatoriul uneia dintre parti a dat la iveala incapatanarea, lipsa de interes fata de interesul copilului, ingustimea viziunii m-a ajutat enorm!
Se uita completul de judecata marcat, in timop ce eu, avocatul advers, care ar fi trebuit sa cer raspunsuri scurte sau macar la obiect, solicitam instantei sa consemneze raspunsurile in intregime.
La o astfel de indoctrinare, daca reiese in instanta, as spune "Doamne ajuta!" Si nu mi-s tocmai religioasa eu! :))
Ba daca mai reiese cat de cat dependenta mamei de aceste sfaturi preotesti, dar m-as mai duce si la un psiholog cu interogatoriul din care sa reiasa atitudinea mamei, asa incat sa scrie ala pe o foita ce ar putea produce o astfel de gandire asupra educatiei unui copil...

Cum spunea si Adalbert, solutii sunt multe, ne adaptam la situatie... dar sa nu ne inarmam decat in functie de inamic: daca sta aproape, rachetele cu raza lunga sunt inutile, nu? Deci: vedem primii pasi ai celuilalt si apoi ne inarmam.

Tineti-ne la curent, mai dam pareri!

Claudiu, eu am vazut astfel de executari, ce ti se pare ca nu se poate face? Cu politie si tot... nu a fost netraumatizant pentru copii, evident, insa nu cred ca nu se poate executa o astfel de hotarare. Si chiar nu e capat de lume.
Ba chiar poate fi acuzat acel parinte de diverse chestii penale... si ma gandesc la 230 CP mai degraba.
Va rog sa ma credeti ca nu pot dormi noaptea. Pe 8 martie (ce sumbru, chiar de ziua mamei!) va fi termen la procesul in cauza. Si atat avocatul, cat si tatal, se pregatesc... Si discutam, intorcand problema pe toate fetele.
Acum, eu imi amintesc ce a zis Cioran, parca: "Secolul XX va fi religios sau nu va fi..." Mama respectiva isi iubeste copiii, e adevarat, in felul ei. In astfel de procese, primeaza interesul minorului. Deci niste adulti, STRAINI fata de minor, vor hotara soarta acestuia. (Doamne, unde sunt cauzele mele impersonale, cu litigii comerciale ?!? Cine m-a pus sa ma amestec?) Si ce realitate cruuda a redat antr !
Daca tatal in cauza (e tanar inca, in jur de 40) se recasatoreste? Va schimba acest lucru pozitia si judecata instantelor fata de "interesul minorilor"? Dupa mine, o consiliere psihologica ar fi adus familia respectiva pe fagasul normal. Dar mama a refuzat cu vehementa sa participe la respectiva consiliere, initiata de tatal minorilor. Am discutat cu avocatul toate opiniile postate aici pe forum. Daca mai aveti idei, va rog sa le postati. Si ma rog sa nu gresesc in privinta minorilor... care o fi, oare, interesul lor? Cum ar putea fi protejati de propriii parinti, care ii iubesc, fiecare in felul lui?
Pai daca e atat de vehementa impotriva psihologului, de ce nu o duceti la psiholog? Numai asa, ca sa se vada ca nu merge, ca nu intreprinde nimic din ce i-ar putea ajuta pe copii, numai ce ii place, convine ei...

Repet: DGASPC nu face anchete sociale decat in cazuri extreme (la sesizari despre conditii mizere etc.), ei fac rapoarte psihologice, studii de caz etc.
Pe mine m-au ajutat aceste rapoarte in numeroase randuri, chiar facute la cererea partii adverse care apoi i-a acuzat pe toti functionarii de coruptie (inclusiv pe mine, pe jude, pe psihologii Directiei)...
Evident, m-a ajutat enorm.
Ideea centrala e sa ii aratati instantei adevarata arama a doamnei... o notificati pe doamna si-i souneti ca nu a dorit consiliere de buna voie pentru toata familia, asa incat dupa cum considerati periculos ca minorii sa fie indoctrinati religios, veti sesiza autoritati in domeniu care au abilitatea de a analiza minorii pentru a vedea daca e ok sa mearga ei noptile la manastiri... daca ei spun ca e ok, asta e!

Asa mama se va pregati de respingere (daca e atat de vehementa), dv. faceti o solicitare catre institutie in care va aratati decemt temerile ca acesti minori sa fie pusi sa posteasca, sa duca o viata de asceti care va temeti ca le poate impieta cresterea fizica si mai ales cea psihica, asa incat solicitati ajutor psihologic pentru minori.
Aratati ca aveti un dosar pe rol cu nr. x in care este foarte probabil ca instanta sa considere de mare ajutor parerea neutra Directiei, avand in vedere ca dv., cei doi parinti, sunteti emotional implicati.
Aceasta poate sa accelereze convocarile.
In instanta depuneti o copie a sesizarii catre Directie si solicitati la probe raportul intocmit de acestia.
Repet: nu e vorba de ancheta sociala!
Daca insa considerati ca este reprezentativ si locul unde traiesc minorii, puteti solicita acest lucru suplimentar (daca exista locuri de rugaciune acasa, lumanari etc.).
Nu este marea cu sarea, insa e un punct de plecare.
Nu vad sa influienteze casatoria tatalui in vreun fel, dar depinde de lumina in care e pusa de partea adversa.

Indicat ar fi sa discutati cu minorii, tatal ii poate vedea acum?
Cati ani au minorii?
Prima problema apare cand nu credem in sistem; daca plecam cu ideea ca sistemul nu poate face nimic pentru noi, nu prea are rost sa incercam. Important e sa credem in cauza noastra, sa credem ca exista oameni care isi fac datoria si ca putem obtine ceea ce ne dorim, chiar daca facem efort pentru asta.
Daca vom crede ca nu avem sanse, atnci avem tendinta sa ne multumim cu primul raspuns partial primit sau, si mai rau, sa insistam cu idei care nu au ce cauta in acel sistem.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)