avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat în timpul căsniciei un apartament prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat în timpul căsniciei un apartament prin Prima casă, din care fostul soț m-a dat afară. Mă poate forța legea să îi cedez partea mea?

Buna seara sunt divortata de 1 an si am un copil minor in intretinere.in timpul casatoriei am luat un apartament prima casa si am locuit doar un an impreuna cu fostul sot si copilul( pe atunci eram in concediu crestere copil aveam doar 600 lei indemnizatie) nu am putut contribui foarte mult la rata la banca ca nu aveam bani suficienti. Dupa un timp au aparut certurile de la neajunsuri si a urmat sa ma dea afara din apartament pt ca nu contribuiam la plata ratei, in fine.Mentionez ca eu sunt coproprietar in acte iar fostul este proprietar, acum vrea sa deschida partaj pt a ma scoate din acte, sau imi zice sa ii dau semnatura la notar pt o mica suma de bani adica jumate din ratele platie timp de un an
Întrebarea mea este: ma poate forta legea sa ii cedez partea in favoarea lui?Mi-am dorit f mult acel apartament...iar bani ca sa il despagubesc nu am, dar nu cred ca ar dori sa imi cedeze partea.
Ce ma sfatuiti sa fac?Voi avea de pierdut la un eventual proces in tribunal?
De când am plecat din apartament el locuieste singur si plateste ratele la banca, eu nu am acces in apartament...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihai Luca , utilizator 17:43, 16 Februarie 2023
IN loc sa o ajutati o aruncati la avocat, consultatie, proces onorariu?Isi permite 3-4000 ron onorariu? isi permite sa plateasca sotului 50% din rata care au platit o impreuna x luni? isi permite sa achite 100% rata cate luni a platit sotul singur? Isi permite sa duca mai departe ratele singura.
Sa puna pe hartie 500 ron 14 luni impreuna, fac 7000 lei, apoi 28 luni x 100 ron cat a platit sotul singur 2800 ron ron, onorariu 3000 ron, apoi inca 20 ani x 1000 ron luna.

Si repet nu e propretara contractului, sotul va spune ii dau 50% din ratele pe care le-am platit impreuna ( asta in cazul in care va spune eu castigam 3000 ron si ea 600 ron si aveam un copil impreuna) si la revedere.Si daca ar avea toti banii astia trebuie sa vrea el sa dea catre ea apartamentul
Atat timp cat el deja achitat si achita singur...0 sperante
Eu nu vreau decat sa nu i dati sperante si sanse 1%

Intelegi ca in acte este copropietara in devalmasie sau nu.Face un credit si merge la imparteala 50% .Poti sa ai astazi o situatie precara si miine sa faci fata cheltuielilor.Si daca gaseste resurse finaciare zboara de nu se vede tinind cont si de interesele copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce interes aveti cu atitea reveniri ? V-ati propus sa o descurajati ca devin obositoare interventiile dvs.
Ce interes aveti cu atitea reveniri ? V-ati propus sa o descurajati ca devin obositoare interventiile dvs.

Adevarul e ca sansele sunt minime, spre 0.
Ce sens are sa o incurajati sa intre intr-o situatie din care nu poate sa iasa invingatoare?
Din contra, daca are posibilitatea sa ia credit, poate folosi banii pe care da, are sanse sa ii primeasca de la fostul sot sa dea un avans si sa aiba o casa a ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alina 05-07, chiar dacă sunteţi coproprietar, adevărul este că fostul dvs. soţ este corect în privinţa despăgubirii dvs. cu 50% din ratele plătite în timpul convieţuirii. În plus, evitaţi un proces costisitor de partaj, în urma căruia veţi obţine cel mult acelaşi rezultat, dar veţi plăti cheltuieli de judecată , experţi, avocat şi partea dvs. se epuizează cu aceste cheltuieli.
Dvs. aveţi posibilitatea ca, primind partea dvs. din proprietate în schimbul renunţării la cota parte, să obţineţi un credit de la bancă pentru achiziţionarea altei case la preţul pieţei sau să locuiţi în chirie.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara = rata la apartament ADANNA ADANNA Buna ziua, Sotul meu a plecat de acasa in urma cu 1 an si doua luni...Cererea de divort a fost introdusa in noiembrie, iar divortul s-a pronuntat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj cu credit ipotecar shoricica shoricica buna ziua, pe scurt, cazul meu este urmatorul: am divortat, suntem acum in partaj. a existat o masa de bunuri active si libere de sarcini si un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)