Buna seara sunt divortata de 1 an si am un copil minor in intretinere.in timpul casatoriei am luat un apartament prima casa si am locuit doar un an impreuna cu fostul sot si copilul( pe atunci eram in concediu crestere copil aveam doar 600 lei indemnizatie) nu am putut contribui foarte mult la rata la banca ca nu aveam bani suficienti. Dupa un timp au aparut certurile de la neajunsuri si a urmat sa ma dea afara din apartament pt ca nu contribuiam la plata ratei, in fine.Mentionez ca eu sunt coproprietar in acte iar fostul este proprietar, acum vrea sa deschida partaj pt a ma scoate din acte, sau imi zice sa ii dau semnatura la notar pt o mica suma de bani adica jumate din ratele platie timp de un an
Întrebarea mea este: ma poate forta legea sa ii cedez partea in favoarea lui?Mi-am dorit f mult acel apartament...iar bani ca sa il despagubesc nu am, dar nu cred ca ar dori sa imi cedeze partea.
Ce ma sfatuiti sa fac?Voi avea de pierdut la un eventual proces in tribunal?
De când am plecat din apartament el locuieste singur si plateste ratele la banca, eu nu am acces in apartament...
Buna seara, va multumesc foarte mult pt toate raspunsurile. Mi-au fost de ajutor ca am aflat diferite pareri, dar ma voi duce sa consult un avocat in particular. Ideea e ca nu eu doresc deschiderea partajului ci fostul sot, cu alte cuvinte vrea sa ne scoata definitiv din viata lui. Legea din Romania nu prea apara deloc mama si copilul,
E adevarat ca aveam doar 600 lei apoi a urmat marirea indemnizatiei la 1200 lei dar eu deja fusesem alungata din apartament, deci nu am contribuit la plata ratei bancare dar aveam grija de copil si cred ca nu puteam sa aduc alte venituri pe perioada concediului maternal. Nu era vina mea pana la urma ca am atatia bani. Când am facut creditul stia ca voi avea indemnizatia mica cat voi sta in concediu maternal, dar dupa un timp s-a schimbat....Eu as fi vrut sa plateasca el in continuare rata ca oricum nu il deranja nimeni, si sa ii fi ramas fetei dupa moartea noastra . Dar daca el va deveni proprietar poate face ce doreste cu apartamentul, fara sa mai mosteneasca copilul
.Deci eu nu ma pot opune in niciun fel cu scoaterea mea di indiviziune,?adica daca pur si simplu refuz sa ii cedez cota mea parte ma va obliga instanta?
Multumesc inca o data pt raspunsuri.
Da instanta il va obliga sa va achite 50% din ratele platite cate luni ati fost impreuna si el va deveni proprietar adica sa plateasca mai departe ratele.
Doamnă, e de preferat să achiesaţi la cererea lui, dacă ajungeţi în instanţă, fiindcă nici instanţa nu-l poate obliga să vă dea mai mult şi, dacă pierdeţi, plătiţi şi cheltuieli de judecată, adică avocaţii lui şi experţii, dacă e cazul.Cel mai bine este să vă înţelegeţi, să vă luaţi partea şi să consemnaţi înţelegerea la notar. Lăsaţi fata şi moştenirea, dvs. trăiţi-vă propria viaţă, fata are viaţa ei .
Bună ziua,
Ne puteți spune cum s-a terminat pana la urma? Și eu o sa fiu parat în cazul unui proces de partaj, fosta mea soție a plecat de bunăvoie din locuință și eu i-am propus sa ii achit jumătate din suma dusa la banca, dar nu a fost deacord, ea vrea sa vindem apartamentul, sa achitam creditul și sa împărțim banii, zice ca obține mai mulți bani asa. Apartamentul a fost cumpărat în urma cu 5 ani și valoarea i-a crescut
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)