Hamarsold300 a scris:
Legea le da dreptul, dar in multe situatii din cauza ca acei copii nu au fost crescuti si de celalalt parinte, li se face scarba si nu mai fac succesiunea. Mie mi se pare mai corect regimul separatiei de bunuri. Asa o fata saraca se marita cu mine, sta in palatul meu, nu contribuie cu nimic, si dupa ce mor eu , ea mosteneste casa mea. Adica eu sa o tin in puf, si ea sa nu contribuie cu nimic? Si dupa ce mor, sa-i mai revina si 1/4 din casa mea ? Mai bin ar reveni copiilor. Sunt multi veri care nici nu vorbesc intre ei, sau de exemplu sora bunicii nu vorbeste deloc cu mine. Dupa ce mor eu, de ce sa-i revina sorei bunicii casa mea? ( Eu dau un exemplu acum). Pai mai bine sa-i revina statului decat unei rude care nu ma iubeste .
Daca li se face scarba, sa ia o lamaie. Sau sa nu faca nimic, nu cumva sa le vina si mai rau.
Pai...nu va insurati cu o fata saraca. Insurati-va cu una bogata.
Da poate cadeti la pat si ea are grija de dvs si va schimba pampersul. Sau va calca camasile, va face de mancare, va poarta copiii, ii creste, face curat in casa si traiti cu ea niste zeci de ani. Nu vi se pare normal ca persoana cu care v-ati petrecut viata sa mosteneasca o cota?
Daca nu, inseamna ca aveti o viziune total gresita despre o casnicie.