avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte apartamentul intre surori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte apartamentul intre surori?

Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A si partea lui B. Apoi fiecare parte se imparte intre cele doua fete?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Hamarsold300 a scris:

Da, raluk dar trebuie facuta si succesiunea, si din pacate nu notarii fac grila, si alti oameni, si de exemplu la 1 ha de teren intravilan de la tara au scris in grila ca este 50000 de lei, si eu de abia am reusit sa obtin pe 2,1502 ha , 40000 de lei. ( Am vandut sub grila notariala, ca sa nu mai spun ca pe acel teren se afla o casa de 426 mp inalta de 12 m , o moara de 650 mp care avea peste 12 m inaltime , o magazie de 203 mp, , inalta de 4 mp. ) Cei care fac grilele in cazul meu au supraevaluat valoarea terenului, nu au tinut cont de preturile mizerabile cu care se vinde ha de teren intravilan la tara. E adevarat ca putin oameni detin 2,1502 de teren intravilan la tara, dar pretul e foarte mic in comuna aia. Ca sa nu mai spun ca un ha de teren intravilan se vinde acolo cu 4000 de lei, iar in grila notariala scrie ca costa 5000 de lei. Astfel ca vanzatorul va plati autentificarea actului la 5000 de lei, nu la 4000 de lei cat imi da mie , cumparatorul.

Onorariul notarial il plateste cumparatorul.
Ca el dobandeste, sunt actele lui.
Sunteti intr-o grava eroare. Pe dvs, vanzator nu va afecteaza cu nimic evaluarea notariala.

Hamarsold300 a scris:

Da fireste, prima data , bunicul meu , tatal meu si unchiul meu au facut succesiunea dupa sora bunicului. Apoi dupa ce a murit bunicul meu, tatal meu , unchiul meu si bunica mea au facut succesiunea dupa bunicul meu. Dupa ce a murit bunica mea, tatal meu si unchiul meu au facut succesiunea dupa bunica mea. E fireste sa fie asa , nu ?

Nu stiu..dvs stiti ordinea deceslor.
Numai ca va contraziceti singur. Ati afirmat pana acum ca locuina a fost a ambilor parinti, dobandita de amandoi.
Dupa ce v-ati lamurit cum e treaba cu jumatatile, ati spus ca de fapt e a lu tata.
Legea le da dreptul, dar in multe situatii din cauza ca acei copii nu au fost crescuti si de celalalt parinte, li se face scarba si nu mai fac succesiunea dupa acel parinte. ( Ba nici nu mai stiu ce bunuri a mai acumulat intre timp acel parinte , daca stau separati zeci de ani, cateodata se si cearta sotiile intre ele, sau copiii din prima casatorie cu cei din a doua casatorie ) . Mie mi se pare mai corect regimul separatiei de bunuri. Asa o fata saraca se marita cu mine, sta in palatul meu, nu contribuie cu nimic, si dupa ce mor eu , ea mosteneste casa mea. Adica eu sa o tin in puf, si ea sa nu contribuie cu nimic? Si dupa ce mor, sa-i mai revina si 1/4 din casa mea ? Mai bine ar reveni copiilor. Sunt multi veri care nici nu vorbesc intre ei, sau de exemplu sora bunicii nu vorbeste deloc cu mine. Dupa ce mor eu, de ce sa-i revina sorei bunicii casa mea? ( Eu dau un exemplu acum). Pai mai bine sa-i revina statului decat unei rude care nu ma iubeste .
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
E nu, eu nu platesc impozitul, daca bunul costa mai mult de 450000 lei, se plateste pentru diferenta 3 %. Raluk 0207 tu stii asta, pentru ca eu cred ca esti notarita,. Esti notarita, asa este ?

Hamarsold300 a scris:

Legea le da dreptul, dar in multe situatii din cauza ca acei copii nu au fost crescuti si de celalalt parinte, li se face scarba si nu mai fac succesiunea. Mie mi se pare mai corect regimul separatiei de bunuri. Asa o fata saraca se marita cu mine, sta in palatul meu, nu contribuie cu nimic, si dupa ce mor eu , ea mosteneste casa mea. Adica eu sa o tin in puf, si ea sa nu contribuie cu nimic? Si dupa ce mor, sa-i mai revina si 1/4 din casa mea ? Mai bin ar reveni copiilor. Sunt multi veri care nici nu vorbesc intre ei, sau de exemplu sora bunicii nu vorbeste deloc cu mine. Dupa ce mor eu, de ce sa-i revina sorei bunicii casa mea? ( Eu dau un exemplu acum). Pai mai bine sa-i revina statului decat unei rude care nu ma iubeste .

Daca li se face scarba, sa ia o lamaie. Sau sa nu faca nimic, nu cumva sa le vina si mai rau.
Pai...nu va insurati cu o fata saraca. Insurati-va cu una bogata.
Da poate cadeti la pat si ea are grija de dvs si va schimba pampersul. Sau va calca camasile, va face de mancare, va poarta copiii, ii creste, face curat in casa si traiti cu ea niste zeci de ani. Nu vi se pare normal ca persoana cu care v-ati petrecut viata sa mosteneasca o cota?
Daca nu, inseamna ca aveti o viziune total gresita despre o casnicie.

Alte discuții în legătură

Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea .... monica g.f. monica g.f. Buna seara , Dupa moartea tatalui meu ,mama mea s-a recasatorit ,iar cel de al doilea sot al mamei avea 2 copii din prima lui casatorie .Mama s-a mutat la el ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)