Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A si partea lui B. Apoi fiecare parte se imparte intre cele doua fete?
Dumneavoastra scrieti ca trebuie sa platim 1456 lei, dar notarul a facut altfel decat dumneavostra. A zis ca valoarea apartamentului este 102000 lei. Dar apoi a zis ca mama are jumatate din apartament adica 51000 lei, si tata are jumatate de apartament adica 51000 lei. A zis ca pentru ca suntem doua surori partea mamei de 51000 de lei se imparte in doua si mie imi revine 25500 lei pentru care trebuie sa platesc 506,40 lei, iar sorei mele 25500 lei pentru care trebuie sa plateasca 506,40 lei. A zis ca pentru ca suntem doua surori partea tatalui de 51000 de lei se imparte in doua si mie imi revine 25500 lei pentru care trebuie sa platesc 506,40 lei, iar sorei mele 25500 lei pentru care trebuie sa platesca 506,40 lei. Deci notarul a impartit acele jumatati de 51000 lei in doua, pentru ca suntem doua surori. A facut bine notarul sau nu ? Deci ar trebui sa platim 506,04lei x 4= 2024,16 lei. A FACUT BINE NOTARUL SAU NU ? PENTRU CA A ZIS CA FIECARE DINTRE PARINTI DETINE JUMATATE DIN APARTAMENT, FIECARE JUMATATE DIN APARTAMENT SE IMPARTE LA CELE DOUA FETE. VAD CA DUMNEAVOASTRA NU ATI MAI IMPARTIT VALOAREA FIECAREI JUMATATI LA CELE DOUA FETE. DUMNEAVOASTRA IMPARTITI LA VALOAREA APARTAMENTULUI, NU LA COTE, NU STIU DE CE ALTI NOTARI IMPART LA COTE. CUM ESTE CORECT ?
Taxele notariale se calculeaza la valoarea masei succesorale (51.000 lei), nu la cota care revine fiecarui mostenitor.
Potrivit art.22 din Ordinul nr. 46/C din 6 ianuarie 2011 pentru aprobarea
Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile
prestate de notarii publici
"(1)În cadrul procedurii succesorale, onorariile pentru eliberarea certificatului de
moştenitor se stabilesc pe certificat de moştenitor, indiferent de numărul
moştenitorilor, ţinând seama de tranşele valorice, de categoriile de servicii şi
proceduri, şi au în vedere, prin calcul distinct, valoarea fiecărei mase
succesorale, precum şi gradul de rudenie al moştenitorilor cu defunctul.
(2)Onorariile astfel stabilite se vor aplica numai pentru moştenitorii legali ai
defunctului"
Succesiunea ....
monica g.f.
Buna seara ,
Dupa moartea tatalui meu ,mama mea s-a recasatorit ,iar cel de al doilea sot al mamei avea 2 copii din prima lui casatorie .Mama s-a mutat la el ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare??
gabytza26
Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)