Hamarsold300 a scris:
Acum daca o sotie sta cu un barbat si ea nu contribuie cu nimic, nici macar sa plateasca gazele, curentul , etc, casa ii revine si ei. Mie nu mi se pare corect. Ar trebui sa revina doar copiilor. De obicei parintii când se despart ( nu e cazul meu), copiii raman la un parinte, apoi când moare celalalt parinte ( la care copiii nu au stat) , copiii nu mai fac succesiunea dupa acel parinte., decat in rare cazuri . , si casa ajunge la stat, daca acel sot nu se recasatoreste si nu are copii cu ce-a dea doua sotie. Nu mi se pare corect.
Ba este foarte corect.
1. Art. 326 din Codul civil
Munca în gospodărie
Munca oricăruia dintre soţi în gospodărie şi pentru creşterea copiilor reprezintă o contribuţie la cheltuielile căsătoriei.
2. Art. 341 din Codul civil
Veniturile din muncă şi cele asimilate acestora
Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală
sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.
3. Art. 339 din Codul civil
Bunurile comune
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.
4. Divortul parintilor si faptul ca un copil sta separat de un parinte, nu are avsolut nici o legatura cu vocatia succesorala.
Copilul isi mosteneste ambii parinti, indiferent cu cine a domiciliat.
Nu mai dezbat succesiunea dupa parintele separat? Cine a zis?