avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte apartamentul intre surori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte apartamentul intre surori?

Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A si partea lui B. Apoi fiecare parte se imparte intre cele doua fete?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Hamarsold300 a scris:

Nu stiu raluk0207 , ca notarii profita de faptul ca oamenii mor, si ca strang avere in timpul vietii, si noi urmasii platim taxa aia de succesiune ( sau cum se numeste ea) , uneori in grila este pusa o valoare mai mare, decat as putea sa obtin eu daca vand acel apartament marat . Pentru notari faptul ca moare un om e motiv de bucurie, ca notarul face bani din succesiune.

Da' nu va cheama notarul de acasa. Nici nu trage de dvs, nici nu va baga mana in buzunar.
Dvs intrati pe usa biroului si solicitati un servciu, pentru care, evident, trebuie sa platiti.
Ca e mult, ca e putin, ca de ce...ATAT COSTA.
Nu va convine, nu faceti sau mergeti in alta parte.
Nimeni nu e dator cu explicatii pentru munca sa.

Hamarsold300 a scris:

Pai este fireste ca mama nu a contribuit cu nimic, ea nici nu era nascuta când s-a facut acea casa . De fapt nici tatal meu nu a constribuit cu nimic. Cei care au facut casa a fost bunicul meu ( tatal tatalui meu) si sora lui ( matusa tatalui meu) .

A dezbatut tatal dvs mostenirea dupa bunic?
A avut tatal dvs un certificat de mostenitor, care sa ateste faptul ca imobilul a fost dobandit prin mostenire?
Acte ! Prezentati acte!
Ca din gura....e a lu mama, da e a lu tata, ca e ambilor...dupa cum bate vantul.
Da, raluk dar trebuie facuta si succesiunea, si din pacate nu notarii fac grila, si alti oameni, si de exemplu la 1 ha de teren intravilan de la tara au scris in grila ca este 50000 de lei, si eu de abia am reusit sa obtin pe 2,1502 ha , 40000 de lei. ( Am vandut sub grila notariala, ca sa nu mai spun ca pe acel teren se afla o casa de 426 mp inalta de 12 m , o moara de 650 mp care avea peste 12 m inaltime , o magazie de 203 mp, , inalta de 4 mp. ) Cei care fac grilele in cazul meu au supraevaluat valoarea terenului, nu au tinut cont de preturile mizerabile cu care se vinde ha de teren intravilan la tara. E adevarat ca putin oameni detin 2,1502 de teren intravilan la tara, dar pretul e foarte mic in comuna aia. Ca sa nu mai spun ca un ha de teren intravilan se vinde acolo cu 4000 de lei, iar in grila notariala scrie ca costa 5000 de lei. Astfel ca vanzatorul va plati autentificarea actului la 5000 de lei, nu la 4000 de lei cat imi da mie , cumparatorul.

Hamarsold300 a scris:

Acum daca o sotie sta cu un barbat si ea nu contribuie cu nimic, nici macar sa plateasca gazele, curentul , etc, casa ii revine si ei. Mie nu mi se pare corect. Ar trebui sa revina doar copiilor. De obicei parintii când se despart ( nu e cazul meu), copiii raman la un parinte, apoi când moare celalalt parinte ( la care copiii nu au stat) , copiii nu mai fac succesiunea dupa acel parinte., decat in rare cazuri . , si casa ajunge la stat, daca acel sot nu se recasatoreste si nu are copii cu ce-a dea doua sotie. Nu mi se pare corect.

Ba este foarte corect.
1. Art. 326 din Codul civil
Munca în gospodărie
Munca oricăruia dintre soţi în gospodărie şi pentru creşterea copiilor reprezintă o contribuţie la cheltuielile căsătoriei.

2. Art. 341 din Codul civil
Veniturile din muncă şi cele asimilate acestora
Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.

3. Art. 339 din Codul civil
Bunurile comune
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.

4. Divortul parintilor si faptul ca un copil sta separat de un parinte, nu are avsolut nici o legatura cu vocatia succesorala.
Copilul isi mosteneste ambii parinti, indiferent cu cine a domiciliat.
Nu mai dezbat succesiunea dupa parintele separat? Cine a zis?
Da fireste, prima data , bunicul meu , tatal meu si unchiul meu au facut succesiunea dupa sora bunicului. Apoi dupa ce a murit bunicul meu, tatal meu , unchiul meu si bunica mea au facut succesiunea dupa bunicul meu. Dupa ce a murit bunica mea, tatal meu si unchiul meu au facut succesiunea dupa bunica mea. E fireste sa fie asa , nu ?

Alte discuții în legătură

Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea .... monica g.f. monica g.f. Buna seara , Dupa moartea tatalui meu ,mama mea s-a recasatorit ,iar cel de al doilea sot al mamei avea 2 copii din prima lui casatorie .Mama s-a mutat la el ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)