avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte apartamentul intre surori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte apartamentul intre surori?

Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A si partea lui B. Apoi fiecare parte se imparte intre cele doua fete?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Raluk dar tinand cont ca apartamentul de 102000 lei a fost detinut de ambii parinti in totalitatea lui, se plateste atunci 1604,10 lei. Pentru ca in actul de cumparare scrie ca ambii parinti detin tot apartamentul, nu 1/2 fiecare.
Nu mai pot sa-i intreb, au trecut ani de zile de atunci. Desi mi-a ramas foaia cu calculele facute de acei notari.

Hamarsold300 a scris:

Raluk dar tinand cont ca apartamentul de 102000 lei a fost detinut de ambii parinti in totalitatea lui, se plateste atunci 1604,10 lei. Pentru ca in actul de cumparare scrie ca ambii parinti detin tot apartamentul, nu 1/2 fiecare.

Da, dar avem 2 defuncti, 2 succesiuni distincte, 2 mase succesorale.
Apartamentul a apartinut ambilor parinti, dar in viziunea dvs care ar fi trebuit sa fie cota fiecaruia, daca nu 1/2 si 1/2?
Adica trebuie determinata masa succesorala dupa fiecare defunct.
Asa este Raluk, dar in act scrie ca ambii parintii au tot apartamentul, adica tata e proprietar pe tot apartamentul, si mama e proprietara pe tot apartamentul, atunci notarii de ce zic ca unul are doar jumatate si apartament si celalalt doar jumatate din apartament?
Si cat ati vrea sa aiba fiecare?

Alte discuții în legătură

Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea .... monica g.f. monica g.f. Buna seara , Dupa moartea tatalui meu ,mama mea s-a recasatorit ,iar cel de al doilea sot al mamei avea 2 copii din prima lui casatorie .Mama s-a mutat la el ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)