avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hărțuire sau normalitate ? Deși în 2014 am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hărțuire sau normalitate ? Deși în 2014 am anunțat că plec din țară pe termen mai lung și am rugat să-mi fie trimise lunar sumele de plată pentru a le putea achita online, nu mi s-a comunicat nimic până în 2018

Am parasit Romania pentru un post in strainatate in anul 2014, iar cand am parasit tara, am inregistrat la Asociatia de Proprietari o adresa in care i-am anuntat ca plec din tara pe termen lung.

Le-am oferit date clare de contact : email si telefon (pe care le aveau deja, dar am zis sa am si eu la mana o dovada scrisa ca i-am instiintat) si i-am rugat sa-mi trimita lunar listele de plata, pentru a putea achita online, in contul asociatiei.

Insa nu mi s-a comunicat nimic, niciodata.

Locuinta este goala, nelocuita si nu am pe nimeni in Bucuresti, care sa-mi comunice ce se afiseaza la avizier.

La un moment dat, imi comunica pe mail (in 2018) o notificare de plata cu mai multe luni si (bineinteles) penalitati.

Normal ca m-am intrebat, cum anume sa mi se puna penalitati, cata vreme nu mi s-a comunicat lunar ce am de platit.

Asociatia comunica cu toti furnizorii si autoritatile prin email (ba chiar i s-au cumparat administratorului un laptop si un teleofn mobil pentru acest scop) dar din pacate, nu se procedeaza la fel si pentru proprietari.

Pentru a evita orice probleme, am facut imediat trasfer si am platit tot ce am putut plati asa rapid (vreo 5 sau 6 luni de intretinere) .

Nu am platit penalizarile pentru ca mi s-a parut complet injust sa mi se puna penalizari la niste sume care nu mi-au fost comunicate (nu mai spun ca NIMENI nu locuieste in apartament si nu exista niciun fel de consum la nimic)

Le-am raspuns la respectivul email si le-am cerut inca o data sa-mi comunice lunar listele de plata, pentru a putea plati la timp si pentru a putea beneficia si de dreptul de a contesta listele, in termenul legal de 10 zile de la comunicare.

Nu am primit niciun raspuns.

In schimb acum, primesc citatie (in provincie, unde am adresa de domicilu) cum ca sunt trimis in judecata pentru neplata intretinerii si mi se cer sumele de plata restante PLUS penalizari.

Din 2014 pana in 2019 nu mi s-a comunicat niciodata, in nicio luna, ce si cat am de plata.

Este normal asa ceva ? Ce pot face ? Exista in comunitatea noastra un avocat specializat in asa ceva ?

Eu nu am nimic impotriva sa-mi achit datoriile. De fapt, acum ca stiu sumele de plata, am transferat banii in tara pentru a plati imediat.

Totusi nu mi s-au comunicat listele de plata actualizate (2019), ci numai niste luni din 2018 . Ok ... ce sume mi s-au comunicat, le platesc, dar trebuie sa achit si penalizarile ?!

Eu platesc pentru ce mi s-a comunicat din 2018, dar nu stiu cat am de plata in acest an (2019) si ca atare penalizarile se tot aduna.

Asociatia pare ca face aceste lucruri in adins, pentru ca obtine bani pe care altfel nu ar avea de unde sa-i colecteze.

Oricum ... ideea este ca am nevoie de ajutor profesionist si as vrea sa stiu CE anume pot obtine, cu ajutorul unui avocat specializat pe asemenea spete.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:16, 7 Aprilie 2019
Orice-ar fi, primordial pentru judecătorii de caz va fi existența Tabelului Nominal Convocator, care, în Legea nr. 230/2007, era obligatoriu să fie semnat de toți proprietarii din Condominiu, doar că la Asociația noastră alcătuită din 9 blocuri și 28 de scări nu putem vorbi de legalitate, deoarece s-a încălcat definiția dată la art. 2, care spune că un Condominiu e alcătuit dintr-o singură clădire (un bloc) !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
LUDO,
Sa va pun in tema: pe un alt topic, ref. noua Lege 196/2018, ref. modul de convocare a proprietarilor la o A. G., am afirmat ca, suplimentar la Tabelul convocator si convocatoarele puse la avizier, mi-am permis sa trimit proprietarilor pe care ii aveam in evidenta cu telefoane mobile, cateva sute de SMS-uri prin care le reaminteam (nu ii convocam) ca maine... , ora...., locul..., se desfasoara AG a asociatiei...
Ei, discutia cu @flory_mr, a fost ca acest gen de anuntare/convocare/aducere aminte, nu este prevazut in Lege. Bun, asa este, baietii acestia care ne tot indeasa cu legislatie nu cred ca nu au auzit de asa ceva (SMS, email, WhatsApp), pentru ca daca ne uitam atenti la dansii, cand au cate o sedinta in parlamentul tarii, ori dorm linistiti, ori "butoneaza" tastaturile.
Discutia din acest topic - cred ca ati citit deja, era ca un proprietar a anuntat asociatia printr-un email ca lipseste din localitate o perioada mai mare de timp... Bun, mai departe @floy_mr, cu doua-trei posturi mai sus sustinea pe buna dreptate ca un e-mail poate fi usor dovedit a fi trimis, poate mult mai usor ca o scrisoare recomandata cu valoare declarata.
Trimiterea unor mesaje prin WhatsApp este poate si mai buna, deoarece ai si confirmarea citirii acestuia si este infinit mai ieftin dpdv financiar.
Aceasta a fost discutia si tot am prelungito, asa de amorul artei. Initiatorul topicului are multa dreptate, cu toate ca eu gasesc ca si dumnealui are partea sa de vina, daca vrei sa-ti rezolvi o asemenea "problema". Zic si eu...
Aveți grijă, că dacă nu aduceți dovada în Instanțe că ați trimis Scrisori Recomandate cu Confirmare de Primire și conținut declarat, vi se anulează Adunarea Generală.
Este logic că nu puteți convoca Adunarea Generală dacă nu ai primit și Confirmarea de Primire, semnată de destinatarii cărora le-ați trimis convocatorul Adunării Generale prin Poștă, pentru că altfel nu dovediți în Instanțe că acei membri proprietari au și luat la cunoștință despre ziua, ora și locația unde se va desfășura acea A.G., ordinară sau reconvocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante asociatie de proprietari Cristina256 Cristina256 Buna ziua, Avem pe scara o doamna care si-a inchiriat apartamentul din toamna, si tot de atunci plus cateva luni in urma cat a fost gol apartamentul, nu isi ... (vezi toată discuția)
flory_mr flory_mr Citind articolul 53 litera g din Legea 196/2018, constatăm că fără acordul dat de proprietari doar în cadrul unei Adunări Generale anuale, Fondul ANUAL ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)