avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un reprezentant legal poate să renunțe la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un reprezentant legal poate să renunțe la moștenirea care s-ar cuveni succesibilului minor pe care îl reprezintă?

Buna ziua,
Un reprezentant legal poate sa renunte la mostenirea care s-ar cuveni succesibilului minor pe care il reprezinta?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Eu una n-am vazut niciodata vreo incuviintare pentru ca o alta persoana sa renunte la succesiune in numele unui minor.
Poate ati intalnit dvs...Dar ma indoiesc sincer ca un judecator cu scaun la cap va incuviinta un asemenea act.
V-am spus mai sus, am intalnit situatie in care era mai oneros sa mosteneasca. Da, exista in practica astfel de renuntari, e un act de dispozitie si procedura e asa cum o stim la aceste acte, nimic nu e diferit.
Nu e o alta persoana, e reprezentantul legal.
Va multumesc mult pt raspunsuri. Situatia de fapt urmaroarea: fiul minor a mostenit un autoturism, mama minorului a inmatriculat autoturismul pe numele ei fara un act de proprietate (fara certif. De mostenitor; deci cei de la rar au facut o greseala). Acum masina, nemaifiind din cauza inmatricularii in masa succesorala, ea nu mai poate fi dezbatuta. Procedura s-a blocat la notar in faza asta, si se cauta solutii. Renuntarea reprezentantului legal in numele minorului ar trebui sa se faca in interesul mostenirii. Fiul oricum nu ar fi beneficiat de autoturism pana la 18 ani, aceasta fiind folosita de mama lui, cea pe care cei de la rar (cu scaun la cap - va citez) au inmatriculat fara un act de proprietate. Notarul a spus ca nu se poate face o renuntare in numele minorului. Voiam sa ma interesez daca exista si alte opinii in acest sens.
Păi da, dar renuntarea priveste TOT.
Si presupunând prin absurd ca s-ar fi putut renunta, minorul ar fi rămas și fără autoturism și fără restul bunurilor
Masina e singurul bun care a ramas minorului, conform testamentului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

proprietar decedat, vanzare autoturism muresan_maria muresan_maria as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara koronna koronna Bun gasit, Va supun atentiei urmatoarea speta: tatal decedat (in 2019), mama si fiul mostenitori. A fost facuta dezbalerea succesorala la notar, au fost emise ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)